Z
ZeroStyle
Гостин
Има посебна тема за T-Home.
A zosto ne go stais modemot u Bridge mode, a ruterot da se grizi za PPPoE konekcijata (za sto ustvari e i namenet). Ne e "prirodno" modemot da prai NAT, pa posle routerot WAN da imas dynamic IP... Ja ne bi go napravil toa taka. Podesi ruterot da ja pokreva PPPoE konekcijata i se ke se sredi. Neznam zosto voopsto si odlucil na ovakva konfiguracija.
Леле то е проблемот!!!! Да преку PC можам преку рутер НЕ!Според ова што го кажуваш, имаш проблем со рутерот.
Преку компјутер во Bridge mode можеш да се конектираш? Само преку рутер неможеш?
И не е малце глупо да ги нарекуваш „шупаци“ за ваква банална работа?
Нигде, ни во договор, ни во ништо не пишува дека модемот треба да изиграва рутер. Модемот ти е како гејтвеј. Ти треба да си се поврзеш со твојот компјутер, рутер или ватевр. И зошто избираш Dynamic IP на рутерот? Треба да избереш PPPoE (PPP Over Ethernet). Најверојатно тука ти е грешката.
Поновите модеми се factory locked, така да не можеш да им ги менуваш сетинзите.А некој да ми каже зошто јас не можам да го отворам модемот преку прелистувач ( како што направил Танес... ) ???
Ти сигурно имаш ADSL 2+ од новите модеми на мт нет тие се конфигурираат во дос... само незнам како ќе гуглам и ќе ти кажам!А некој да ми каже зошто јас не можам да го отворам модемот преку прелистувач ( како што направил Танес... ) ???
Пак ќе ти кажам, не е до T-Home, туку до твојот рутер е... Што ти вика логиката кога сака да се конектира преку PC, а нејќе преку рутер? Нивниот модем не ги разликува обичните (PC) мрежни карти од рутерите. На модемот му е се исто. Штом те пушта преку PC, а нејќе преку рутер - рутерот ти е сјебан.Леле то е проблемот!!!! Да преку PC можам преку рутер НЕ!
Види до пред некој месец така беше и јас разбирам дека требит РУТЕРОВ да се конектират све преку ПППоЕ конекција све то али несакат да се конектират!!!! Ниакко викат UNREACHABLE!!!! а ко ке го поврзам пц со модем дирктно немат проблеми е сега бидејки неможам да го конектирам рутеров јас го конектирам модемов па преку рутер земам интернет ... цел ва ми е да иам интернет за DreamBox .
Уш еднаш
Рутеров несакат да се конектирарт преку ПППоЕ.....(ама до пред месец и нешто можеше)
Пц и модем директно преку ПППоЕ конекција немат проблеми никакви
Морам да го конфигурирам модемов ко рутер па преку рутер да делам на други компјутери....
дали некој знајт решение како да го средам рутеров да работат преку ПППоЕ конекција!
А шо пари е ???? јас планирам да земам ваковПак ќе ти кажам, не е до T-Home, туку до твојот рутер е... Што ти вика логиката кога сака да се конектира преку PC, а нејќе преку рутер? Нивниот модем не ги разликува обичните (PC) мрежни карти од рутерите. На модемот му е се исто. Штом те пушта преку PC, а нејќе преку рутер - рутерот ти е сјебан.
Земи си нов рутер, Linksys WRT 54 G по можност.
да да таков е модемот АДСЛ 2+ ... ако најдеш пастирај овде, ако не живи здрави :wink:Ти сигурно имаш ADSL 2+ од новите модеми на мт нет тие се конфигурираат во дос... само незнам како ќе гуглам и ќе ти кажам!
Земи, ако сакаш да имаш фрки и да пишуваш и во иднина постови со извичници. Не се будали и земи си WRT54GL, најдобар рутер од Linksys е моментално. Може е поголем и погломазен од овој, ама нема смрт. Има еден куп фирмвери со куп опции за него. Ама добар ти е и почетниот фирмвер. Нема да имаш фрки.