Jane
Кајганџија
- Член од
- 5 февруари 2006
- Мислења
- 3.394
- Поени од реакции
- 114
Добро кажано само на крај се усра малце.Абе успоруваама се што е поново бара и повеке. Нели XP-то успоруваше на почетокот. XP претставуваше револуција во изгледот. На пример во 95, 98, 2000 стартното мени беше исто и за xp беа потребни многу појаки компјутери бидејки имаше револуција во изгледот. Иста е ситуацијата со Вистата и нетреба веднаш да се критикува дека нема врска ова она ми го кочи ПЦ ми намалува 15%. На двојадрен процесор не се забележува никакво успорување на компјутерот.
П.С. ова го сваќам како она со лисицата и грозјето. Неможе да го дофати па си вика "Ма сигурно е кисело".
Сте пробале на некој Аthlon 3000+ па забележале спор ПЦ
Еден двојадрен процесор и 512 рам(ако знеш да го исчистиш таскбарот од ѓубре) се доволни за Vista
Прво 1 гига рам е некоја да ја наречеме задоволителна големина. 2 гига се ТАМАН за да тераш Вистата ко што треба. Со 512 ке работиш на Vista Basic

Процесорот не е баш најбитен. Колку за информација јас имам Атлон 3000+ па Вистата супер ми иде. Солидни оценки имам на се освен графичката која ми е радеон 9800про и таа има оценка 3.9 од можни 5, додека другите оценки се околу 4.5