Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
D-link 360R и нормално е.... тие што се со R се сетирани и готови ти ги даваат. Ако беше со Т во тој случај ќе можеше да го конфигурираш
Абе тоа го прочитав и јас во упатството, ама пак ми е глупо да не можам да видам конфигурација. Пошто го купив во кеш, што ако после година дена ми текне да се префрлам на друг провајдер? ќе треба хард ресет да му правам или.. ? ептен ми е нонсенс ова ама ај прво да добијам сигнал па да видам барем дали нет ќе имам ако ништо друго :toe:

Член од
1 март 2007
Мислења
110
Поени од реакции
13
D-link 360R и нормално е.... тие што се со R се сетирани и готови ти ги даваат. Ако беше со Т во тој случај ќе можеше да го конфигурираш
епа другари
мојот е Т (веќе 3та година сум на ADSL) и 2 пати го flash-нав со последниот у тоа време bin мислам дека беше 20060220 Aktuelle Firmware 20-02-2006и еве го работи перфектно веќе повеќе од година дена со ADSL2/2+ support

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
епа другари
мојот е Т (веќе 3та година сум на ADSL) и 2 пати го flash-нав со последниот у тоа време bin мислам дека беше 20060220 Aktuelle Firmware 20-02-2006и еве го работи перфектно веќе повеќе од година дена со ADSL2/2+ support
Поентата ти беше?

noviot

Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Го најдов ова на еден друг форум

и изгледа ми се потврдија стравувањата, небило до мене него до самиот модем. Изглеа ќе мора да се карам со телекомци за оваа невидена цензура :nesvest: . На кој ли му текнало вакво нешто бре... да не може чоек да си се закачи на веб интерфејс да провери ако ништо друго дали му е стварно конекцијата 2мб/256кб .... неверојатно... кои :drk:

Член од
16 март 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
Јас затоа културно си купив рутер од фирма и си го закачив, конфигурирав ...... и све е супер:salut:

Член од
1 март 2007
Мислења
110
Поени од реакции
13
Поентата ти беше?
нема особена поента
можеби да проба со флашање (доколку е тоа изводливо)...

идејата ми беше да го кажам моето искуство се со цел да при-помогнам на чоекот

:smir:

noviot

Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
нема особена поента
можеби да проба со флашање (доколку е тоа изводливо)...

идејата ми беше да го кажам моето искуство се со цел да при-помогнам на чоекот

:smir:
Фала за обидот :helou: , но бидејки е нов модемот, плус уште не ми пуштиле сигнал, па не знам ни како ќе работи чудото. Мене највише ме нервира фактот дека никако нема да бидам во можност да видам што се дешава со модемот, освен по лед сијаличките и third party сајтови ко speedtest.net. BTW се јавив во мт нет, и ми викаат " дечко, јеби га, си требал да пазиш шо купуеш..." :tapp:

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
Фала за обидот :helou: , но бидејки е нов модемот, плус уште не ми пуштиле сигнал, па не знам ни како ќе работи чудото. Мене највише ме нервира фактот дека никако нема да бидам во можност да видам што се дешава со модемот, освен по лед сијаличките и third party сајтови ко speedtest.net. BTW се јавив во мт нет, и ми викаат " дечко, јеби га, си требал да пазиш шо купуеш..." :tapp:
momak vidi si tuka

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Дали е некој спремен да нашкраба петиција до Мт.Нет за да ни овозможат интранет?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Дали е некој спремен да нашкраба петиција до Мт.Нет за да ни овозможат интранет?
Зашто?
По 24 часа сум онлајн, нема паднато непамтам од кога, а брзина максимална.:toe:

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Зашто?
По 24 часа сум онлајн, нема паднато непамтам од кога, а брзина максимална.:toe:
24 часа онлајн,а ниеднаш не можам еден фајл од 100 мегабајти од рапид да извадам. Ебате онлајнот што е... :tapp:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
24 часа онлајн,а ниеднаш не можам еден фајл од 100 мегабајти од рапид да извадам. Ебате онлајнот што е... :tapp:
:) Епа кај мене го нема тој проблем. Да не звучам ко оннет али ипак провери спајвер да не имаш нешто такво:) ако не отерај ги у мајчину тие од техничка иако не се криви.:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom