Фан Клуб: Пелистер

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.277
Поени од реакции
5.129
Голманот Игор Павлович во Битола ќе пристигни следната недела и ќе биди на располагање на натпреварот со Тетекс, заедно со него простигнуваат и нигеријците: 22 годишниот дефанзивец Адевале кој пред 3 години играше во дански Брондби и 19 годишниот напаѓач Хапи кој играше во бразилското првенство :salut:
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Vakov Pelister ke imame ovaa sezona



FK Pelister – Bitola

Pretsedatel: Vanco Atanasov
Potpretsedatel: Pece Stojcevski
Sekretar: Vanco Micevski
Sportski direktor: Vlado Kostov
Tehnicki direktor: -
Potparol: Zoran Misevski
Stadion: ”Tumbe kafe” Bitola
Kapacitet: 10.000 gledaci
Strucen stab: Naum Ljamcevski (sef na strucen stab), Goko Ilievski, Toni Pitoska, Hristaki Spasov (doktor), Marjan Joncevski (fizioterapevt), Goce Stavrevski (ekonom)
Boja na dresovi: zelena (rezervna - bela)
www.fkpelister.com.mk

Igracki kadar:

Golmani:
Ilce Petrovski
Dejan Apostolovski
Igor Pavlovc} (Crna gora))
Nikola Angelkovski

Odbrana:
Ogindeu Vasiu Adevale (Nigerija)
Vladica Brdarovski
Hristijan Dragarski
Ljupco Micevski
Majk Cvetkovski
Mario Lazareski
Bojan Gorgievski
Nenad Kokovic
Aleksandar Ristevski
Nikolce Panovski

Sreden red:
Dorde Dordevic (Srbija)
Aleksandar Veljanovski
Zoran Simonovski
Nikola Petkovski
Nemanja Bradonjic (Srbija)
Darko Stankovski
Nikola Stojanovski
Igor Talevski
Aleksandar Angelevski
Jovan Kacevski
Filip Milenkovski
Edmond Veseli
Djaner Ramadan
Petar Ljamcevski

Napad:
Ikuoka Hapi (Nigerija)
Lazar Iliev
Ivica Kelesovski
Blagojce Ristevski
Toni Brnjarcevski
Blagojce Konjarski
Saso Tasevski

Dojdoa:
Igor Talevski (Gnjilane - Kosovo)
Trajce Stojkovski (Vardar)
Nikola Angelkovski (Lokomotiva)
Bojan Gorgievski (Vardar)
Nenad Kokovic (Cementarnica)
Aleksandar Angelevski (Renova)
Blagojce Ristevski (Pobeda)
Blagojce Konjarski (Belasica)
Ivica Kelesovski (Karaorman)
Jovan Kacevski (Karaorman)
Mario Lazareski (Karaorman)
Dorde Dordevic (Krka Novo mesto)
Toni Brnjarcevski (Rabotnicki)

Zaminaa:
Vladimir Doknic -
Jovan Stefanovic –
Goran Mirovic -
Saso Veljanovski (Rabotnicki)
Goran Gancev (Zeleznicar)
Blagojce Ralevski (Novaci)
Milan Ivanovic (Novaci)
Saso Lazarevski (Novaci)
Aleksandar Krstevski (Novaci)
Antonio Bujcevski (Horizont Turnovo)
Stefan Maglovski -
Kire Ristevski (Elbasan)
Marjan Altiparmakovski (Skoda Ksanti)
Toni Veljanovski (Napredok)
Blagojce Ljamcevski (Metalurg)
Vangel Altiparmakovski (Belasica)
Zlatko Delovski (Ohrid 2004)
Toni Pitoska (kraj na karierata)
Објавио Z.M. у 08.46 0 коментара

Реакције:


Motivirani protiv sampionot








Ako minatata sezona Pelister ja pocna so noviot prvoligas Sloga J. ovaa sezona pred niv se ispreci aktuelniot prvak na startot. Protiv Renova bitolskite zeleni patuvaat spremni i silno motivirani:
"Ne treba dopolnitelna motivacija koga igrate protiv aktuelniot prvak. Ja respektirame Renova, no i tie imaat mnogu pocit za igrata na Pelister. Znaete deka nivniot tim so isklucok na Todorovski ostana istiot od minatata sezona, a nie menuvavme dosta. Predviduvame odlicen natprevar, vo koj i nie ja gledame nasata sansa", ni rece na eden od poslednite treninzi sefot na strukata vo Pelister Naum Ljamcevski.
Bitolcani vo Tetovo ke patuvaat bez povredeniot Simonovski i bez najnovite zasiluvanja Pavlovic, Adevele i Hapi koi vo Bitola ]e pristignat narednata nedela. Dosega samo ednas i toa vo Kup natprevar Pelister slavel vo Tetovo koga mu gostuval na Renova. Na poslednite mecevi i pokraj silniot odpot bodovite redovno ostanuvale kaj gipsarite. Denes mladiot tim na Pelister ke pretstavi i 3-4 novi iminja za razlika od timot, koj go zavrsi prethodnoto prvenstvo. Poslednite dilemi se vo posledniot red, kade nekolku fudbaleri kandidiraat za mestata po levata strana vo odbranata.
Објавио Z.M. у 08.38 0 коментара

Реакције:




Adevale i Hapi vo Pelister
















Vo miren ambient fudbalerite na Pelister go podgotvuvaat startot sampionat, koj e direktno povrzan so dvata tetovski rivali koi se protivnici na Pelister na startot na sezonata. Iako protiv Renova nemaat pozitivna tradicija koga igraat vo Tetovo, zelenite veruvaat deka mozat i protiv istoriskite brojki. Na eden od poslednite treninzi na ekipata se pojavi i pretsedatelot Vanco Atanasov, koj ne gi krie ambiciite na timot vo novoto prvenstvo:
"Veruvam deka mozeme da bideme posilni od minatata sezona. Bez razlika sto menuvam mnogu fudbaleri mislam deka povtoruvanje na minatogodisniot uspeh treba da ni bide minimalna cel. Dokolku se ukaze sansa zosto da ne atakuvame na tretata pozicija", optimist bese Atanasov. Toj potvrdi deka se dodeka imaa opcii za novi iminja Pelister ke bide aktiven na fudbalskiot pazar.
Vo meguvreme bitolskiot prvoligas obezbedi potpisi za dvajca nigeriski fudbaleri, koi ke pristignat narednata nedela i ke bidat vo kombinacija za sredbata so Teteks. 22 godisniot defanzivec Ogindeu Vasiu Adevale, koj vo 2007 godina igrase za Brondbi ke go zasili posledniot red. Vo napadot doaga 19 godisniot Ikuoka Hapi, koj minatata sezona nastapuval vo Brazil. Se definiraat poslednite administrativni detali i dvajcata afrikanci ke go zasilat Pelister. Adevale i Hapi se prvite fudbaleri od crniot kontinent koi ke go nosat zeleniot dres.
 
Z

ziko bt

Гостин
bojan georgievski ostana vo vardar
stole stojchevski potpisa za vas od vardar
Ванчо си носи негови играчи од Скопје, вервам на доста навивачи не му се бендисва политиката на носење на недокажани играчи од Скопје а битолските таленти ги пуштат за бес пари и без шанса да се докажат(а многу ги имаше такви),сепак ке ги истрпиме Ванчо и овие играчи барем сезонава да видиме како ке се покажи Пелистер ако дава плод политикава нека седи ама ако се мачиме како пред една година ко игравме бараж слободно нека го напушти клуб

--- надополнето ---

http://zoran-misevski.blogspot.com/2010/07/pelister-zapocna-so-poraz.html
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Ренова – Пелистер 2:0
01 AUGUST 2010

Фудбалерите на Пелистер со пораз ја започнаа оваа нова фудбалска сезона. Тие се поразени во Тетово од екипата на шампионот Ренова со 2:0 со што домаќините ја потврдија улогата на фаворит на оваа средба.





Тренерот на Пелистер, Науме Љамчевски во телефонскиот разговор по завршувањето на натпреварот ни рече:

-Сакам на домаќините на оваа прва средба во оваа сезона, екипата на Ренова да им ја честитам победата и да им се заблагодарам за убавиот прием кој го имавме денес. Тоа е тоа што се однесува до крајниот резултат од натпреварот.







За тоа како Пелистер играше на оваа средба Љамчевски додаде:

-Сакам да кажам дека од тоа како поминавме во Тетово не сум задоволен, бидејќи пораз си е пораз, а во Битола се враќаме со празни раце. Сакам да кажам дека и екипата на Ренова не одигра шампионски, а освен двата гола не неправија ниту една друга шанса, а мислам дека ниту дојдоа поблиску до нашиот гол. Според мене во овој натпревар влеговме со многу респект кон противникот, а требаше да играме многу похрабро. Иако е прво коло, немаме на што да се вадиме, туку ова да биде поука како понатаму.

На оваа средба шанса добија неколку нови фудбалери, кои според Љамчевски одиграле онолку колку што во овој момент можат.

-Имаме добар тим, но ќе ни треба уште многу работа. Имаме многу за брусење, а деновиве со полна пареа ќе се зафатиме за работа, рече Љамчевски.

На оваа средба не бранеше голманот Павловиќ кој се уште не е дојден во Битола. Наредниот натпревар ќе се игра наместо на 7 август на 9 август, поради барањето на Тетекс, на кое Пелистер му излезе во пресрет.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
[video]http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=1080860021026&ref=mf[/video]
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Младите пелистерци завршија како петти во Бугарија

Младинската екипа на фудбалскиот прволигаш Пелистер го освои 5. место на Меѓународниот турнир „Јулијан Мазнарков“ што се одржа (од 26 до 30 јули) во Бугарија.

Пред три години Пелистер се врати како победник од овој турнир, а во годинашното четврто учество за 5. место го совлада црногорскиот претставник Јединство (1-0).

Освојувач на седмиот меѓународен турнир е бугарски „Витез“, кој во финалето беше подобар од екипата на Славија. Покрај Пелистер, Лисец, Славија и Единство учествуваа и екипите на ЦСКА, Плоешти и Теауа од Романија и Фудбалската академија „Стоичков“ од Шпанија.

Slab plasman ako se znaj deka pet dusi sto treniraat so prvata ekipa bea bugarija
Drugo neopravdano bea izostaveni deca oti tatkovcite nivni ne kupvaat topki ili majci drsovi za klubot :uvo:
Od stalno ova bilo vo klubot nas ,no se nadevav deka so novata uprava ke se smenat rabotite i samo kvalitetot ke se gleda
:salut:
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Po porazot kaj prvakot Renova, fudbalerite na Pelister vcera imaa sloboden den, a od denes se povtorno vo dvojna programa na trenazen proces. Analizata na premierata ne gi zadovoluva vo celost bitolcani, koi mora da porabotat na vopigruvanjeto i koncentracijata. Sepak od strucniot stab apeliraa na trpelivost i vistinskiot Pelister mozebi ke go gledame od vtoroto kolo. Tokmu vo nego v ponedelnik vo domasnata premiera pod Tumbe klafe, doaga Teteks koj e vo polna forma zaradi cetirite evropski sredbi.
Kompletno izmenetata posledna linija na zelenite ne nudi garancii kako minatata sezona koga cela prolet vo Bitola nikoj ne postignal gol. Dali ke vleva takva sigurnost i ovaa sezona ke vidime uste vo sledniot natprevar. Zdravstveniot bilten e pozitiven so iskucok na Simonovski, no pelisterci maka macat so vezbanje na mehanizmite kako fudbalerite bi igrale homogeno. So 5-6 promeni vo startniot tim ne e ni malku lesno da se postigne istiot efekt od minatata sezona. Megu novajliite Toni Brnjarcevski e eden od onie od koj najmnogu se ocekuva: “ Odlicno sum prifaten i veruvam deka ovaa sezona mozeme da mu ponudime mnogu radosti na nasite navivaci. Im blagodaram na soigracite za ovoj period na aklimatizacija, a veruvam deka naskoro ke stignat i rezultatite” ni rece 25 godisniot ofanzivec koj moze da igra na nekolku mesta vo napadot. Od nego i od Iliev se ocekuvaat golovi, pocnuvajki od mecot so “stofarite” za pet dena.
 
Z

ziko bt

Гостин
најверојатно има две нови засилувања во Пелистер битолчаните Марковски и Салевски од Силекс,а има и шпекулации и како пред пола година дека Пеллистер би можел да биде засилен од Марјан Андонов екс-напаѓач на Турново
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
најверојатно има две нови засилувања во Пелистер битолчаните Марковски и Салевски од Силекс,а има и шпекулации и како пред пола година дека Пеллистер би можел да биде засилен од Марјан Андонов екс-напаѓач на Турново
За чаки кажав кај нас педер прва класа
шалевски е добар за нашата слаба одбрана ќе биди супер
андонов требаше уште зимата да дојди но ништо не бидна и цела полу сезона не играше за турново оти се скара со управата и тренерите па индивидуално тренираше па ете на проба во кипар не задоволи што значи не е физики спремен но за наши услови во дует со илев ќе биди супер
Но мора да најдиме голман овие децата врска немаат ај дома ќе бранат некако ама во гости како уплашени германци ќе бидат и без присуство на Чкембари не очекувам бодови од гости
ПЕЛИСТЕР - ТЕТЕКС БИТОЛА - 09.08.2010 во 17 часот
Главен судија Мантев Петар - Неготино
1 асистент Данилов Тони - Неготино
2 асистент Гонев Илија - Неготино
КОНТРОЛОР Беким Баута - Струга

4 судија Спиркоски Горан - Прилеп


За со тетекс не знам управата на што дорги се како можи бе да играат понеделник да му излезеле во пресрет ај да играја во недела ќе сватев ама во понеделник :tapp:и прва утакмица пред домашна публика ,за да се уиграат повеќе а со тоа му дадоја повеќе на тетекс да се одморат :kesa:


ајде сега понеделник да одиме да му помогнеме на клубот за друго што сака нека биде



 

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Но мора да најдиме голман овие децата врска немаат ај дома ќе бранат некако ама во гости како уплашени германци ќе бидат и без присуство на Чкембари не очекувам бодови од гости
А заш да нема присуство на Чкембари на гости???
 

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
abe odi ebi si majkata kopile edno glupo,retardiran eden,na sipcite mu kutite pa ovde sakate da provocirate picko edna smrdena
Ајде дојди у Тетово чим си толку заебан не само на форум да си јак, убаво те прашав убаво ќе одговориш!!
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
А заш да нема присуство на Чкембари на гости???
Абе Боки,од кај знајш ти дека НЕМАЛО и ќе НЕМА присуство на Чкембари на гостувањата???
Дај не се прај ЕНГЛЕЗ,ако си упатен во навивањето кај нас ќе знаеш:kesa:,.....ланската сезона имаше забрана за гостувања така?Скоро цела сезона помина со таа забрана....
Се одеше повеќе на ракомет,се напраја 5 гостувања(+ едно европско)и две во фудбал....
Види ја сезоната 2008/2009,колку гостувања имавме како група-па толку утакмици вие немавте заедно навивано одкога се реактивиравте...:baeh:
Дај не се прај како да си од Марс паднат со овие детски провокации,си мислиш ќе не пецниш малку а,???
Вие најдовте Чкембари да ги критикувате...:tapp::pos2:
Без гајле,ако веќе те интересира ќе ти кажам дека ќе има доста гостувања оваа сезона,како во фудбал,така и во ракомет....
Вакви муабети и детски прашања да поставуваш во фан клубот на Маџари Солидарност,Силекс,....Локомотива....
Барем таму ќе се најди некое дете на кое ќе му солиш памет.....,нив занимавај ги и малтретирај ги со вакви спам прашања:tapp::music3:
Ако те интересира нешто околу Чкембари слободно прашај,има луѓе на форумов(меѓу кои и јас) кои одат редовно на гостувања повеќе од 10 и кусур години-прашај слободно ќе ти биди објаснето....
Не се срами со вакви детски прашања,или пак од вчера почна на трибина да одиш.па не ги знаеш доволно работите ?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom