Cesto sonuvam nekoi raboti koi potoa vo realnosta se ostvaruvaat.Duri nekoi od niv mi pretskazuvaat za necii nesreki.Posledno bese sto za edna moja poznanicka predvidev deka ke imaat semejna tragedija koja jas vo son ja vidov.Bev pod impresii na sonot cel mesec.Nesakav voopsto da mislam ,no kako nokna more mi se javuvase cesto pati.Dojde i toj den koga se sluci taa tragedija sto ja vidov vo son.Mi bese grozno,kako da mozev nekako da i kazam na taa osoba deka nesto ke se sluci na nejzinoto dete,a sepak kako da odis na nekogo da mu kazes takva rabota,pa ke te napravat lud.Po smrta na deteto go sonuvav kako me moli da prenesam nesto na negovata majka za koja sum ubedena deka taa vo sonovi i nivnoto pretkazuvanje voopsto ne veruva.I ne samo ovoj son,cesto pati sonovite mi imaat nekoja funcija na nagovestitelli bili na arno,bilo na loso.veruvam deka toa e nekoja sostojba pomegu realnoto i ona sto go vikame paraleln svet za koj nemame dovolnoi setiloa da go osoznavame.No vo sekoj slucaj mn mi pomagaat da se podgotvam za ona sto mi pretstoi vo realnosta.