Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Друже користам Сторм креатин јас.. Кај мене има топ ефект.. Енергија дава и за извозЗначи спротист(кошарка), 16 години, 10 месеца одам на теретана и дигам МАЛИ тежини, и ми недостасува енергија за тренинг.
Каков креатин ке ми препорачате?
Дали ја имам возраста, или рано ми е уште?
Значи спротист(кошарка), 16 години, 10 месеца одам на теретана и дигам МАЛИ тежини, и ми недостасува енергија за тренинг.
Каков креатин ке ми препорачате?
Дали ја имам возраста, или рано ми е уште?
Мал за теретана?![]()
16,5 години, 88кг, 198цм
Mислам дека не сум мал за теретана, и плус не дигам големи тежини за да не ми го спречат растот, вежбам само за обликување.
А сакам да земам креатин поради напорните тренинзи, не ми треба кретинот за теретана. Сега чуствувам замор многу од летните подготовки, се надевам ке го снема заморот, и фала за помошта.
Поздрав!
Мал си во години за во теретана да одиш, чим имаш таква градба би ти препорачал после 18 години в теретана да одиш. Верувај ако вежбаш од сега ко вол ќе се напрајш и естетски ич нема да изгледаш убаво.
Abe ne si mal. Samo prodolzi da vezbas, samo vnimavaj na povredi i ne se forsiraj premnogu su preterano teski kilazi. Super si samo cepaj.Мал за теретана?![]()
16,5 години, 88кг, 198цм
Mислам дека не сум мал за теретана, и плус не дигам големи тежини за да не ми го спречат растот, вежбам само за обликување.
А сакам да земам креатин поради напорните тренинзи, не ми треба кретинот за теретана. Сега чуствувам замор многу од летните подготовки, се надевам ке го снема заморот, и фала за помошта.
Поздрав!
Мал си во години за во теретана да одиш, чим имаш таква градба би ти препорачал после 18 години в теретана да одиш. Верувај ако вежбаш од сега ко вол ќе се напрајш и естетски ич нема да изгледаш убаво.
Е вака јас од лично искуство би ти препорачал да си продолжш во таратана но да не креваш големи килажи поради сеуште растот на твојата кичма бидејки ти треба за кошарка :wink:Не бе брат, ти не ме разбираш. Јас не сакам да станувам билдер или обезбедување.Во теретана вежбам со 50/60% од мојата сила, стомачни, малку нозе и одам 1-2 неделно. Со тоа ке изгледам многу по естецки отколку да чекам 18години да пораснам уште 5см и да бидам грбав како Симич. После џабе е теретаната...
По колку дигаш? Еве јас незнам ама би ти препорачил :Мал за теретана?![]()
16,5 години, 88кг, 198цм
Поздрав!
Зависи за што, на која група се однесува оваа тежина. За рамо, грб, гради...ова е ситно, но за бицепс е бааги јако. Зависи од големината на мускулната група. Хм, и од далечината од срцето...но тоа е друг проблем за друго се однесува.По колку дигаш? Еве јас незнам ама би ти препорачил :
20 кг, по 12 пати.
Обично за рамо мислам и за грб. Може да се каже за се, али не до толку може да има мали измени со килажата.Зависи за што, на која група се однесува оваа тежина. За рамо, грб, гради...ова е ситно, но за бицепс е бааги јако. Зависи од големината на мускулната група. Хм, и од далечината од срцето...но тоа е друг проблем за друго се однесува.