Кабелски интернет, предности, штети...

• Креатор на темата Креатор на темата G_O_C_E
  • Време на започнување Време на започнување
Не. 4 мегабита на почеток, после 3 гигабајти одиш на 2 мегабита, после 6 на 1 мегабит и толку. Тоа е најниското на што ќе те спуштат. (Не ги памтам точно гигабајтиве... или се вака како што напишав, или 3 треба да се замени со 6 и втората 6ка со 10).
Значи во превод, имаш unlimited 1mbps/256kbps.

На 25-30 те спуштаат на 512, на 50-55 те спуштаат на 384ка. Спореди го тоа со динамичка адреса на АДСЛот (рапидшер) и 2 мегабита до 100 гига. Сепак тука е и договорот од една година и +150 денари месечна претплата. Убава понуда стварно, ама јас со гјаолот не потпишуем договор, еднаш го папав така и си истрпев 2 години, вторпат нема шанси. Кабелскиот е океј сеа за сеа.

На 25-30 те спуштаат на 512, на 50-55 те спуштаат на 384ка. Спореди го тоа со динамичка адреса на АДСЛот (рапидшер) и 2 мегабита до 100 гига. Сепак тука е и договорот од една година и +150 денари месечна претплата. Убава понуда стварно, ама јас со гјаолот не потпишуем договор, еднаш го папав така и си истрпев 2 години, вторпат нема шанси. Кабелскиот е океј сеа за сеа.

Претпоставувам мислиш на стариот пакет, почекај да видиме дали сега со новиот ќе држи 1мб/256к на 50-100 гига.А за мтнет немам намера да се префрлам, лопов си е лопов..За нив муабет не треба да се прави.

Претпоставувам мислиш на стариот пакет, почекај да видиме дали сега со новиот ќе држи 1мб/256к на 50-100 гига.А за мтнет немам намера да се префрлам, лопов си е лопов..За нив муабет не треба да се прави.

Кој нов пакет бе? Па тие глаучите од Телекабел 2 години не си го апдејтирале сајтот, дури и форумот ни го исклучија. Пакетот е тој, нема друг, само ваљда коа ке видат шо напраија МТнет, ке се уозбилат малце и ке се реактивираат.

Ah, shucks.. бар да беа 2 мегабита за остатокот.. вака единствена предност во однос на МтНет им е тоа што нема договор.

Да, нечинат ...Слаби се многу ,за ништо не ги бива ...:pos2:
Како може да е толку лошо 22мб за 30 сек.....:toe:
premnogubrzoiq2.jpg

A koj е идиот нека продужи на МТ НЕТ...:vozbud: :uvo:

Да, нечинат ...Слаби се многу ,за ништо не ги бива ...:pos2:
Како може да е толку лошо 22мб за 30 сек.....:toe:
premnogubrzoiq2.jpg

A koj е идиот нека продужи на МТ НЕТ...:vozbud: :uvo:

Да ја имаш константно оваа брзина, тогаш имаш право да коментираш. Се до тогаш, сус.
А околу тоа дека сите кои што ќе се одлучиме за Мт.Нет, можеби не си запознаен со тоа, но има и живи суштества надвор од ареата на Телекабел.

Има да,има кои што се надвор од мрежата на покриеност ама и не ни зборам за нив јас..Зборам за тие што се во можност да се уклучат..
А и што му фали на тоа да имаш 1мб неограничен нет,под тоа не идат ..барем мене не ми намалиле..Али 4мб човече зарем има некој со слична брзина кај нас а?макар биле и само 3гига... Уствари има да АДСЛ за 6000 ден со (на 100гига трансвер :pos2: ..и брзина со 3 мб.. Епа мајсоте за 6000 ден ке закупиш 4 линии со 16 мб :nesvest: и можеш да отвориш провајдер..

Кој нов пакет бе? Па тие глаучите од Телекабел 2 години не си го апдејтирале сајтот, дури и форумот ни го исклучија. Пакетот е тој, нема друг, само ваљда коа ке видат шо напраија МТнет, ке се уозбилат малце и ке се реактивираат.
Како и да е, понудата на Телекабел е најдобра во моментов и за цена,и за брзина, а и што не ми паднала конекцијата со месеци да не зборам.А пакетот е друг од овој месец. Само уште нешто, Мтнет од јануари 2008 планира да понуди и ТВ канали, video-on demand ..., па сега видете кај си гледаат конкуренција, ова не само ради Телeкабел тука e и Cabletel.

Луѓево многу се лажат со кабловскиве интернети.Во пакетите викаат дека имаат неограничен трансфер на податоци, а не спомнуваат дека после 10 или 15 гб ти ја намалуваат брзината.Ако е така на он.нет и мт.нет сите пакети им се со неограничен трансфер - немаше со толкави букви да пишуваат до колку гб ти се намалува брзината

Koj operator e vo kisela voda?Da ti ebam nema Telekabel.....nema asalen internet vo skopjevo.

Еве ме и мене по подолго време се врајчам :vozbud::toe:
Ново старо што има?
armin06 .. Ако е деновиве шт нема нет можи и да не е до нивна страна ..
оти невремево прави големи проблеми со интернетот ..
али најточни инфомаци можи да си добијаш само во нет сервисот ..
:salut:

Vredi li da se ceka do novite ponudi na Kejbsat?
I ako nekoj znae odprilika do kokga ke treba da se ceka na niv.
I barem da se priblizni ka Telekabel

Доколку јас би одбирал од сите интернет понуди и провајдери во Македонија би го одбрал Телекабел.

Луѓево многу се лажат со кабловскиве интернети.Во пакетите викаат дека имаат неограничен трансфер на податоци, а не спомнуваат дека после 10 или 15 гб ти ја намалуваат брзината.Ако е така на он.нет и мт.нет сите пакети им се со неограничен трансфер - немаше со толкави букви да пишуваат до колку гб ти се намалува брзината

DA samo sto mt.net koga namaluva te namaluva na 6kbps a kabelskiot ke te namali od 2 na 1Mbit ili u najlos slucaj na 256kbps pa ti sea vidi koj e neogranicen tuka

Znae li nekoj kako se proveruva so Docsdiag kolku kompjutera (ili kolku razlicni IP adresi) moze da se vrzat na eden modem ???
Primer od modemot u switch pa od switchot vo 3 mrezni.
jview /cp docsdiag.jar docsdiag -vv
So gornava komanda iskaca linijava "SB Max CPEs = 2" samo neznam da li e toa toa so mi treba.
(CPE) = customer-provided equipment
Dali e ova toa i dali dvojkava znaci deka mesto poranesnite 3 sega na Telekabel imame po 2IP per modem ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom