Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
ace_elemeNt ako ruterot nemas kupeno od T-Home togas ke imas cesto pati problemi so internetot, znam mi kazuvaja mene deka so drugite ruteri adsl ot od T-Home pravi problemi mnogu,isklucivo od niv treba da kupis i nema da imas problemi togas, znam nekoi luge taka i kazaja sepak konsultirajse so niv naj ubo..:wink:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ace_elemeNt ako ruterot nemas kupeno od T-Home togas ke imas cesto pati problemi so internetot, znam mi kazuvaja mene deka so drugite ruteri adsl ot od T-Home pravi problemi mnogu,isklucivo od niv treba da kupis i nema da imas problemi togas, znam nekoi luge taka i kazaja sepak konsultirajse so niv naj ubo..:wink:
Рутерот ми го донеса од т-хоме, значи опремата е нивна, и тие ми ја инсталираа, а се консултирав со нив, утре ќе го решеле проблемот.
бај д веј, интернетот го направив, ама ако знае некој да ми каже како ова voice да го средам

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Конечно некои зголемувања кај мене се надевам не е лажна тревога:vozbud::vozbud::vozbud:

P

Princ

Гостин
АДСЛ-от на т-хоме прави проблем со сите рутери моментално, вклучувајќи ги и нивните. Имам WRT54GL (кој и тие го продаваат) и огромни проблеми (пречести дисконекти). Сега сум на Асус со вграден модем кој тие не го продаваат па работи одлично. Значи не е работата до рутерите туку до нивните модеми. Ако имаш рутер без модем па мораш да го поврзеш нивниот модем, скапаницата 360R - ќе имаш проблеми.

Тенеке, не ме поврзаа мене уште иако ме мигрираа на тој пакет од завчера. Сигурно дека сум албанец ме ставиле на крај на листата :(

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Рутерот ми го донеса од т-хоме, значи опремата е нивна, и тие ми ја инсталираа, а се консултирав со нив, утре ќе го решеле проблемот.
бај д веј, интернетот го направив, ама ако знае некој да ми каже како ова voice да го средам
И тоа voice има усер и пас мислам.

Сигурно дека сум албанец ме ставиле на крај на листата
Ај бе не зафркавај, Т-хоме се оперирани од националност.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Еве слика

пишува Connected, а не свети voice сијаличката :nerv:
Ќе ти средат, од таму е, уште не се искусни техничарите изгледа, и мене првите 3 дена не ми работеше Voice во јуни кога ми наместија.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Сите кои што (ќе) имаат рутер THOMSON ST780 од т-хоум, еден совет:
кога ќе немате интернет не го ресетирајте рутерот, затоа што така се бришат сите сетирања и ќе мора повторно да ви биде конфигуриран од страна на т-хоум (за да го конфигурирате рутерот, мора да се логирате како администратор со пасворд којшто го знаат само вработените :helou:). Тоа ми го кажаа утрово, сега ви го пренесувам и на вас :)

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
кај да пријавам што не доаѓаат овие од техничка??

btw имам проблем со интермецов па може некој се соочил со истиот проблем и ке даде некој совет :)
кога ке дигнам слушалка снемува интернет,не се дисконектира туку само праќам пакети (едно компјутерче само светка),во меѓувреме си правам муабет на тел. ќе го реконектирам адслов имам интернет значи си правам муабет и имам интернет,е сеа спуштам слушалка и пак снемува нет,мајката му е само да се реконектирам.
Имам сплитер се е правилно поврзано,си викам проблемот да не е до сплитерот па го сменив сплитерот и пак исто,ова не ми се дешава од кога го имам адслов туку од пред некој месец,пред тоа си работеше најнормално.

ПОМОШ!

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116

btw имам проблем со интермецов па може некој се соочил со истиот проблем и ке даде некој совет :)
кога ке дигнам слушалка снемува интернет,не се дисконектира туку само праќам пакети (едно компјутерче само светка),во меѓувреме си правам муабет на тел. ќе го реконектирам адслов имам интернет значи си правам муабет и имам интернет,е сеа спуштам слушалка и пак снемува нет,мајката му е само да се реконектирам.
Имам сплитер се е правилно поврзано,си викам проблемот да не е до сплитерот па го сменив сплитерот и пак исто,ова не ми се дешава од кога го имам адслов туку од пред некој месец,пред тоа си работеше најнормално.

ПОМОШ!
Ова се случува и кај Off.Net. За среќа јас сум немал таков проблем. Во упатството од Off.Net пишува дека доколку постои ваков проблем треба да се провери дали сите кабли се вклучени на правилно место во сплитерот ама чим викаш дека се е ок поврзано тогаш единствено ти остаува да се јавиш кај т-хоумци и да ги прашаш што е фрката.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569

ПОМОШ!
Провери уште еднаш како ти се поврзани каблите.. главната линија треба да влегува во сплитерот, а од него да ти излегува по еден кабел за телефон и за модем.. значи не треба да имаш ништо друго пред сплитерот.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Провери уште еднаш како ти се поврзани каблите.. главната линија треба да влегува во сплитерот, а од него да ти излегува по еден кабел за телефон и за модем.. значи не треба да имаш ништо друго пред сплитерот.
убаво е поврзано се,наеднаш ми се деси ова,не сум чепкал ништо,пред тоа си работеше убаво

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448

ПОМОШ!
Колку телефонски апарати имаш дома?

Kajgana Shop

На врв Bottom