Рисивери за сателитска

BUCH

---
Член од
4 мај 2008
Мислења
616
Поени од реакции
20
Дали ке може на секој телевизор дома кај мене, на сателитска да си гледа секој кој што сака или ке треба колку телевизори, толку ресивери ? :kesa:
не ти требаат толку телевизори само ке си купиш она делчето (не ми текнува како се викаше) го ставаш кабелот и имаш сателитска на колку телевизори сакаш:)

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Да, ама зависи од сателитската. Дали ти е со мотор или без мотор.Ако ти е со мотор, тогаш на сите телевизори ќе мoра да се гледа истиот сателит каде што е наместен тањирот со моторот.Али нема везе на еден сателит имаш еден куп програми, поготово на Astra i HotBird :) А и за ова ќе ти треба ресивер на секој телевизор инаку истата програма ќе иде на сите телевизори.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
врска немате

1. 1 дреам = 1 телевизор
2. колку платис толку клатиш за шеринг = 70 до 150 евра
3. дреам кинески = 100 до 120 евра
4. дреам германски направен во кина = 200 до 250 евра

п.с.
прашања на пм

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
vo ovaa oblast slabo imam poznavanje a sakam da zemam satelitski resiver od USA.ako nekoj znae neka mi kaze dali mozam da go koristam ovaa cudo tuka.mislam dali ima vrska ona PAL/SECAM/NTSC

Brand DIRECTV Model HR21 Spec Specifications HDMI Outputs: 1

Component Outputs: 1 (YPbPr)

S-Video Outputs: 1

Composite Outputs: 2 (RCA type)

Digital Optical Outputs: 1

Digital Outputs: 1 (coaxial)

Stereo Outputs: 2 (L/R, RCA)

Satellite In: 2

Internal RF antenna: 1

Front USB: 1

Back USB: 1

Ethernet: 2

S-ATA Port: 1

Phone: 1

Dimensions: 15.13" x 2.75" x 12.25"

Weight: 9.5 lbs. Features Features Standard-definition (SD) and high definition (HD) enabled

Simultaneous SD & HD output

Record up to 200 hours of SD, or up to 50 hours of HD programming

2 satellite tuners for access to SD and HD DIRECTV programming

14-day Advanced Program Guide

Pause and rewind live TV for up to 90 minutes

Series Link feature

One touch record, auto record, manual record, and bookmarks

Search and record

Interactive TV enabled

480i, 480p, 720p, 1080i picture output and multiple screen formats supported

Dolby Digital 5.1 Surround Sound capable

On-Screen Caller ID

Integrated RF antenna and RF capable remote

Parental locks/contro

Член од
29 ноември 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
не го зимај

тој е наменет за directtv сервисот што во европа е невозможно да се гледа, нема сигнал Ч(

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
nema li nekakva moznost nekako i nekade vo mk da se hackne? ? ?

ili daj preporacaj mi nesto dobro primer 2-3 modeli da odberam nesto so da zemam

Член од
29 ноември 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
земи си

dreambox убедливо најдобар е. најдобра подршка, софтверот е секогаш апдејтиран, ефтин е...
satplace.de

Член од
5 јануари 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
Пратам што пишувате цело време, и морав да се регистрирам на форумов за да ви го напишам ова. Немојте во никој случај за шеринг да давате 150 евра за година дена. Јас давам шеринг, но тоа не го сметам за заработувачка за да му земам на народот 150-200 евра за година дена заради тоа што неговиот инадин (алиас) ќе го запишам кај мене во NOTEPAD за две секунди за тој да добие шеринг, тоа го работам од хоби и цената што ја наплаќам е 60 за година дена, заради тоа што имам некои минимални трошкови. Да напоменам дека шерингот е на ЦЦцам сервер кој е подигнат на Linux, т.е. закон за NDS. А за да имате бесплатен шеринг како што веќе напомена некој од членовиве тука, ќе мора имате барем една ваша картица која ќе може да ја делите со некого инаку никој нема да ве пушти да влезете во таканаречената Share zone. Поздрав

Член од
4 јануари 2009
Мислења
91
Поени од реакции
5
HEEEELLLLLLPPPPP

Dali moze nekoj da mi pomogne da najdam software za resiver M tech em 100. ova e se sto pisuva na nego pa spored ovie podatoci ako nekoj moze da mi pomogne odnapred mu blagodaram.

Пратам што пишувате цело време, и морав да се регистрирам на форумов за да ви го напишам ова. Немојте во никој случај за шеринг да давате 150 евра за година дена. Јас давам шеринг, но тоа не го сметам за заработувачка за да му земам на народот 150-200 евра за година дена заради тоа што неговиот инадин (алиас) ќе го запишам кај мене во NOTEPAD за две секунди за тој да добие шеринг, тоа го работам од хоби и цената што ја наплаќам е 60 за година дена, заради тоа што имам некои минимални трошкови. Да напоменам дека шерингот е на ЦЦцам сервер кој е подигнат на Linux, т.е. закон за NDS. А за да имате бесплатен шеринг како што веќе напомена некој од членовиве тука, ќе мора имате барем една ваша картица која ќе може да ја делите со некого инаку никој нема да ве пушти да влезете во таканаречената Share zone. Поздрав
a kako mozam da stapam vo kontakt so tebe brat osven preku forumov??

Член од
3 јануари 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
кога веќе се зоборува кој е подобар ресивер сакам да прашам дали некој користсти optibox fta pvr и да ми казе дали е задоволен од него :toe:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Да прашам едно прашање овие што се кодирани програми може некако да се најдат кодовите на нет?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Код:
http://www.mactrees.com/
ете ти друже имаш тука кодови за диги тв:wink:
Само што изледа мојот ресивер не е диги тв туку нешто sylver беше не знам точно како германски производител.д

К

кременко

Гостин
Само што изледа мојот ресивер не е диги тв туку нешто sylver беше не знам точно како германски производител.д
не не , не е тоа ресивер туку тоа се програми кои потспаѓаат во диги тв(како на пример нова,обн и такви кои се наоѓаат на тор сателитот):wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom