Бели заби

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Од неодамна имав прочитано во една книга "Убава жена" како да ви се избелат забите. На себе приметив дека има ефект ама не знам колку важи тоа и за пушачите.
Три големи лажици сода помешани со две мали лажички сол. Не е воопшто штетно секој ден да се четкаат забите со ова.
Исто така се препорачува еднаш неделно да се мијат забите со смеса од една лажица кисела вода и една лажичка сода.:smir:

naravno da ima ... zemi polir pasta i gotovo :vozbud:

ima lasersko belenje na zabi, da ama jas go prasav zabarot i mi rece deka e mnogu skapo a se uste ne se znae dali e vo celost efikasno... inaku ima vo vero sum videla edno kako sprej a drugoto ne znam sto e (dali nekoja tecnost pa da se plaknat zabite) ama e za belenje zabi i ne e skapo 60 ili 70den. e, sum zaboravila da zemam da vidam dali deluva...
a za toa deka zabite treba da se mijat posle sekoe jadenje, ne e taka, zasto ako tolku cesto gi cetkas zabite ke se osteti nivniot sloj i malku po malku ke pocnat da se trosat, se dodeka gi snema... ubavo e da se mijat zabite ama so mera de...

pearl напиша:
Се сложувам, и јас истото го мислам. Креч бели заби делуваат многу одбивно, особено кај пушачите кои имаат пожолтена, исушена и збрчака кожа на лицето. Ама важно забите дречат!!! :tapp:

П.С. Како лулето, уште тргаш? :icon_lol: :icon_lol: :smir:
Е сега баш ја утна! Јас сум на пример пушач и кафе-пијач, ама уште немам збрчкана кожа и не ми е пожолтена. Кога спомнав природна боја на забите мислев на одбегнување средства за белење поради тоа што сите средства најпрвин имаат штетно дејство врз непцата, а и бојата на заботев кај еден европеец неможе да биде како кај африканците.

П.С. Луле баш и не пушам, ама цигарчињата си ги тргам слатко!

jas ja koristam pastata za zabi white & shine , i zadovolna sum , dobiv nekoja nijansa pobeli zabi otkako ja koristam
03.jpg

sto drugo pomaga ... cetkanje na zabite so soda , ili so pecivo ... pomalku pienje kafe , caj , crno vino , otkazuvanje na cigarite , dobra cetka za zabi , po moznost elektronska ,najubavo gi cisti zabite,posle sekoe jadenje najmalku 3 minuti cetkanje na zabite... ah da, koga sum kaj cetkite , se znae deka najubavi biserno-beli zabi imaat arabite, prasav edna od Marokko koja im e tajnata za taka ubavi beli zabi taa mi rece imaat specijalna cetka za zabi Miswak
256498233_b9c5b8ddf3_o.jpg

( pa dali e do toa ili do genot koj znae)

pearl напиша:
Не сме се разбрале изгледа. :)
Напишаното беше кажано општо за пушачите и не се однесуваше на тебе, плус тоа нормално е да има исклучоци. Но, генерално може да се каже дека споредено со непушачите имаат малку пожолта и поисушена кожа, нели? И кога на тоа ќе се стават креч бели заби изгледа многу смешно. Само тоа сакав да кажам.
А ги спромнав пушачите на темава, мислејќи дека ќе те држи меморијата од лани кога кршевме копјата, чисто како зезанција, ништо повеќе. :)

...Biserche...ne ti drzit teorijata za pozoltena kozha...znaesh zasto???...zatoa sto medicinski e dokazano deka pushachite u globala imaat naj-top ten(koza)...zatoa sto nikotinot sodrzi nekoi sostojki koi megju drugoto vlijaat i na regeneracija na kletkite(epidermot na kozata)...pogotovo kaj zenite...e sea ako si tutunoberach garant ke ti pozuti kozata ko na japanac i ke se zbrchkash os snceto jako ko izguzvana kesa ili ko telo na bivshi bilder sto veke ne bilda...

za zdravi zabi piete mleko, a za sodata i jas sum cul i so limon moze, ima efekt

Јас иам здрави заби, до сега (да чукнам в дрво) неам пломбирано заб!

21,5години неам пломба видено:)

1) Генетски од дедо ми тој има здрави заби
2) Јадам редовно млечни производи
3) Скоро после секој оброк ги мијам забите или мастика

Имам Бели заби, ама оти многу пијам млеко изгледа :nesvest: А иначе стварно многу го пијам, 1л на ден, за да сум се попраел...Докторска работа

Јас имам 16 години и немам расипан заб(пу пу пу).Но затоа ми правеа операција поради дупли заб.
Бојата на забите е до генот,таква е бојата на коската и не може да се измени...едноставно да се доведе до побела варијанта со користење на млечни производи,редовно четкање,избегнување на пушење цигари и тоа.

Fluffy напиша:
Ima lasersko belenje na zabi ama koshtaaaaaaa....
Ма шо ќе ти е ласерско белење на забите кога имаш на Топ Шоп избеливач (многу е поедноставно). :wink:

schtranga напиша:
jas ja koristam pastata za zabi white & shine , i zadovolna sum , dobiv nekoja nijansa pobeli zabi otkako ja koristam
03.jpg

sto drugo pomaga ... cetkanje na zabite so soda , ili so pecivo ... pomalku pienje kafe , caj , crno vino , otkazuvanje na cigarite ,
Код:
dobra cetka za zabi , po moznost elektronska
,najubavo gi cisti zabite,posle sekoe jadenje najmalku 3 minuti cetkanje na zabite... ah da, koga sum kaj cetkite , se znae deka najubavi biserno-beli zabi imaat arabite, prasav edna od Marokko koja im e tajnata za taka ubavi beli zabi taa mi rece imaat specijalna cetka za zabi Miswak
256498233_b9c5b8ddf3_o.jpg

( pa dali e do toa ili do genot koj znae)
Викаш? Јас од секогаш сум мислела дека четките за заби на батерии не се ефикасни и се многyyyy комплицирани, никад не сум помислила дека можеби се бољи од обичните! :uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom