Фан Клуб: Пелистер

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
:shok::shok::shok:
Го зеле Лавци,играч на 32 и кусур години,а ги ИЗБРКАА младите деца од школата,децата на кои не им дадоа никаква шанса да се докажат-посебно мислам на Маглата:aplauz::ban?:
Ај Управата шо не разбира фудбал,до негде ги разбирам-битно им е да шитнат шо повеќе играчи:zlo:-ама не знам тренерот Љамчевски шо мисли?:star:
Со кој ќе игра сезонава?:helou:
Има ли тој право да кажи -чекајте бе луѓе,останавме без играчи,шо работите?или му е гајле и него и си "работи" само со то шо ќе му го пуштат од Скопје:lut::pred:.
А "газдите"на клубот никаде ги нема да гугнат да кажат шо како,шо планираат,да ги оправдаат овие нелогични потези со пуштањето на цел прв тим од лани:ija:-освен пишувањата на Мишевски(едно време беше портпарол на клубот,не знам дали уште ја има таа функција)нема никакви изјави од лицата во клубот......
Ако имаа доблест и лице ќе излезеа пред јавноста и ќе кажеа-видете вака и вака е работата,ова планираме и сл...:blabla:
Да бидат сите навивачиизвестени навремено,а не новостите да се разбираат од муабети на кафе....:3:
Ах бе аматери,аматери....:xmas1:
Затоа нема фудбал во Македонија...
Зошто од економ до претседател се функционира на аматерско ниво....

П.С.И за овај Мојсов,шо е вистина-во Пелистер ќе игра или во Работнички?
Во спорт пиши едно-Мишевски на блогот пиши друго...
Има некој упатен,или треба да чекаме да почни лигата па да видиме во кој дрес ќе се појави...
 

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Едно прашање што играч е овој Велјановски што потпишал во Работнички
Што позиција игра и дали е добар?
 
Z

ziko bt

Гостин
Едно прашање што играч е овој Велјановски што потпишал во Работнички
Што позиција игра и дали е добар?
напаѓач,20-21 година дали е добар порано шо го глеаф добар впечаток ми остај а за сега врска немам пошто 2-3 утакмици ги изигра лани а то не значи дека не го бидва туку дека во Пелистер немало кој да го форсира како шо беше случајот со другите млади играчи
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.277
Поени од реакции
5.129
Многу добар е, точно како шо кажа зико лани изигра многу малце утакмици (2-3) се сеќавам изигра 1 поливреме во Скопје со Вардар, требаше повеќе минутажа да добива, има квалитет во овај играч, многу е брз, има добар дриблиг и мислам би бил одличен избор за Стратев !!!
 
Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
Денови треба да пристапи Ангеловски Александар напаѓач од ренова !
Во Четврток пријателската со вардар ќе биди прва после десетина години претходно на вуко каров турнирот мислам имавме играно во подготвителен период
Лавци беше добар но сега во каква форма е ќе видиме во секој случај најголемо зсасилување овај преоден рок е тој :nesvest:
kade ke se igra prijatelskata pelister-vardar?
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
напаѓач,20-21 година дали е добар порано шо го глеаф добар впечаток ми остај а за сега врска немам пошто 2-3 утакмици ги изигра лани а то не значи дека не го бидва туку дека во Пелистер немало кој да го форсира како шо беше случајот со другите млади играчи
Точно така,одлично кажа-НЕМАА ПРИЈАТЕЛИ да ги ПОТТУРНАТ во првиот тим,па затоа децата како Саше Велјановски-Шате,Антонио Бујчевски,посебно Маглата ги береа топките зад гол,жалосно но вистинито...:pop:
Значи ништо не е сменето во Пелистер,уште од времето ко тренирав јас,а то е од пред 10 и кусур години....
И тогаш за да играш во пионери,кадети требаше да си НЕЧИЈ СИН,и секогаш беа упорно форсирани галените дечиња:tapp:
Истото за жал се случува и сега,не само со младите категории,туку и во првиот тим каде е бетер ситуацијата во подмладокот,и сега се форсираат некои НИВНИ ДЕЦА,деца за кои упрвата смета дека имаат МАТЕРИЈАЛ ЗА ШИТКАЊЕ и да лапнат некоја сума од 10,20 илјади евра в џеп...:ban?:
Ги губиме нашите најдобри таленти,а шо добиваме ништо?
Така си замина и еден Николче Новески,на кога воопшто не му беше дадена шанса да игра-па еве го кај стигна тој,кај стигна таа генерација шо играше прва постава,а тој ги береше топките зад гол,оти немаше кој да го турни во првиот тим....
То е то:jaj:-дури не се воведи професионализација во сите структури во клубот-посебно во тоа кој ќе игра за прв тим ништо не бива од Пелистер-ќе биди како досега-исфорсирај го некое дете,ќе се покажи малце и шитни го кај првиот купувач за било која цена....:tapp:
 

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.367
Поени од реакции
4.894
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=6CAD99C155996B439D9C1C26ACDD37D0

Ванчо го "одврза ќесето":zlo:...
Да видиме шо ќе излези од се ова...
Haha ovaj Blagoja Konjarski e bitolcanec,go imam gledano kako mladinec igrase vo MFK Bitola i ne bese nisto posebno,Da se nadevame deka sega veke ne e taka.
Za drugive zasiluvanja nemam komentar,no ova sto go pravi Vanco e navistina glupo.Po se izgleda deka sekoja sezona ke go gledame ova od Pelister,mladite i dobri
igraci kako sto bea Macata,Stefan Spirovski itn. ke bidat prodavani,a na nivno mesto novi mladi igraci koi ne se nisto posebno.Se na se Vanco najde kade da si peri
pari,nisto novo vo mak fudbalot.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Фудбалерите на Пелистер на десет дена пред стартот повикуваат на “Трпение-спасение“


21 July 2010
Фудбалерите на Пелистер ја одработуваат последната фаза од подготовките на десетина дена пред почетокот на новата фудбалска сезона.

Иако по добрата сезона која Пелистер ја заврши на четвртото место, по многу проблеми, сите се надевавме на уште посилен Пелистер, сепак до тоа не дојде. Најголемиот дел од екипата си замина од Битола, а на нивно место се уште ги нема посакуваните засилувања. Оваа сезона зелено-белите бои на Пелистер, повторно ќе ги бранат млади фудбалери.i jas da dodadam igraci na vanco garant mu se pretstavuva kako nekoj menadzer i mu vetuva brda i dolini:kesa:





Тренерот на Пелистер, Науме Љамчевски, за сегашниот состав на “зелено-белите“ вели:
-Имаме голем број млади фудбалери кои оваа сезона ќе се калат и ќе се обидат да бидеме на истото место на коешто завршивме и лани.Bravo be golem uspeh 4 mesto ni tamu ni vamu a i za toa 4 mesto so ovaj sostav ima da sonvate

Веднаш да додадам дека за првите места на табелата не можеме во овој момент да размислуваме, со оглед на младата екипа. Од оние кои сега се во тимот само неколкумина можат да се пофалат со некое поголемо прволигашко искуство. Сакам да потенцирам дека сега сакаме сите заедно да замолиме за трпение кое ќе ни биде потребно за да се консолидираме како екипа и да влеземе во формата што ја посакуваме. Pa sto kur gi sitanvte site iskusni i do koga uste od start se vadi opravdeuvanje abe REZILI NITU ednas vo istorijata ne sme bile prvaci a nekoj ebani firmi timovi bili :tapp:


Во екипата на Пелистер засега има пет нови фудбалери. Новајлии во Пелистер се: Коковиќ од Скопје, Ангеловски од Локомотива, Калешовски од Струга, Ристевски од Новаци, Коњарски од Беласица. Од младата екипа во првиот тим се “прекомандувани“ пет младинци, кои, според зборовите на тренерите, ќе бидат дополнителна конкуренција за сите кои се во клубот. Треба да се каже дека во екипата веќе се врати и Немања Брадоњиќ, кој досега има поминато дел од подготовките со еки-пата, а иако се најавуваше враќањето на голманот Павловиќ во Пелистер, тоа нема да се случи. По една година пауза неиграње во Пелистер се враќа и Игор Талевски - Лавци. Деновиве во екипата треба да се приклучи и Ѓорѓи Мојсов, а се очекува уште денес да пристигнат и двајца фудбалери од Нигерија.
-Нигеријците се наоѓаат во Каиро, Египет, и ако се е во ред со нивните работни дозволи тие уште денес треба да пристигнат во Битола, истакнуваат од Пелистер. Нигеријците се носат во Пелистер по иницијатива на агенцијата на нашиот ракометар Иван Марковски, а тој е посредник и за друг фудбалер од Србија. Како што дознаваме се работи за Хрватот Ерцег, кој последната сезона настапувал во Белград.
За овие засилувања тренерот Љамчевски вели:
-Ако се добри фудбалери како што се зборува за нив, ќе ни бидат од голема полза на сите. Младите ќе имаат од кого да научат нешто, а ние ќе имаме слатки маки во однос на составот на клубот. Не ги знам нивните квалитети, но се надевам дека уште од утрешниот ден ќе ги тестираме и ќе ги видиме нивните квалитети.
Фудбалерите на Пелистер, одиграа контролен натпревар so smederevo vo ohrid 0-0, а за тоа со кои екипи ќе се пробаат до стартот на сезоната Љамчевски вели:
-Имаме договорено уште две средби, а првата е веќе утре во Скопје против екипата на Вардар. Во Кавадарци ќе играме против екипата на Тиквеш, ни останува уште еден термин, а за противникот дополнително ќе се договориме.

Aj da vidime i ovaj vardar ako ne mozat da go pobedat togas gospod neka nie na pomos inaku pred dva dena igraa so mladincite i prviot tim tepa 4-1 i site osven petkovski kapitenot bile corba vo katasrofalna pred se fizicka sostojba :salut:
 
Член од
15 мај 2010
Мислења
145
Поени од реакции
2
abe vi rekov mojsov deka ke igra u rabotnicki neznam koj ve laze
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
abe vi rekov mojsov deka ke igra u rabotnicki neznam koj ve laze
Nikoj ne ne lazi ova e samo prezemno od web strana ama ocigledno novinarot se uste ne znae deka mojsov potpisal za rabotnicki i bwe za k*rot nie toj boza bil sega vo formata
Se se ama naj mnogu mi e krivo za maglata sto taka go izbrkaa ne tolku nitu za macata i stefan kolku za maglata dali so ljamce se imaat nesto skarano ili sto e rqabotata samo tie znaat mora da se kupat
eden golman edno libero pokraj majk maglata da go vratatz a na sredina so srbinot i petkovski i se razbira eden salam napagac samo so iliev tesko ke bidi :smir:
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Охрид `04 на тест во Битола

Охридскиот второлигаш Охрид 2004 продолжува со контролни средби да ја темпира формата за стартот на новиот шампионат. “Рибарите“ денес попладне во Битола ќе ги одмерат силите со Пелистер.



Ова ќе биде трета меѓусебна средба во предсезоната за овие две екипи. Првата заврши без победник 1-1, додека потоа Пелистер со 6-0 го победи Охрид.

Охрид по мечот со Пелистер, наредната тест средба ќе ја има в недела со српскиот лигаш Смедерево.

Значи денес на стадион утакмицата е од 17 часот :salut:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom