Windows XP vs. Windows VISTA

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување
Абе успорува :) ама се што е поново бара и повеке. Нели XP-то успоруваше на почетокот. XP претставуваше револуција во изгледот. На пример во 95, 98, 2000 стартното мени беше исто и за xp беа потребни многу појаки компјутери бидејки имаше револуција во изгледот. Иста е ситуацијата со Вистата и нетреба веднаш да се критикува дека нема врска ова она ми го кочи ПЦ ми намалува 15%. На двојадрен процесор не се забележува никакво успорување на компјутерот.

П.С. ова го сваќам како она со лисицата и грозјето. Неможе да го дофати па си вика "Ма сигурно е кисело".

Сте пробале на некој Аthlon 3000+ па забележале спор ПЦ

Еден двојадрен процесор и 512 рам(ако знеш да го исчистиш таскбарот од ѓубре) се доволни за Vista
Добро кажано само на крај се усра малце.
Прво 1 гига рам е некоја да ја наречеме задоволителна големина. 2 гига се ТАМАН за да тераш Вистата ко што треба. Со 512 ке работиш на Vista Basic:).
Процесорот не е баш најбитен. Колку за информација јас имам Атлон 3000+ па Вистата супер ми иде. Солидни оценки имам на се освен графичката која ми е радеон 9800про и таа има оценка 3.9 од можни 5, додека другите оценки се околу 4.5

2 giga taman. pssss. dobro ustvari za kogo kako mene kako procesi mi rabotat samo kaspesrky, skype i opnvpn t.e. sose toa ikonkata za internet connection i zvukot imam 5 ikoni vo taskbar

P.S. izvinete za latinicata ama nesto odednas mi otkaza alt+shuft neke da menja poim nemam sto mu e

Процесорот не е баш најбитен. Колку за информација јас имам Атлон 3000+ па Вистата супер ми иде. Солидни оценки имам на се освен графичката која ми е радеон 9800про и таа има оценка 3.9 од можни 5, додека другите оценки се околу 4.5

Сеа кажа убаво......проклетата Виста има свој бенчмарк у себе бе!!! Што ви кажува тоа?:tapp:

На двојадрен процесор не се забележува никакво успорување на компјутерот.

Сите иаме двојадрени?

А плус пушти ти ТДУ и САн Андреас на двојадрен на XP нема да кочи.
Пушти на ВИста ќе кочи...

А за грозјето само ќе ти кажам...имам Виста јас на мојот ПЦ

Не те сфатив.:nesum:

Значи дека прво треба да провери дали ти е доволно јак компјутерот.
А чим проверува значи позахтевно е....
Чим е позахтевно значи повеќе кочи

Сите иаме двојадрени?

А плус пушти ти ТДУ и САн Андреас на двојадрен на XP нема да кочи.
Пушти на ВИста ќе кочи...

А за грозјето само ќе ти кажам...имам Виста јас на мојот ПЦ

пушти ги и на 2000 па ке ти остане дупло повеке слободна душа на компјутерот отколку на XP. Чиста логика ако сакаш да биде подобро ке бара повеќе моќ.

Ни едно ни друго. На Linux се префрлам, доста ми беше нервирање...го то хел Бил Гејтс.

2 giga taman. pssss. dobro ustvari za kogo kako mene kako procesi mi rabotat samo kaspesrky, skype i opnvpn t.e. sose toa ikonkata za internet connection i zvukot imam 5 ikoni vo taskbar

P.S. izvinete za latinicata ama nesto odednas mi otkaza alt+shuft neke da menja poim nemam sto mu e
Hehehe, чиста Vista, кога ќе заврши инсталација јаде околу 350-400мега рам (без ниту еден кориснички процес), на тоа кога ќе качиш антивирусна, месинџери, фајрфокс...одма скока на 700-800 минимум (да расчистиме дека програмите кај вистата јадат повеќе рам меморија одколку кај XP-то). Ја тестирав 2-3 месеца и воопшто не сум задоволен. Како што рече и Јане 2 гига се таман, онака комотно да ја тераш, ако имаш 512 рам воопшто не ја инсталирај. Најмногу ме разочара кога ми блокира еднаш, ја рестартирав насилно (физички, на копчето за рестарт), наредниот пат кога се подигна пола не работеше, многу грешки јави и не се опорави поново.

i jas imam instalirano i koristi okolu 300 na start a so ukluceni kaspesrky, skype i firefox nad 450 ne ide znaci deka 512 moze da se smeta za min a ne 1 gb. dobro sega ako sakas najnovi igri da igras na vista togas ke ti treba 2 gb

i jas imam instalirano i koristi okolu 300 na start a so ukluceni kaspesrky, skype i firefox nad 450 ne ide znaci deka 512 moze da se smeta za min a ne 1 gb. dobro sega ako sakas najnovi igri da igras na vista togas ke ti treba 2 gb
Дај скриншот да видам дали е 300

screen10.jpg

Во зависност од колку рам имаш вистата сама си уклучува толку процеси, истото е и кај xp

пушти ги и на 2000 па ке ти остане дупло повеке слободна душа на компјутерот отколку на XP. Чиста логика ако сакаш да биде подобро ке бара повеќе моќ.

Ама што е толку подобро за инстант да прејдам на виста и да жртвувам перформанси?
Aeroto ли?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom