Knigata voopsto ne mi se dopadna i e cisto komercijalna i vo nea ne e nisto zaosnovano na naucni trudovi i teorii,toa e cisto solenje na pamet,sega ti neznaes kako da go zivees zivotot i nekoj cicko napisal kniga ti procitaj ja i gotovo,ke trgne se na najdobro...svasta...mislam tipot izmisluva topla voda,sekoj znae za samosugestija,a za potsvest cisto sumjam.Ondak jas ke umram kaj i da e ako se vodime spored ona sto go kazuva knigata,seriozna sum...Ako postuvate takvi knigi procitajte ja i "Igrata na zivotot i kako se igra" od Florence Scovel Shinn...barem ima primeri,pa moze i nekoj ke go natera da veruva vo mokta na potsvesta na nacinot na koj go serviraat avtorive koi nemaat dovolno inspiracija da napisat nesto drugo i se samoproglaseni pisateli,a da i dosta gi uspostuvale Isus Hristots,ako se raboti za citatel sto ne postuva ateisticki nastroeni avtori
...Veruvam vo mokta na potsvesta ama od drug aspekt,a ne od ovoj sto e naveden...ama sepak toa e moe sfakanje koe nema da go iznesam,zasto mnogu ne bi se soglasile so istoto,a nesakam da razvivam diskusija okolu nego,zasto nema da me razubedat