Фан Клуб: Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.445
Поени од реакции
8.574
Утакмицата која ќе решава дали ќе отпадниме од лигата ќе биде на

сабота, 21 мај 2011

од 32 коло

17:00 Пелистер - Вардар

До колку оваа победиме ќе се спасиме со проширвање на лигата ако и оваа загубиме нема што да се бара

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.810
Утакмицата која ќе решава дали ќе отпадниме од лигата ќе биде на

сабота, 21 мај 2011

од 32 коло

17:00 Пелистер - Вардар

До колку оваа победиме ќе се спасиме со проширвање на лигата ако и оваа загубиме нема што да се бара
Да, да очекувај си ти :)
Таа утакмица е одамна решена :wink:

Z

ziko bt

Гостин
Да, да очекувај си ти :)
Таа утакмица е одамна решена :wink:
А од каде ти толку сигурен дека нема да му извршат притисок?И самите ке бидат свесни дека ако ја дат со вас барем јас мислам нема да поминат така лесно како зимата.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.810
А од каде ти толку сигурен дека нема да му извршат притисок?И самите ке бидат свесни дека ако ја дат со вас барем јас мислам нема да поминат така лесно како зимата.
Посигурен никогаш не сум бил...
Се се тоа кругови од луѓе кои меѓусебно си ги договараат утакмиците ЗА ЖАЛ...
Проширувањето на лигата воопшто не зависи од вардар, ако си изгласаат (што е сведено на минимум) ондак тука нема врска дали вардар или Скопје бил претпоследен. Иначе самиот член на некое од соојузите во Битола гласал против проширување на лигата, заедно со неколку од Скопскиве плус Албанските делегати...
И во тој 1% што го оставам во случај да се смени нешто, нема шанси да ни парирате на терен :wink:

Z

ziko bt

Гостин
Се се тоа кругови од луѓе кои меѓусебно си ги договараат утакмиците ЗА ЖАЛ...
Проширувањето на лигата воопшто не зависи од вардар, ако си изгласаат (што е сведено на минимум) ондак тука нема врска дали вардар или Скопје бил претпоследен. Иначе самиот член на некое од соојузите во Битола гласал против проширување на лигата, заедно со неколку од Скопскиве плус Албанските делегати...
И во тој 1% што го оставам во случај да се смени нешто, нема шанси да ни парирате на терен :wink:
За проширвањето кажаф и порано не ни сакам да има дали Вардар или Скопје е претпоследен,и сеа муабето ми беше Брацо можи ке дај пари да се купи утакмицава ама барем според мое мислење фудбалерите ке си бидат посетени и од други лица на кој нема да му е свеедно пак ако се намести утакмицата со најголемиот конкурент,а воедно со та утакмица Вардар се спасва,а да бидиме реални поарно со Вардар да испадниме него со Скопје(мое мислење дека го делат Битолчани).И за то последното,оти да не парират Пелистер па на крај краева и вие имате мизерен состав(имав еднаш можност да ве следам) и мислам ако се се изигра поштено од Битола не се вракате со 3те бода ама за ова ке прајме муабет на 21.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.810
За проширвањето кажаф и порано не ни сакам да има дали Вардар или Скопје е претпоследен,и сеа муабето ми беше Брацо можи ке дај пари да се купи утакмицава ама барем според мое мислење фудбалерите ке си бидат посетени и од други лица на кој нема да му е свеедно пак ако се намести утакмицата со најголемиот конкурент,а воедно со та утакмица Вардар се спасва,а да бидиме реални поарно со Вардар да испадниме него со Скопје(мое мислење дека го делат Битолчани).И за то последното,оти да не парират Пелистер па на крај краева и вие имате мизерен состав(имав еднаш можност да ве следам) и мислам ако се се изигра поштено од Битола не се вракате со 3те бода ама за ова ке прајме муабет на 21.
Е на тоа требало да мислите уште пред првиот меч. Како што си ги договоивте и двете со Шкендија, така и со Вардар ќе си биде.
Не е воопшто мизерен тимот, колку што играчите неможат да дадат максимум пошто играат под притисок. Може неможеме да ги совладаме Работнички Металург или Шкендија, ама за Пелистер сме манчестер Јунајтед :smir:

Z

ziko bt

Гостин
Е на тоа требало да мислите уште пред првиот меч. Како што си ги договоивте и двете со Шкендија, така и со Вардар ќе си биде.
Не е воопшто мизерен тимот, колку што играчите неможат да дадат максимум пошто играат под притисок. Може неможеме да ги совладаме Работнички Металург или Шкендија, ама за Пелистер сме манчестер Јунајтед :smir:
Абе и лани беше 3за3 со Победа па двет ги тепавме,факт е дека Пелистер губи од тимој кој се на врвот со поке разлика ама овај Вардар ако го прајш класи над Пелситер воопшто не ти држи вода,на крај краева и сам знајш дека 70% од бодојте ви се од редени утакмици така да се гледа ненормалната разлика во квалитет.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.445
Поени од реакции
8.574
Се се тоа кругови од луѓе кои меѓусебно
си ги договараат утакмиците ЗА ЖАЛ...

Не вервам дека играчите ќе се продадат за ситни пари како првата утакмица оти сега можеби да сносат последици зошто мора таа утакмица со вас да не ја загубат

Види вака на сите му е јасно дека ако скопски вардар биде на претпоследното место (за 2 лига) ќе има проширвање на лигата а ко успејат да ве спасат и го наместат скопје ќе си остани работата како што си е Мора односно овааа власт не може да си го дозволи тој луксуз во време на избори да отпаднете вие и поради тоа ќе направата притисок кај хари и мирно без многу врева ќе се прошири лигата реков и ќе повторам тоа во случај ако не успејат да ве спасат до крај и се ми се чини дека ќе ви ги врата и тие 3 бодови ако треба и мора само да ве спасат но колку што зависи од вас зависи и од скопје

Околу гласањето за проширвање на лигата и твојата изјава дека нашите гласале протви проширвање е чиста лага !!!Затоа што хари мајмунот наместо да го покани сојузот на круме односно опозицискиот тие си го поканија паралелниот сојуз кој е составен од послушници на хари арно ама во охрид на собраниетот беа избркани од агенцијата за малди и спорт што значи дека наши делгати не гласаа за таа одлука ! Друго вистина дек асите албански сојузи прилепскиот охридскиот кичевскиот кавадрци наводно биле против односно воздржани за да не се прошири лигата !Најмногу му замериле на Пелистер и неговата управа за тоа што сите утакмици ги наместиле а сега да ги спасат а уште поголем револт се направил за шитната-продадена утакмица за сега веќе новиот шампион шкендија

ps.јас сум сигурен дека од варадр нема да загубиме и дека сите ќе дадат максимум тоа да не се случи ако не сите чорба :salut:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.445
Поени од реакции
8.574
МЛАДИНЦИ

НАТПРЕВАР

РЕНОВА – ПЕЛИСТЕР

Главен судија

Јакимовски Дејан – Скопје

ОХРИД

20/05/2011 (петок), 16.00

Finale na kup na Makedonija !!!

Inaku utre so sileks se nadevam deka ke izvadat barem bod za da go krenat moralot za utekmicata so skopski vardar vo pretposlednoto kolo koe mozebi e resavacko za opstanokot vo ligata i se razbira prethodno da zagubime od skopje :)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Сношти разбрав,од луѓе блиски до играчите...дека новодно ќе ја местеле утакмицата со Силекс....за КЕЦ за Пелистер...
6 коеф е за Пелистер...Има некоја логика....
Се истурија од местење....цел ден по кладилници ги гледам играчите на Пелистер,на чело со Џате ака "ШЕФ СТРУЧНОГ СТОЖЕРА НАШОЈ МОМЧАДИ"....:kesa::kesa::kesa:
Силекс не е ептен силна екипа....па можи да се брцни некое бодче..и 1X не е лош коеф..2.50 во Еврогол....

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Томасино

И во право си..ова денес што го направија беше апла..катастрофа,бруки.....сите во кладилниците еврогол и моцарт ја играа 1...и на крајот за да не испаднат во зијан веднаш ја наместија...ах

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.445
Поени од реакции
8.574
Томасино

И во право си..ова денес што го направија беше апла..катастрофа,бруки.....сите во кладилниците еврогол и моцарт ја играа 1...и на крајот за да не испаднат во зијан веднаш ја наместија...ах
bese na fudbal cela utakmica ???
kazi misleke siguren si deka ja namestija kako moze be so crven i vodstvo od 2-0 da zagubime na kraj so gol vo 90 minuta ? Vo sekoj slucaj skopje izigra za nas pa sega 99% bi trebalo da ja prosirat ligata ama se razbira prvo nie da en mu dozvolima na vardar da ne pobdat vo Bitola i da zagubime od skopje slednoto kolo

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.445
Поени од реакции
8.574
Sileks od nikade do opstanok
Fudbalsko prvenstvo na Makedonija 2010/11 - 30 kolo

Pelister - Sileks 2:3 (1:0)

Gradski stadion pod Tumbe kafe - Bitola. Gledaci: 100
Glaven sudija: Faton Mustafi (Tetovo)
Asistenti: Isa Emruli (Tetovo) i Vjolca Izeiri (Gostivar)
Delegat: Alija jaoski (Plasnica)
Strelci: Talevski vo 11 i Bujcevski vo 51 minuta za Pelister, a Nasevski vo 63, Zarevski vo 65 i Nacev vo 90 minuta za Sileks
Zolti kartoni: Talevski, Simonovski, Maglovski, S. Veljanovski (Pelister), Misovski, Mitevski (Sileks)
Crveni kartoni: Ristevski vo 73 za Pelister i Bozinovskii vo 7 minuta za Sileks

Pelister:

Apostolovski , Salevski, Ristevski, N. Panovski, A. Veljanovski, Simonovski, Maglovski, Petkovski, Talevski (od 81m. S. Veljanovski), Milenkovski (od 70m. Konjarski), Bujcevski (od 90m. Pitoska)

Sileks:

Bozinovski, Kostadinovski, Misovski, Kokovic, Nikolic (od 8m. D. Panovski), Vasov (od 55m. Nasevski), Stojanovski (od 46m. Mitevski), Temelkov, Atletski, Zarevski, Nacev

Igrac na natprevarot:
Gorgi Zarevski (Sileks)

Vo natprevar koj nalikuvase na lesna i rutinska pobeda na Pelister, zelenite si dozvolija takov luksuz da zagubat dobien natprevar. Pred skoro prazni tribini i po mnogu toplo vreme, mecot vednas zapocna so pozitivni vibracii za bitolcani. Vo 7 minuta koga se cinese deka Bujcevski e zatvoren, gruba greska napravi gostinskiot golman Daniel Bozinovski i go srusi napagacot na Pelister na samo pet metri od negoviot gol. Kaznata za kratovci bese dvojna - penal i isklucuvanje za Bozinovski. Sepak Igor Talevski biese za malku kraj leviot direk na novovlezeniot Dejan Panovski. Sepak iskusniot fudbaler za vrska na pelisterci se izvadi tri minuti podocna so efekten gol so glava po slobodniot udar na Simonovski. Brzoto vodstvo gi podzaspa domakinite i Sileks so covek pomalku vospostavi ramnoteza na sredinata na terenot. Zarevski vo 19 minuta ja imase prvata golema sansa za Sileks, no Aleksandar Ristevski spasi siguren gol od samata gol-linija. Vozvrati domasniot napagac Antonio Bujcevski vo 28 minuta, no biese po zemja kraj golot. Mirniot kraj na prviot del ne nagovesti kakva bura se podgotvuva vo prodolzenieto.
Koga vo 51 minuta po invidualnata akcija na Maglovski, topkata stigna do Bujcevski, ovoj raspali od rabot na sesnaesetnikot i go sovlada nemokniot Panovski. Se cinese se e gotovo, bidejki domasnata ekipa imase vodstvo od dva razlika, covek poveke i kompletna kontrola na situacijata. Sepak za samo dve minuti rabotite kompletno se smenija. Vo 63 minuta Temelkov upati dolga topka kon novovlezeniot Nasevski, a ovoj od teska pozicija od desnata strana ja vturna topkata kraj istrcaniot Apostolovski. Nesigurnosta na mladiot golman na Pelister, domakinite najdobro ja pocuvstvuvaa dve minuti podocna. Po kornerot na Atletski, mladiot cuvar na mrezata kompletno izvisi i na vtora stativa visokiot Zarevski ja “zakova” topkata vo nebranetata mreza. Natprevarot dobi svoja nova fizionomija i Sileks ohrabren trgna i po tret gol. Rabotata im ja olesnija nesvatlivite greski na pelisterci. Vo 74 minuta Aleksandar Ristevski napravi nesto pogrub prekrsok vrz Temelkov na sredinata na terenot. Tetovskiot sudija Mustafi, koj bese na samo nekolku metri od nastanot go iskluci domasniot defanzivec i dvete ekipi doigraa so po deset fudbaleri. Vo toj period dvete ekipi igraa bez sreden red, razvleceni i so otvoreni sansi za pobeda. Vo prvata od trite minuti od nadopolnuvanjeto Nasevski centrirase od desnata strana, a Angel Nacev “fati” fantasticen volej od 10-12 metri ja smesti topkata zad grbot na Apostolovski, Neverojaten poraz na Pelister vo mec vo koj na gostite im se zakanuvase katastrofa, a dobija tri boda i skoro siguren opstanok vo Prvata liga.

Reakcii po natprevarot:

Nedzat Husein
(trener na FK Pelister)

Odigravme odlicno prvo poluvreme, no potoa nastana neverojaten pad, nedostig na koncentracija i primivme golovi na mnogu naiven nacin. Nesvatlivo e da se zagubi vaka dobien mec, no ete nam toa ni se sluci i mora toa da go prifatime.

Ane Andovski
(trener na FK Sileks)

Mnogu teska, no sepak mislam zasluzena pobeda na Sileks so dobro vtoro poluvreme, vo koe uspeavme da gi iskoristime nasite sansi. Dolgo vreme igravme so covek pomalku i zatoa pobedata dobiva na tezina. Sega sme mnogu blisku do opstanokot i veruvam deka i narednata sezona ke igrame vo Prvata liga.

izvor

ps.Сабота 21 Maj со почеток од 17 часот играме со вечниот ривал скопски вардар !!!а денес со скопје и се освен пораз би било изненадување

Kajgana Shop

На врв Bottom