Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Kako sto gledam i jas nema da ima nisto novo taka da zdravje neka dojde prvi da se osiguram i ako nema ke go raskinam dogovorot i ke si staam od Neotel WiMax barem imaat neogranicen za evtini pari...

Колку е цената на тој пакет со ддв или без ддв ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Auuu nadevaj se na 450-500kbs baska ako e wireles.Najmnogu 200kbs od strana download ako e nekoja so pojak server.Inace ne kazav 20gb bukvalno ne sfakajte taka.Nema sigurno ti 2592000 sekundi cel mesec nonstop download da bides.Mozda dobro e neogranicen ama dzabe ako nema dobra brzina.Treba eden dvd film cel den da go downloadiras a toa za mene e iritiracki.Za mene naprimer 4mbs e malce za internet linija vo denesno vreme kakva i saka neka bide neograniceno ili ne.Sega sekoj za sebe sto misli.
Јас имам Wireless и оди со минимум 600 KB/s од сите нормални сајтови, освен некои што се ограничени ако не платиш (rapidshare, megaupload...).

И кажи ти што интернет имаш и колку време симнуваш еден филм?
Е сеа, ај спореди го тоа со некој што има 4-6 Mbps и ќе видиш дека разликата е во неколку минути :smir:

Член од
11 септември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
89
Јас имам Wireless и оди со минимум 600 KB/s од сите нормални сајтови, освен некои што се ограничени ако не платиш (rapidshare, megaupload...).

И кажи ти што интернет имаш и колку време симнуваш еден филм?
Е сеа, ај спореди го тоа со некој што има 4-6 Mbps и ќе видиш дека разликата е во неколку минути :smir:
Imam Duo extreme neogranicen so 10mbs.Eden dvd film od tamu kolku e 3.4 gb preku torenti go downloadira za 45min.Baska ovoj paket e 1500 den a na neotel e slicna cena.Pa sega videte.Preku torenti prosecna brzina na download e 950kbs a znai i da odi do 1000kbs.I sega nemoze da kazete deka 4mbs i 10mbs e isto zatoa sto ne e.:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Imam Duo extreme neogranicen so 10mbs.Eden dvd film od tamu kolku e 3.4 gb preku torenti go downloadira za 45min.Baska ovoj paket e 1500 den.A na neotel e slicna cena.Pa sega videte.Preku torenti prosecna brzina na download e 950kbs a znai i da odi do 1000kbs.I sega nemoze da kazete deka 4mbs i 10mbs e isto zatoa sto ne e.:toe:
Јас имам избор од 2 интернет провајдери дома.

Едниот е T-Home со брзина до 6 Mbps
Другиот е Телекабел со брзина до 6 Mbps

На торенти, преку двата провајдери минимум ми е 600 KB/s а во просек 700-750 KB/s.

Телекабел оди и над 1 MB/s.

Член од
11 септември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
89
Јас имам избор од 2 интернет провајдери дома.

Едниот е T-Home со брзина до 6 Mbps
Другиот е Телекабел со брзина до 6 Mbps

На торенти, преку двата провајдери минимум ми е 600 KB/s а во просек 700-750 KB/s.

Телекабел оди и над 1 MB/s.
Pa staj si i na Onnet ke bide 1000kb/s :vozbud:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.571
Поени од реакции
6.701
Го поминав лимитот за Август,и еве сега официално сме Септември и уште ми е тиња брзината.Муабетот ми е до кога ке чекам да ажурираат? Саат ? Два саата? :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Го поминав лимитот за Август,и еве сега официално сме Септември и уште ми е тиња брзината.Муабетот ми е до кога ке чекам да ажурираат? Саат ? Два саата? :)
Напраи си реконект...

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Сејм проблем...

Edit: надојде интернет :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ако си на рутер и немаш направено конекција, направи и конектирај се преку неа...

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Имам Макс АДСЛ пакет 10...
Еднаш случајно влегов на T-home.mk и видов некоја апликација за зголемување на брзините... Но немав време во моментот и така да заборајв, сеа ми текна... Имат 1-2 месеци.
Мојава конекција е сеуште 4мбпс а не 6 ко што викаат.
Некое упатство?

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Се префрлив на 3 MaxTV пакет.И рутерот што ми го ставија на местото на модемот незнам како да му го сменам пасот оти сега си имам wireless.Во упатството ја има адресата за да влезам на web серверот онаа 192.168.1.1 али неможам да влезам.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Се префрлив на 3 MaxTV пакет.И рутерот што ми го ставија на местото на модемот незнам како да му го сменам пасот оти сега си имам wireless.Во упатството ја има адресата за да влезам на web серверот онаа 192.168.1.1 али неможам да влезам.
Зошто сакаш да го смениш пасот на рутерот? И адресата е 192.168.1.254, освен ако не почнале нови модели на рутери да даваат, не ме држи за збор. Околу wireless-от, смени го начинот на енкрипција во WPA доколку е WEP, и тоа е тоа...

Kajgana Shop

На врв Bottom