Зашто не пробаш да наместиш на Автоматски кај што се местат днс серверите?Добро, знае ли некој да ми објсни сто се случува со МТ.адсл-от деновиве ?! Јавување на Help-line не помага бидејќи или незнаат или ги мрзи да објаснуваат ( иако, нели :pos2: разговорот се снима)
Слушам имале проблеми со DNS серверите !
62.162.32.5 и 6 се јавните (има ли некоја back up варијанта)
Ако е тоа, тоа знам ама викам да не е некаде од друго место.:salut:start\connect to\show all connections\ десен клик на local area network properties,бараш во листата internet protocool,селектираш па пак properties па ти се отвара прозорчето кај што моеш да внесеш
Ќе си купиш свичер,во анхоч има за 600 денари мислам,ќе купиш два кабли,и ќе го поврзеш свичерот со модемот.На другиот компјутер само ќе направиш ппое конекција исто како на овој сеа што го имашДома имам два компјутера, на едниот имам ставено ADSL и сега сакам и двата коммпјутера да ги поврзам со што и на вториот ком да имам интернет, како да го направам ова.
ajde ne zaebavaj ke im places odma si nemal tocno 100% pa nikoj nema. toa ne e do niv toa ti e do serverite na speedtest ili kade i da meris. stavi si DU meter i ke vidis deka razvivas brzina i pogolema od 1024.А зошто мене брзината не е 1024, не баш точно ама барем да се движи од 950 до 1024 kbps.Шо треба да се направи или да се јавувам на 0800 12345?