Фан клуб на "Ferrari"

• Креатор на темата Креатор на темата Neno
  • Време на започнување Време на започнување
Ова се бара... Претекнувања и дуели, особено за прво и второ место... А кој ке победи, е помалку битно дали е Мекларен или Ферари. Битен е адреналинот и неизвесноста до крај!

Така јет младичу:smir:(п.с.Нормално дека е така, Шумахер не е тука:wink:)Поздрав!Сабајле се првите тренинзи...

Да, ама ако се сеќаваш во ланскиот и оломнанскиот шампионат тоа го немаше... Како ке се поредеа болидите во сабота, така завршуваа во недела освен некој ако не се откажеше.

Да, ама ако се сеќаваш во ланскиот и оломнанскиот шампионат тоа го немаше... Како ке се поредеа болидите во сабота, така завршуваа во недела освен некој ако не се откажеше.

Токму така..Последните две години не беа ништо поинтересни од моно-сезоните на Формула 1 под водство на Шумахер!:wink:Сега ќе има Upper adrenaline, и повеќе возбудување...

1 Felipe Massa Ferrari
2 Kimi Raikkonen Ferrari
3 Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes
4 Nico Rosberg Williams-Toyota
5 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
6 Fernando Alonso Renault
7 Nelsinho Piquet Renault
8 Robert Kubica BMW
9 Jenson Button Honda
10 Jarno Trulli Toyota
11 Nick Heidfeld BMW
12 Kazuki Nakajima Williams-Toyota
13 Rubens Barrichello Honda
14 Timo Glock Toyota
15 Sebastian Vettel STR-Ferrari
16 David Coulthard Red Bull-Renault
17 Mark Webber Red Bull-Renault
18 Sebastien Bourdais STR-Ferrari
19 Giancarlo Fisichella Force India-Ferrari
20 Takuma Sato Super Aguri-Honda
21 Anthony Davidson Super Aguri-Honda
22 Adrian Sutil Force India-Ferrari

Е вака беше на првиот трениг за трката во Малезија. Вака нека е и на квалификациите:)

Нема шанса некој да погоди како ке се поредат на квалификациите, се зависи од стратегијата за трката. Туку во тој список недостсува Ник Хајдфелд, што се деси со него? И ајде кажувајте кога ке бидат квалификациите сабота во колку часот?

Ја не реков дека ќе е така и на квалификациите туку сакам да е вака.:)
а Хајдфелд беше 11 сега го ставив, прееска го заборавив

Ќе биде, ич да не му ја секираш.

Ете, бидна... Кими победи, ке беше уште подобро Маса да не ја усереше работата. Искрено, се прашувам дали тој воопшто заслужува да вози во Ферари? Некако тимската игра не му лежи. Кога немаа никаква пречка, никој неможеше да им ја загрози 1-2 победата, тој прави почетнички грешки, излетувајки на најглупиот свиок. Што е премногу премногу е.

Тоа и мене ме изиритира. Пред него никој, зад него никој, само треба рутински да извози до крај, а тој форсира и се извртува во песок. Ебате дегенот ебате, сега 19 бода ќе имавме, ама нејсе, шо е тука е.

Маса сакаше да го следи темпото на Кими, затоа се префорсира и пасеше трева... 1-2 победата беше наша ама...

Честитки за победата Ферариевци :), одлична трка за Кими :)

Кимииии....Браво, добро се покажа..Искрено мислам дека ако го служи болидот како што го служеше денеска + со новите правила, мислам дека нема кој да го загрози...Маса, почетничка непотребна грешка, но се случува..Мислам дека ќе се поправи на наредната трка..Ајде сега на славјееее

Годинава очекувам уште една титула за Кими!
Арамиите од мекларен не ги сметам за конкуренција воопшто. Ако не ги украдеа нацртите од нас, сега ќе беа послаби и од Заубер!

Епа, на Маса никако да му тргне добро оваа сезона. Да се надеваме дека ќе се подобри и нема да прави вакви пехови на трките во иднина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom