Брзо или бавно?

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување

Какво е вашето возење?

• Брзо

Гласови: 40 51,3%
  • Бавно

Гласови: 7 9,0%
  • Брзо само кога морам

Гласови: 31 39,7%

• Вкупно гласачи
    78
Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Веб-сајт
www.demirhisar.gov.mk
Често сме на отворен пат каде брзината е дозволена 80-100 но, многу од возачите возат многу побрзо. Исто има и некои кои се влечкаат по патот и замислете уживаат во тоа лезетско возење...

Во која група на возачи се пронајдувате вие? Дали брзото возење, и го крева адреналинот и тоа ве прави задоволни или пак уживате кога пополека се движите со вашиот автомобил.

Димитар напиша:
Исто има и некои кои се влечкаат по патот и замислете уживаат во тоа лезетско возење...
Брзината е многу релативна работа, лезетско возење јас подразбирам од 80-100 km/h а и патиштава во нашава мила Македонија се толку безбедни. Оваа брзина не мислам дека е влечкање и не сакам да возам(или да ме возат) побрзо. Единствено побрзо може да се вози на автопат кој моментално е единствен во Македонија и е под реконструкција. :)

Брзо, но безбедно, без глупирање.
Кога некој со понова кола ми се влечка по автопат со 80 пред мене, ми иде да стиснам на гас и да му влезам у гепек.

Џиш, мислам бев јасен со таа реченицата која ме цитираше YuZe ...
Мразам да се влечкам по патишта... мразам и кога се влечкаат пред мене... возам брзо во 90% од случаите

Со ова и ова не можам да седам мирен...

Освен на зајдисонце.

Jas vozam brzo sekogas...
Edvaj se nauciv niz grad da se kontroliram i da `odmaram`...
I jas pcujam i mi ide da `pregazam` nekoj sto na otvoren pat vozi so 80-100km/h.
Za serpico-prvata ti e bavna ko `puz`,pa ti kolku i da sakas da brzas...pak lezetski ke vozis.Meckata...za taka e smislena.Alfata...e druga prikazna,baagi temperamentna kola...ali najbolje ti e da se ozenis za kerka od nekoj sto ima benziska:je:

Zevsus напиша:
...Za serpico-prvata ti e bavna ko `puz`,pa ti kolku i da sakas da brzas...pak lezetski ke vozis.Meckata...za taka e smislena.Alfata...e druga prikazna,baagi temperamentna kola...ali najbolje ti e da se ozenis za kerka od nekoj sto ima benziska:je:

Првата има 2600 кубика и 180 коња...не трпи ништо пред неа на пат. И, за неа ми треба ќерка на газда на бензиска :)

За Алфата доволно е да се омажам со внука на истиот газда :pos:

Абе за секој е различно. Лезетски за мене е 90-100 а она малку побрзо е 110-130. Е сеа зависи од километрите што треба да се врват. Кога ке одам на ”турнеја” низ Македонија прам по 500 км и стално одприлика 100 ми е просек возам и по 130 од Прилеп до Битола пошто од сабајле дури навечер се прибирам. А за други прилики 80-90 особено кога има некој со бавна кола а одиме заедно.

моментално си држам 100че, пошо и колата така ми налага. да би имал нешто појако, би возел побрзо. се крева адреналин'n'stuff...

Најчесто возам 90-100км/ч кога сакам да штедам бензин...

Кога одам за СК после трета наплатна рампа има една права делница...таму редовно ја газам 180-200км/ч :) едноставно морам...гледаш пушка пат 1-2км...гледам дали има некој пред мене, зад мене...и цепам :)

Па сакам да се „исилам” од време на време.
Обично, 90-100 на саат...Понекогаш, и кога има услови, и над 120-130.
А порано...не признавав возење под 120, но во град секогаш сум бил пензионер.

Најчесто си возам колку е дозволено.. На автопат 110 до 130 :) а кога ми се брза може и малко више.

Не возам кола уште нема 18 год. а моторот колку оди толку 60/70

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom