Кај живееш бе другар и ние да дојдеме да фатиме нешто.:wink:И ова го фаќам исто FREE.:salut:
Од 1ви Септември ќе има нов пакет од МтНет. 2 или 3мегабита брзина, трансфер 100 гигабајти, цената ќе е околу 1500, Договор на 1 година. Ова го знам од пред 1 месец - информација од вработен во мтнет. Нејќев прв да го кажам ова на форум зошто таа што ми го кажа ова ми рече да сум ширел, ама еве гледам и други знаат за тоа, башка се ближи први.Добро, а што се овие реклами, 2 пати поголема брзина, 2 пати повеќе сообраќај, 2 пати помал договор?
Знае некој?
А еве јас сум на макс адсл, можам да преминам во тој пакет или треба да чекам да заврши договорот?Од 1ви Септември ќе има нов пакет од МтНет. 2 или 3мегабита брзина, трансфер 100 гигабајти, цената ќе е околу 1500, Договор на 1 година. Ова го знам од пред 1 месец - информација од вработен во мтнет. Нејќев прв да го кажам ова на форум зошто таа што ми го кажа ова ми рече да сум ширел, ама еве гледам и други знаат за тоа, башка се ближи први.
Само не ми е јасно зошто не кажат деновиве за точно од први да почнам да си го користам.
п.с. и оннет ќе имаат пакет со 100гб, брзина непозната.
моеш да преминеш тоест да мигрираш кога сакаш,а за другите пакети ќе има промени или само ќе се воведе овој?А еве јас сум на макс адсл, можам да преминам во тој пакет или треба да чекам да заврши договорот?
Луѓе добив дефинитивно како ќе бидат пакетите, да ви го скенирам несмеам заради што наводно уште е тајна.
Пакетите за физички лица направи сам се:
Макс АДСЛ 2: 1024/256, 2GB* сообраќај, цена: 699(825 со ддв) - Неопределено и 499(589 со ддв) - 1 година.
Макс АДСЛ 10: 1536/256, 10GB** сообраќај, цена: 1199(1415 со ддв) - Неопределено и 999(1179 со ддв) - 1 година.
Макс АДСЛ 100: 2048/256, 100GB** сообраќај, цена: 1599(1887 со ддв) - Неопределено и 1399(1651 со ддв) - 1 година.
Опремата се плаќа 1524(1799 со ддв).
* Помеѓу 2 и 3 GB сообраќајот се наплаќа по 0,1(0.12 со ддв) за 1МБ. Над 3ГБ се намалува брзината на 64/64 (математиката е уште 123 денари доплаќање за 1 ГБ)
** бла бла бла се намалува на 64/64.
Само 1 информациа, треба да мигрирате во овие пакети за да важат за вас инаку ќе си останете со старите пакети, миграцијата е бесплатна ама ќе треба да се обнови договорот на 1 година.
Ако опремата била од МТ и сака некој да мигрира во направи сам треба:
Опремата која ја користите што е во сопственост на МТ ќе биде ваша ако сте користеле АДСЛ најмалку 6 месеци (8 месеци ако мигрирате во MaxADSL 2, 10, 100) , а ако сте помалку од 6 или 8 месеца ќе треба да платите редовна цена.
Не ми се верува вака ни мене ама вистина е
Јас ја најдов на Бадијала форумот али нема везе кај е најдена. Битно е точна.:wink:Таа информација е од форумот на р-Еволуцја и би требало да е точна.
Значи ништо кој знае колку револуционерно во сооднос цена/квалитет/договор.
Точна? Се додека не кажат официјално, не можеме да бидеме сигурни - нажалост.Јас ја најдов на Бадијала форумот али нема везе кај е најдена. Битно е точна.:wink: