Фан Клуб: Шкупи

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.981
Поени од реакции
74.025
Problemot e deka Shvercerite tepat navivaci a Komitite tepat zenite ova ne e isto

POZZ DO SHVERCERI

BALLISTET SHVERCERAT ALBANIAN BROTHERS
Ete gi pak zenite:):)
E kako da pravime muabet koga samo lazete. Koi navivaci gi tepale oni be???
Aj ne si dostoen ti za odgovor, cekam odgovor od dardan. Mislam odgovor na prethodniot post!!!

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Pa neznam ali delata pokazuvaat. Zasto celo vreme go izbegnuvas prasanjeto za vleguvanjeto vo teren. Ajde odgovori, zar ne treba da se kazni toa???

Preku kur so tie zeni i deca. Aj ne mislam po sto pati da objasnuvam, site znaete deka nemase zeni, a tie "deca" be aclenovi na vasata navivacka grupa, i si go dobija toa sto go baraa. Jas li sum im kriv sto dojdoia da provociraat. A pamtite lani sto se desi na Lokomotiva-Sloga. Sto ne se najde nekoj pameten da iskomentira nesto za toa. Koj togas krsese stanovi niz karpos. Ist bese slucajot i vie i skrsivte raka na edna nedolzna zena, pa nikomu nisto. Nikoj ne se bunese, nitu pak se krena nekoja fama okolu toa. Dzabe tie tebe da mi trubis veke so tie zeni i deca koga i sam znaes deka ne e taka. Kazi mi kako im go zemavte znameto na majmuni. Zar ne treba policijata da zastituva fanovi na drugata ekipa. Ili treba da im krade znaminja???
Site dobvro znaeme kako pominuvaat gostinskite igraci koga ke dojdat kaj vas. Eve mu skrsija noga na fudbalerot od teteks, igraat se osven fudbal pa nikoj ne se buni. I nemoj mene da mi kazuvas posle deka policijata ve diskriminirala. Pa kako da ve pusti na gostovanje u avtokomanda koga ima zabrana za gostuvanja. Ili ti si naviknat deka zakonite ne vazat za vas. EPA DECKO DOSTA BESE! DOSTA SAMO BEVTE GALENICINJA NA POLICIJATA, VREME E DA JA OSETITE DISKRIMINACIJATA STO NIE JA OSEKAME VEKE 18 GODINI:helou:
Баш би сакал да знам како стигнале тие членови на Шверцери до Нерези баш тогаш кога вие сте поминале таму, ај не треси глупости. А за влегувањето во терен лани имаше Слога казна од неколку натпревари не играње дома, не се сеќавам колку точно беа, а со Турново само еден навивач имаше на теренот и тој беше приведен, што сакаш за еден навивач целиот клуб да биде казнет??? Во европа многу пати сме биле сведоци кога навивач влегувал на терен, кажи ми дали навивачот бил казнет или пак целиот клуб???

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.981
Поени од реакции
74.025
Баш би сакал да знам како стигнале тие членови на Шверцери до Нерези баш тогаш кога вие сте поминале таму, ај не треси глупости. А за влегувањето во терен лани имаше Слога казна од неколку натпревари не играње дома, не се сеќавам колку точно беа, а со Турново само еден навивач имаше на теренот и тој беше приведен, што сакаш за еден навивач целиот клуб да биде казнет??? Во европа многу пати сме биле сведоци кога навивач влегувал на терен, кажи ми дали навивачот бил казнет или пак целиот клуб???
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Ete kolku si svercer. Pa imate grupa od nerezi be:):) Ili ke mi kazes deka ste bile u kratovo:):) Dobro znaes deka u kratovo bea samo poistaknatite postari clenovi, a vasite mladi grupi bea vo skopje. Aj ne mi pametuvaj tuka, i ne se pravi naudren koga dobro znaes deka vo nerezi ima najmalku 20 sverceri na vozrast do 17-18 godini. Ako neznaes rasprasaj se. Inace ete uste eden podatok kolku znaes za fudbalot vo MK. Lani gi kaznile so turnovo. A lani ne bevte ni vo ista liga so turnovo:tapp::tapp::tapp::tapp:
I vredi li uste da pravamxmuabet so tebe. Ajde dardane sto napravi so odgovorot. CEKAM:helou:

Член од
12 јуни 2007
Мислења
37
Поени од реакции
14
Pa neznam ali delata pokazuvaat. Zasto celo vreme go izbegnuvas prasanjeto za vleguvanjeto vo teren. Ajde odgovori, zar ne treba da se kazni toa???

Preku kur so tie zeni i deca. Aj ne mislam po sto pati da objasnuvam, site znaete deka nemase zeni, a tie "deca" be aclenovi na vasata navivacka grupa, i si go dobija toa sto go baraa. Jas li sum im kriv sto dojdoia da provociraat. A pamtite lani sto se desi na Lokomotiva-Sloga. Sto ne se najde nekoj pameten da iskomentira nesto za toa. Koj togas krsese stanovi niz karpos. Ist bese slucajot i vie i skrsivte raka na edna nedolzna zena, pa nikomu nisto. Nikoj ne se bunese, nitu pak se krena nekoja fama okolu toa. Dzabe tie tebe da mi trubis veke so tie zeni i deca koga i sam znaes deka ne e taka. Kazi mi kako im go zemavte znameto na majmuni. Zar ne treba policijata da zastituva fanovi na drugata ekipa. Ili treba da im krade znaminja???
Site dobvro znaeme kako pominuvaat gostinskite igraci koga ke dojdat kaj vas. Eve mu skrsija noga na fudbalerot od teteks, igraat se osven fudbal pa nikoj ne se buni. I nemoj mene da mi kazuvas posle deka policijata ve diskriminirala. Pa kako da ve pusti na gostovanje u avtokomanda koga ima zabrana za gostuvanja. Ili ti si naviknat deka zakonite ne vazat za vas. EPA DECKO DOSTA BESE! DOSTA SAMO BEVTE GALENICINJA NA POLICIJATA, VREME E DA JA OSETITE DISKRIMINACIJATA STO NIE JA OSEKAME VEKE 18 GODINI:helou:
Ke ti odgovoram edno po edno i za posleden pat posto se sluzis so lagi i nevistini.

Vleguvanjeto vo teren? Ne e od navivackata grupa tuku e od obicnata publika. Nie navivacite na Sloga ubavo znaeme sto znaci vleguvanje na teren i kolku e kaznata za toa delo taka toa vekje ne se prakticira kaj nas. Na dvajcata sto ja preminaa ogradata od obicnata publika, edniot go poznavam licno, im e stegnata po edna prijava.

Lokomotiva - Sloga? Napadnavte, izedovte kjotek, izbegavte. Nieden slucaen minuvac ne e pipnat i toa so zenata ti e laga. Liceto B.P. koj sto lezese vo Voena Bolnica inace komita od Karpos, proba da se pretstavi u policija kako slucaen minuvac, a zaboravi deka e faten na slika kako frla kamen. Lokomotiva ne ja spomnuvajte, toa vi e eden od najgolemite porazi vo vasata istorija zaedno so kopiraniot transparent "Blue Hooligans" na vasata 20 godisnina.

Znameto na Majmuni? Ima video zapis od toj nastan, koga togas ke izleze, seuste e rano za toa.

Gostuvanje vo Avtokomanda? Casual varijanta (ako uopste znaes sto znaci toa), dvajca po dvajca, neorganizirano, i pokraj toa sto zabranata vazi samo za organiziranite gostuvanje, ne bevme pusteni. Odnosno nekolku vlegoa no poradi toa sto ne uspeaja site da vlezat i drugite izlegoa. Ne bea pusteni vraboteni vo Sloga so propusnici od FFM. Bevme na brdoto 150 metri od stadionot. 10-15 minuti "gledavme" od tamu i bevme izbrkani i od tamu.

Nerezi? Jas neznam kako ne vi e sram? Zarem i posle toj nastan se narekuvate navijaci? Sverceri toj den bea vo Kratovo taka da djabe vi se lazgite po mediumi i mestenkite vo policija.

Igracot na Teteks? Jebiga se slucuva. Sto imame nie so toa sto se slucuva na teren. Pamtis finaleto Sloga - Vardar '99, koga na Bozinov mu ja skrsivte nogata vo vtorata minuta, pa igracot ne ni dobi crven karton. I posle toa pak se igrase fudbal na Gradski a kazni nemase za nikogo. Normalno za toa ni zbor. Vo sredata vo Avtokomanda pri eden duel bese povreden nasiot centarfor Gudzufi, i ke go nema cela sezona. Sto treba? Da barame da ne se igra vise vo Avtokomanda fudbal? Ili i toj e Albanec pa ne boli. Kako sto ne ve bolese so zenite i decata od Nerezi. Neka gi istepaat taka majka ti i sestra ti pa da vidis posle kako e.

Galenicinja? Da imate takva represija kakva sto trpat Sverceri vie nema od doma da izlezete a kamoli da odite na stadion povekje. Samo za razlika od vas Sverceri ne placat kako picki.

i za kraj:

B

Beck's

Гостин
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Ete kolku si svercer. Pa imate grupa od nerezi be:):) Ili ke mi kazes deka ste bile u kratovo:):) Dobro znaes deka u kratovo bea samo poistaknatite postari clenovi, a vasite mladi grupi bea vo skopje. Aj ne mi pametuvaj tuka, i ne se pravi naudren koga dobro znaes deka vo nerezi ima najmalku 20 sverceri na vozrast do 17-18 godini. Ako neznaes rasprasaj se. Inace ete uste eden podatok kolku znaes za fudbalot vo MK. Lani gi kaznile so turnovo. A lani ne bevte ni vo ista liga so turnovo:tapp::tapp::tapp::tapp:
I vredi li uste da pravamxmuabet so tebe. Ajde dardane sto napravi so odgovorot. CEKAM:helou:
do 17-18 bi trebalo da se vikaat DECA neli,a ne tepale deca.a ova vtoroto mislam deka Artan ne spomna so kogo igrale lani koa gi kaznile,Turnovo go spomna za ova godina so igrale.I nz zs pocnuvate pak so istata prikazna

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
1. Не мора да сум шверцер за да ја сакам Слога.
2. А бе туткун, ај кажи ми каде реков дека со Турново ги казнија лани, реков дека лани ги казнија само не знам на колку натпревари точно.
3. А за макфудбалот сигурно знам повеќе од малоумник како тебе такашто ова нека биде последен пат што реплицирам на некој како тебе, поздрав.

B

Beck's

Гостин
Ke ti odgovoram edno po edno i za posleden pat posto se sluzis so lagi i nevistini.

Vleguvanjeto vo teren? Ne e od navivackata grupa tuku e od obicnata publika. Nie navivacite na Sloga ubavo znaeme sto znaci vleguvanje na teren i kolku e kaznata za toa delo taka toa vekje ne se prakticira kaj nas. Na dvajcata sto ja preminaa ogradata od obicnata publika, edniot go poznavam licno, im e stegnata po edna prijava.

Lokomotiva - Sloga? Napadnavte, izedovte kjotek, izbegavte. Nieden slucaen minuvac ne e pipnat i toa so zenata ti e laga. Liceto B.P. koj sto lezese vo Voena Bolnica inace komita od Karpos, proba da se pretstavi u policija kako slucaen minuvac, a zaboravi deka e faten na slika kako frla kamen. Lokomotiva ne ja spomnuvajte, toa vi e eden od najgolemite porazi vo vasata istorija zaedno so kopiraniot transparent "Blue Hooligans" na vasata 20 godisnina.

Znameto na Majmuni? Ima video zapis od toj nastan, koga togas ke izleze, seuste e rano za toa.

Gostuvanje vo Avtokomanda? Casual varijanta (ako uopste znaes sto znaci toa), dvajca po dvajca, neorganizirano, i pokraj toa sto zabranata vazi samo za organiziranite gostuvanje, ne bevme pusteni. Odnosno nekolku vlegoa no poradi toa sto ne uspeaja site da vlezat i drugite izlegoa. Ne bea pusteni vraboteni vo Sloga so propusnici od FFM. Bevme na brdoto 150 metri od stadionot. 10-15 minuti "gledavme" od tamu i bevme izbrkani i od tamu.

Nerezi? Jas neznam kako ne vi e sram? Zarem i posle toj nastan se narekuvate navijaci? Sverceri toj den bea vo Kratovo taka da djabe vi se lazgite po mediumi i mestenkite vo policija.

Igracot na Teteks? Jebiga se slucuva. Sto imame nie so toa sto se slucuva na teren. Pamtis finaleto Sloga - Vardar '99, koga na Bozinov mu ja skrsivte nogata vo vtorata minuta, pa igracot ne ni dobi crven karton. I posle toa pak se igrase fudbal na Gradski a kazni nemase za nikogo. Normalno za toa ni zbor. Vo sredata vo Avtokomanda pri eden duel bese povreden nasiot centarfor Gudzufi, i ke go nema cela sezona. Sto treba? Da barame da ne se igra vise vo Avtokomanda fudbal? Ili i toj e Albanec pa ne boli. Kako sto ne ve bolese so zenite i decata od Nerezi. Neka gi istepaat taka majka ti i sestra ti pa da vidis posle kako e.

Galenicinja? Da imate takva represija kakva sto trpat Sverceri vie nema od doma da izlezete a kamoli da odite na stadion povekje. Samo za razlika od vas Sverceri ne placat kako picki.

i za kraj:

Sah-Mat:) da bev na tvoe mesto Saber ke se otkazev od ovoj forum :pos2:

Sekoja cest Dardan,stvarno 5 star post:helou:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.981
Поени од реакции
74.025

i za kraj:

Ke pocnam i jas sega:
Prvo: Kako moze nie da sme ve napadnale vo Karpos koga istovremeno igravme so Renova na gradski, aj sega ti objasni mi???
I dosta lazes deka ste tepale nekoj koga nikoj nemate fateno, znaci samo da se lazelo i lazelo. Povreden bese covek koj si sedel doma posto isto kako nas ste gagjale po kukite zatoa sto nekoj od tamu ve isprovociral. Znaci situacijata e ista. A sto se desi togas so vas??? NISTO!!!
Nikoj ne dobi krivicna, a nas ne unistija 10 dena po mediumi ne kritikuvaa. Zeni i deca vo nerezi ne se povredeni razberi go toa. Se kurcea nekolku mazi od 40 god i decurlana od po 15-16 godini. Samo eden od nv bese faten i pretepan, a drugite izbegaa a za toa kaj zavrsile kamenjata nemozam da ti kazam. Ako vie si go smetete Karpos kako trofej togas treba da se zasramite:):):)
Za vo avtokomanda ste dosle kako obicna publika osven deckoto so maicata sverceri

I ste skandirale pogrdni pesni od ridot ( bar taka me informiraa lica koi bile na stddion toj den). I zasto bi ve pustile koga sekogas pravite incidenti tamu. Sto majka baravte lani na Metalurg-Vardar. I toa dva pati. Si dojdovte i kako picki begavte. A da ve fatevme pak nas ke ne nakrivea. Kew placevte. KOMITI tepaat zeni i deca.Neli e taka???
Za skrsenata noga. Muabetot mi bese deka vasite igraci redovno igraat prljav fudbal. Vsusnost toa ne ni moze da se narece fudbal. Zakani ima od site strani, "obicnata" publika vlaga so oruzje i nema koj da ja kontrolira, i sega ti ke mi solis pamet deka ne vi e dozvoleno sve. Dali nekoj od dzandarite na gradski ve ima soprenoo barem ednas koga ste go siminjale znameto na mk od jarbolot. Toa e nivna dolznost no nikoj ne reagira. Dali vo miravci pravavte sto sakate. Ajde kazi mi dali toa se desilo na nekoj mec na makedonska ekipa??? NEEE!!!!!
Samo vie ste galenicinja. Nitu nekogas ste dobile suspenzija na teren (i pokraj mnogute incidenti kako na mecot so belasica preklani). Skoro sekogas od vasata "obicna" publika letaat kamenja na teren. Zasto toa ne se slucuva na terenite na makedonskite ekipi???
Sega jas ke ti kazam. Deka ako toa se sluci kaj nas ke sleduva kazna od 10 meca, a kaj vas toa se smeta deka i utakmicata pominala vo najdobar red. Zasto koga vie idete na gradski ve cuvaat cela vojska, a nie koga ideme u grad so mnozinstvo albanci dzandarite mavaat po nas???
Ajde sega objasni??? Pa ke vidime koj place posle???
I dosta lazes deka nekoj e priveden od vasa strana. Toj sto go istepavte vo cair, ne e ni komita, tuku obicen fan na vardar. Dali nekoj reagirase koga dojdovte od kratovo u nerezi i go istepavte slucajniot minuvac ili koga trcavte so sekiri. ma dzabe vi se i sekiri i dzandari, koga pak go jadevte:helou::helou:

Sah-Mat:) da bev na tvoe mesto Saber ke se otkazev od ovoj forum :pos2:

Sekoja cest Dardan,stvarno 5 star post:helou:
Lesno e da ispolazes sve vo postot, tesko e da ja dolovis vistinata:helou::helou:

B

Beck's

Гостин
Lesno e da ispolazes sve vo postot, tesko e da ja dolovis vistinata:helou::helou:
za lazgo majka nema da rodi pogolem od tebe,i kaj nasiot fan club se sekavas kaza deka siguren si da ste dosle u Tetovo posle vojnata,duri i link mi prati so sliki,a koa ti kazav aj vidi datum,sto kaza epa sea ne vidov datum,ili greska napraile moderatorite:tapp::helou:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.981
Поени од реакции
74.025
Eve dur se mislite sto da izlazete sega. Ke ve potsetam na sezonata 2004. Eve vi galenicinja na policijata:
По мечот, Јакимовски од Чаир бил извлечен со специјално возило на полициските единици. Дознаваме дека имал повреда на десната рака, но поради тоа што „се лизнал и паднал“. Подебелиот крај го извлече неговиот помошник Стојановски, кој доби неколку удари. Со камења беа гаѓани играчите на Работнички К., чии резерви си добија понекоја клоца од гневните навивачи на домаќинот. Но, како и секогаш досега, од таборот на лидерот не сакаат да коментираат ништо кога станува збор за инцидентни ситуации.

И Слога ја очекува драстична казна

Поради слабата организација и дивеењето на навивачите на Чаир, казна ја очекува и Слога Југомагнат, на која не и е првпат нејзините фанови да направат тежок инцидент. Во почетокот на сезоната, поради каменување на играчите на Вардар, чаирчани заработија казна од три меча играње без публика. Сега нив ги очекува посериозна санкција, теренот ќе им биде веднаш суспендиран, а, според дисциплинскиот правилник, постои можност да заработат казна - играње надвор од Скопје подалеку од 100 километри.
На средбата во Чаир имаше мал број полицајци, и да не беа редарите од приватната агенција што го обезбедува стадионот, можеше да има полоши последици за судиите и за гостинските играчи. - Ништо не навестуваше дека мечот треба да биде прогласен за средба од висок ризик - вели Лазар Митровски, генералниот секретар на ФФМ.
Eve go i linkot
http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=259&ArticleID=16396
Sepak sum utnal nesto.:):) Sepak nekad ste bile kazneti, ali ne vi doslo pamet, pa pak hrabro ste tepale fudbaleri

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
@Dardan
На Божинов му ја скрши ногата играч од Беласица додека играше за Вардар. Не измислувај

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.981
Поени од реакции
74.025
za lazgo majka nema da rodi pogolem od tebe,i kaj nasiot fan club se sekavas kaza deka siguren si da ste dosle u Tetovo posle vojnata,duri i link mi prati so sliki,a koa ti kazav aj vidi datum,sto kaza epa sea ne vidov datum,ili greska napraile moderatorite:tapp::helou:
Ako nisto drugo bar ti dokazav deka sme bile vo tetovo. Uste go cekam dokazot od vasa strana:helou:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Абе Шверцерадоси ке ми одговори некој на прашањето или јок ???
-ке доагате во Ѓорче или не ??

-Пошо ја фалите вашата кежуал екипа како една од најаките на Балканов...ке дојдете или не...да ве видиме на дело ??

Член од
29 ноември 2008
Мислења
238
Поени од реакции
4
Сварно 100 пати ве праша АЦАБ дали ке одите не му одговоривте ....

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Абе Шверцерадоси ке ми одговори некој на прашањето или јок ???
-ке доагате во Ѓорче или не ??

-Пошо ја фалите вашата кежуал екипа како една од најаките на Балканов...ке дојдете или не...да ве видиме на дело ??
Нели рече дека има забрана за гостувања?

Kajgana Shop

На врв Bottom