Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Што се случува со пакетите... ајде нешто апдејти....

Знаете?

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Ке видиме на 1ви Септември како ке биде, се очекува Кабелтел да стави поквалитетен(?) и побрз интернет....па би требало и МТнет да ги намалат цените...
инаку до сега ништо нема ново, колку што знам

Brutal

Enemy Of God
Член од
27 март 2007
Мислења
168
Поени од реакции
3
слушнав ке има нови пакети 100гб ,2 мб или така нешо од мтнет..Ако има,одма таков ке си ставам,ке ти ебам овој лимит 4гб..
иначе напраив тоа спид тест

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Добро, а што се овие реклами, 2 пати поголема брзина, 2 пати повеќе сообраќај, 2 пати помал договор?
Знае некој?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Добро, а што се овие реклами, 2 пати поголема брзина, 2 пати повеќе сообраќај, 2 пати помал договор?
Знае некој?
Од 1ви Септември ќе има нов пакет од МтНет. 2 или 3мегабита брзина, трансфер 100 гигабајти, цената ќе е околу 1500, Договор на 1 година. Ова го знам од пред 1 месец - информација од вработен во мтнет. Нејќев прв да го кажам ова на форум зошто таа што ми го кажа ова ми рече да сум ширел, ама еве гледам и други знаат за тоа, башка се ближи први.

Само не ми е јасно зошто не кажат деновиве за точно од први да почнам да си го користам.

п.с. и оннет ќе имаат пакет со 100гб, брзина непозната.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Од 1ви Септември ќе има нов пакет од МтНет. 2 или 3мегабита брзина, трансфер 100 гигабајти, цената ќе е околу 1500, Договор на 1 година. Ова го знам од пред 1 месец - информација од вработен во мтнет. Нејќев прв да го кажам ова на форум зошто таа што ми го кажа ова ми рече да сум ширел, ама еве гледам и други знаат за тоа, башка се ближи први.

Само не ми е јасно зошто не кажат деновиве за точно од први да почнам да си го користам.

п.с. и оннет ќе имаат пакет со 100гб, брзина непозната.
А еве јас сум на макс адсл, можам да преминам во тој пакет или треба да чекам да заврши договорот?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
А еве јас сум на макс адсл, можам да преминам во тој пакет или треба да чекам да заврши договорот?
моеш да преминеш тоест да мигрираш кога сакаш,а за другите пакети ќе има промени или само ќе се воведе овој?

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Се додека не пуштат и кај нас како у Хрватска (1Мб/сек) флетрејт пропорционално со просечната плата кај нас (кај нив просечна плата е 650 евра, а плаќаат околу 25 евра за овој пакет), ќе ги пцујам и нема да ставам АДСЛ.

Од револт затоа што е истата фирма, а нас (у Македонија) не знам за што не сметаат?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Цитирам што напишале на друг форум во врска со пакетиве.
Луѓе добив дефинитивно како ќе бидат пакетите, да ви го скенирам несмеам заради што наводно уште е тајна.
Пакетите за физички лица направи сам се:

Макс АДСЛ 2: 1024/256, 2GB* сообраќај, цена: 699(825 со ддв) - Неопределено и 499(589 со ддв) - 1 година.

Макс АДСЛ 10: 1536/256, 10GB** сообраќај, цена: 1199(1415 со ддв) - Неопределено и 999(1179 со ддв) - 1 година.

Макс АДСЛ 100: 2048/256, 100GB** сообраќај, цена: 1599(1887 со ддв) - Неопределено и 1399(1651 со ддв) - 1 година.

Опремата се плаќа 1524(1799 со ддв).

* Помеѓу 2 и 3 GB сообраќајот се наплаќа по 0,1(0.12 со ддв) за 1МБ. Над 3ГБ се намалува брзината на 64/64 (математиката е уште 123 денари доплаќање за 1 ГБ
)

** бла бла бла се намалува на 64/64.

Само 1 информациа, треба да мигрирате во овие пакети за да важат за вас инаку ќе си останете со старите пакети, миграцијата е бесплатна ама ќе треба да се обнови договорот на 1 година.

Ако опремата била од МТ и сака некој да мигрира во направи сам треба:

Опремата која ја користите што е во сопственост на МТ ќе биде ваша ако сте користеле АДСЛ најмалку 6 месеци (8 месеци ако мигрирате во MaxADSL 2, 10, 100) , а ако сте помалку од 6 или 8 месеца ќе треба да платите редовна цена.

Не ми се верува вака ни мене ама вистина е

Smasher

Професионален молер
Член од
27 јуни 2007
Мислења
811
Поени од реакции
9
Таа информација е од форумот на р-Еволуцја и би требало да е точна.
Значи ништо кој знае колку револуционерно во сооднос цена/квалитет/договор.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Таа информација е од форумот на р-Еволуцја и би требало да е точна.
Значи ништо кој знае колку револуционерно во сооднос цена/квалитет/договор.
Јас ја најдов на Бадијала форумот али нема везе кај е најдена. Битно е точна.:wink:

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Јас ја најдов на Бадијала форумот али нема везе кај е најдена. Битно е точна.:wink:
Точна? Се додека не кажат официјално, не можеме да бидеме сигурни - нажалост.

Kajgana Shop

На врв Bottom