Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Имаат некој проблеми деновиве. Исто така, веќе почнаа со поставување на оптички кабел низ Скопје. Од следната недела ке почнат со мојата зграда, а тоа ке биде 4та зграда по ред во Скопје и колку што успеав да се разберам со нив, сево ова, би требало да се заврши и веќе да профункционира во септември.

Е, сега.. под тоа профункционирање, значи зголемување на стабилноста и брзината, на било кој пакет, почнујќи од основните, па до оние бизнис пакети. Колку што Јас ги разбрав по телефон, некако брзинитe ми изгледаа претерани, што дури и се прашувам дали добро чув. Се на се, останува да се дочека септември, мада и сега сум доста задоволен после неколкуте лоши искуства со Thome.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Имаат некој проблеми деновиве. Исто така, веќе почнаа со поставување на оптички кабел низ Скопје. Од следната недела ке почнат со мојата зграда, а тоа ке биде 4та зграда по ред во Скопје и колку што успеав да се разберам со нив, сево ова, би требало да се заврши и веќе да профункционира во септември.

Е, сега.. под тоа профункционирање, значи зголемување на стабилноста и брзината, на било кој пакет, почнујќи од основните, па до оние бизнис пакети. Колку што Јас ги разбрав по телефон, некако брзинитe ми изгледаа претерани, што дури и се прашувам дали добро чув. Се на се, останува да се дочека септември, мада и сега сум доста задоволен после неколкуте лоши искуства со Thome.
дај кажи до колку претерани се тие брзини :)

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Имаат некој проблеми деновиве. Исто така, веќе почнаа со поставување на оптички кабел низ Скопје. Од следната недела ке почнат со мојата зграда, а тоа ке биде 4та зграда по ред во Скопје и колку што успеав да се разберам со нив, сево ова, би требало да се заврши и веќе да профункционира во септември
Во септември ќе функционира во цело Скопје или само во делови ?
Оптичкиов кабел да не го поставуваат во Ародром моментално , пошто гледам дека копаат таму моментално:toe:

P

Princ

Гостин
Според нивните најави, цело Скопје до септември треба да биде покриено со оптика.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Според нивните најави, цело Скопје до септември треба да биде покриено со оптика.
Да се надеваме...
Јас не можам да ја зголемам брзината бидејќи како што ми кажаа не ми поддржува бакарот повеќе па според тоа чекам оптика.
За Карпош каде што сум јас сеуште немам чуено или видено ништо да се работи од Т-Хоум.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
http://telekom.mk/mk/news_record.asp?newsid=586

Реализацијата на проектот треба да започне годинава со 4-5 области во Скопје и постепено ќе се проширува низ земјата во наредните неколку години.

Hohoho, suprise suprise.

P

Princ

Гостин
Ова е нов муабет изгледа... оној на кој се сеќавам од некаде во Септември, друг беше.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
дај кажи до колку претерани се тие брзини :)
40 - 60 mbit/s. Така типот рече.

Во септември ќе функционира во цело Скопје или само во делови ?
Оптичкиов кабел да не го поставуваат во Ародром моментално , пошто гледам дека копаат таму моментално:toe:
Овде не се копа, туку само треба да се даде согласност од куќен совет и веќе во понеделник ке се нацртаат овде и горе на кровот ке ги наместат. Така било изводливо.. дали за сите згради, незнам. Инаку, во септември се мисли за цело Скопје, да се промовираат нови пакети и веќе да бидат во употреба сеп/ноем.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Ова е нов муабет изгледа... оној на кој се сеќавам од некаде во Септември, друг беше.
Ме интересира кои им се тие 4-5 области од Скопје, ама нема кого да прашам. И разгледајте тука, има неколку информации за што набавиле до сега потребно за оптика итн.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
изгледа ке пуштат 50 мегабити и ке не ограничат на 50гб и пак ништо не сме направиле:nesum:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
изгледа ке пуштат 50 мегабити и ке не ограничат на 50гб и пак ништо не сме направиле:nesum:
Не верувам дека ќе го намалат лимитот. Сигурен сум дека ќе го зголемат или ќе остане ист. Единствено може да ги сменат цените на пакетите. Порано кога беше поскап нетот се ограничуваа пакетите сега мислам дека има евтин интернет пристап за секого.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Не верувам дека ќе го намалат лимитот. Сигурен сум дека ќе го зголемат или ќе остане ист. Единствено може да ги сменат цените на пакетите. Порано кога беше поскап нетот се ограничуваа пакетите сега мислам дека има евтин интернет пристап за секого.
е тоа да ама нема некој пакет да речеме 300 гига или 500 гига,или пак неограничен и да не намалуват брзина

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Кај оптикава единствено ме радува што ќе гледам HD канали на MAX TV:helou:А за брзината ... и сега е добра :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom