Помош, совети, размена на искуства...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Фотоконкурс International Photography Awards

Под Pilsner Urquell International Photography Awards секојдневно има по два конкурса: еден за професионалните фотографи и еден за аматери . Во нив можат да учествуваат сите ѓраѓани -од цел свет . Победникот, секој од 15-те категории (осум професионални и седум аматерски категории) се натпреварува за главна награда на конкурсот и
за звање Меѓународен фотограф на годината.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Добро доискажи се...каде се одвива ова сајт нешто, не до пола кажуваш и оставааш тука
Или на крај краева отвори нова тема ама со ЦЕЛОСНИ ИНФОРМАЦИИ

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
15 -те победници ќе бидат поканети на церемонијата
„Lucie Awards„ спонзорирана компанија од Pilsner Urquell кадеќе бидат објавени победниците на престижниот награден фонд
„Lucie„ и наградени со $10 000,
Освен тоа 7 победници -аматери ќе се натпреваруваат за титула „Откритие на Годината„и награда од $5 000,

Фотографиите на победниците ќе бидат објавени во книгата
Annual Awards Book а неколку избрани работи ќе бидат ставени во престижната галерија Фармани (Farmani Gallery) во Лос-
Анџелес.
Значи право на учество имаат сите ,но да се постари од 21 год.
Своите работи да ги приложат преку интернет или на диск.
Дигиталните фотографии да бидат зачувани во формат jpeg (.jpg), и поголемата страна на фотографијата да не е повеќе од 600 пиксели.
На нив да нема натписи.потписи ,печати знаци и ...
Категориите ги избирате сами и тоа за професионалци се следниве
1,РЕКЛАМА
2.ИСКУСТВО
3.АРХИТЕКТУРА
4.ЖУРНАЛИСТИКА
5.ПРИРОДА
6.ЛУЃЕ
7.Најдобар фотоалбум

За аматерите
1.РЕКЛАМА
2.АРХИТЕКТУРА
3:.ЖУРНАЛИСТИКА
4.ЛУЃЕ
5.ИСКУСТВО

International Photography Awards
844 South Robertson Boulevard
Los Angeles, California 90035
Тел: 310.659.0122 Факс: 310.652.7114
www.photoawards.com

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Cool биди си кул ама кажи ни нешто веб страна од каде инфотмациите и слично и ние можи сакаме да учествуваме.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
217
Поени од реакции
1
Помош!

Имам дигитален апарат Samsung s1000 10.1 MP скоро е купен, сеуште е и под гаранција... денес поручекта во еден кафе бар седејќи со еден другар, тој ми ја седна јакната (во која беше апаратот) и пукнат е LCD-то. Апаратот се вклучува, слика и се ... но со пукнато стакло. Би сакал да знам колко кошта поправката ако знае некој :? бидејќи не ми се верува да важи гаранцијата за вакво нешто... :S

позз..

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Имаше еден кај мене со HP ист ваков проблем си го скрши дисплејот, гаранцијата нормално дека нема да ти важи физички е оштетен:toe:...можеш на кутијата да видиш кој е дистрибутер и овластен сервис за самсунг апарати и да отидеш и прашаш колку е промена на LCDто:) тоа е единствениот начин како да ти помогнам...иначе другарот со HPто никогаш не го смени дисплејот си го тера така апаратот барем не го замараат како испаднале на сликите:pos:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Имаше чичкоми samsung му се расипа односно му се оштети нешто диспејот и го кошташе негде 3500 денари така нешто за да му го напрат. Па болку би требало да е од прилика само незнам колкав дисплеј има шо поголем то поскапо.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
217
Поени од реакции
1
Имаше еден кај мене со HP ист ваков проблем си го скрши дисплејот, гаранцијата нормално дека нема да ти важи физички е оштетен:toe:...можеш на кутијата да видиш кој е дистрибутер и овластен сервис за самсунг апарати и да отидеш и прашаш колку е промена на LCDто:) тоа е единствениот начин како да ти помогнам...иначе другарот со HPто никогаш не го смени дисплејот си го тера така апаратот барем не го замараат како испаднале на сликите:pos:
аахам..
фала сепак, апаратот е купен од Germanos па би требало да го носам таму нели? :)
ај ќе видам што ќе биде...
со среќа нека ми е :tapp:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Па можеш да го однесеш во Германос ама тие ќе те препратат во сервисот на самсунг ИЛИ ќе ти го земат апаратот и ќе го однесат таму (ама кога ќе имаат повеќе Самсунзи за поправка)

Член од
29 јануари 2007
Мислења
217
Поени од реакции
1
Па можеш да го однесеш во Германос ама тие ќе те препратат во сервисот на самсунг ИЛИ ќе ти го земат апаратот и ќе го однесат таму (ама кога ќе имаат повеќе Самсунзи за поправка)
:nesvest:
веќе го однесов во Германос и ми рекоа 2 недели па до 1 месец да чекам...
:(
инаку...
FLiX: Имаше чичкоми samsung му се расипа односно му се оштети нешто диспејот и го кошташе негде 3500 денари така нешто за да му го напрат. Па болку би требало да е од прилика само незнам колкав дисплеј има шо поголем то поскапо.

2.5" e LCDто па сега може да ми каже некој цена, бидејќи и тоа не ми рекоа веднаш од Германос....

Член од
29 јануари 2007
Мислења
217
Поени од реакции
1
Денес ми се јавија од Germanos и цената за поправка е над 100 евра :(
Инаку денес на школо еден другар ми рече дека познава некој кој имал ист таков Samsung, но му бил скршен објективот, а тоа беше после повикот од Germanos па немав шанса да прашам дали може да се изврши замена од тој Samsung на мојот.. па, знае некој дали е тоа можно?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Чекај малце сакаш да го замениш твојот апарат со нов? Друже по некоја си логика тоа е некако неприфатливо, самата оштета ќе ти ја проценат многу висока и процедурално:wink: на тоа добиваш ниска цена на апаратот т.е. поголема доплата за другиот (близу 100-150евриќи) така да можеш некако и вака да цепаш ако знаеш како ти е подесен апаратот само нема да можеш да ги гледа сликите и евентуално подесуваш некои ствари

Како и да е имаш и позитивни работи при тоа На пример нема да ти напињаат луѓето со тоа „ДАЈ ДА ВИДАМ КАКО ИСПАДНАВ:vozbud: тоа иритира премногу...на едно патување сакав да го скршам дисплејот сам намерно баш поради таа причина....сега можеш или да платиш 100 евра или да молиш по дома за нов апарат

Член од
29 јануари 2007
Мислења
217
Поени од реакции
1
Чекај малце сакаш да го замениш твојот апарат со нов? Друже по некоја си логика тоа е некако неприфатливо, самата оштета ќе ти ја проценат многу висока и процедурално:wink: на тоа добиваш ниска цена на апаратот т.е. поголема доплата за другиот (близу 100-150евриќи) така да можеш некако и вака да цепаш ако знаеш како ти е подесен апаратот само нема да можеш да ги гледа сликите и евентуално подесуваш некои ствари

Како и да е имаш и позитивни работи при тоа На пример нема да ти напињаат луѓето со тоа „ДАЈ ДА ВИДАМ КАКО ИСПАДНАВ:vozbud: тоа иритира премногу...на едно патување сакав да го скршам дисплејот сам намерно баш поради таа причина....сега можеш или да платиш 100 евра или да молиш по дома за нов апарат
леле... мер толку неразбирливо напишав :)
Сакав да кажам дека на мој другар некој познајник, има таков апарат со скршен објектив (инаку во таа состојба го дава за 30 евра) па дали вреди да го купам од него, и така двата да ги носам во Germanos или сервисот на Samsung сеедно... и ДАЛИ ќе биде можно моето пукнато LCD да се замени со она од другиот апарат?..
тоа сакав да прашам, ако успеав да ги разјаснам работите :)

Kajgana Shop

На врв Bottom