Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
2 октомври 2008
Мислења
46
Поени од реакции
1
Стигна новите брзини кај вас од call & surf или сеуште ништо?

Stigna ali jas se vrativ pak vo starite brzini 6mbps

koga mi zgolemija od toj den mi pagase internetov sekoi 2-3 minuti

pa sega koga me stavija na 6mbps od 8 mbps zosto tolku mi pokacija sve e najnormalno

imal li nekoj vakov problem ist

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
e pogolema brzina ponestabilno. za da bide stabilno mt.net ke treba seta oprema kabli se da smenat ako se planira na brzini nakaj 24mbps da se ode kolku sto e maksimumot.

ili aj optika moze pa ke stavat pa ke letaaa posle, 100mbita, gigabit itn.

P

Princ

Гостин
Веројатно деновиве ќе објават. Инаку добар пакет :)

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
internetot mi paga mnogu a vo posledno vreme navecer paga na sekoja minuta. se javiv vo t-home i mi rekoa deka problemot e vo naponot. dali imal nekoj vakov problem neka mi kazi kako go resil?

P

Princ

Гостин
Можно и тоа да е... викни ги од ЕВН да измерат напон.
Ако напонот е добар тогаш копилињата од т-хоум те реметат и нека го поправат проблемот кај нив.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
46
Поени од реакции
1
internetot mi paga mnogu a vo posledno vreme navecer paga na sekoja minuta. se javiv vo t-home i mi rekoa deka problemot e vo naponot. dali imal nekoj vakov problem neka mi kazi kako go resil?

ne e do naponot ali site call&surf sto im pokacile brzini tie imat problemi jas mojot problem go resiv sto mi namalija brzinata na 6mbps isto kako sto bese i sve odi super

i mene mi kaza deka do naponot ali ne e do toa naponot super si i , i kaj eden drugar isto taka mu kazuvale izgleda nemat nisto poapemtno da lazat naponot ali sigurno ne e do toa zosto do vcera sve super si rabotelo a sega koga pokacija sega do naponot e, i sega koga mi namalija na 6mbps pak naponot stabilen e ali naponot e nizok u t-home a ne kaj nas

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Нешто некој друг да не има проблем со телефоните и со интернетот денес од 17:00, во центар ? и доколку има дали се знае кога ќе ги средат проблемите ?

H

HITCH

Гостин
Мене ми рекоа да си земам стабилизатор ем ќе се заштитам од струен удар ем нема да се нервирам модемите им биле мн осетливи на промена на струја мене ми објасни еден што работи таму е сега кабелот не знам колку е ама штом е подобро :toe:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
46
Поени од реакции
1
Мене ми рекоа да си земам стабилизатор ем ќе се заштитам од струен удар ем нема да се нервирам модемите им биле мн осетливи на промена на струја мене ми објасни еден што работи таму е сега кабелот не знам колку е ама штом е подобро :toe:

samo taka kazuvat

ali problemot ne e do toa za zastita sigurno ima zastita ali ne e problemot do toa

Член од
2 октомври 2008
Мислења
46
Поени од реакции
1
Ne e kabel toa e kako napojuvanje nesto en znam kako ali ne trosi pari za toa ako ti e za zastita veke 3-4 godini koristam i nikogas ne sum imal problemi so modemot, i nikogas ne e izvaden od struja sega veke 2 meseci imam pirelli nekoj si modem rooter i ovoj isto taka i super si raboti samo koga zgolemija brzinite pocna internetot da em zaebava

ali pak im rekov da mi namalt brzinata , durgo fixirat problemot

e sega do koga ke cekam ne znam...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Не ти се исплаќа да даваш 100тина евра за стабилизатор, а може пак да го имаш проблемот... И мене така ми кажуваа, пробав со упс батерија - без ефект. Сепак, како сакаш :wink:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
46
Поени од реакции
1
Problemot e u t-home ne u EVN

znaci na niv im treba stablizator za internetov...

Kajgana Shop

На врв Bottom