Филмови кои од прв пат ве освоиле

Член од
3 април 2007
Мислења
28
Поени од реакции
0
Sekoj mesec, den, nedela izleguva po nekoj nov film, nova misla, poraka za site nas, nekoi pominuvaat so losi kritiki, nekoi ne ni stigaat do kritiki, dodeka nekoi gi polnat kino salite do maksimum, novinite so najprestizni pofalbi prateni od celiot svet. Megutoa i pokraj mediumite, kulminacijata na zarabotuvackata na filmot negovoto komercijalno izdavanje itn. na sekoj od nas mu se ima sluceno barem ednas vo zivotot da bide osvoen od eden film mislam bukvalno kako od zena, da se cuvstvuvas opien po negovoto gledanje i da go gledas odnovo i odnovo nikogas zasituvajki se i sekogas po sekoe 100-to gledanje da naogas po nesto novo vo nego, bukvalno nikogas da ne ti zdosadi. Nekoj toa go doziveal samo so eden film, nekoj so povekje, zavisi od toa kolku filmovi gledas i so kakva strast gi gledas. Eden od tie filmovi koi bukvalno me preroduvale e, eve na primer da go zemam filmot na Bertoluci "Dreamers", ne mozam da izdvojam najdobra scena od ovoj film navistina me osvojuva celokupno, potoa moze da go izdvojam "Last Tango In Paris" Marlon Brando vo glavna uloga izvrsna prikazna, scenario, slika, povtorno film na Bertoluci i sekako ako go imate gledano "Marienbad" nesto postar film na Alen Renoar, nenormalno dobra poezija, vistinska umetnost, vrhunsko remek-delo ima i drugi no so najdobri nameri im gi preporacuvam na vistinskite ljubiteli na filmskata umetnost da gi pogledaat ovie 3 filma.
Sledni se: "The Beach" Deni Boyel
"Potstanarot" Roman Polanski
"Dracula" Frencis Ford Copola
" Ed Wood" Tim Burton
itn....

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Филм кој според буџетот не верувам дека е добар,според глумците ништо посебен,според оцената од многу луѓе средно добар,но мене едноставно ми беше пресмешен...Dorm Daze 1 дел и во рок од една недела го гледав четири пати....има и други онака што ги имам гледано 2-3 пати(максимум) и ми биле интересни.ама не знам,мислам дека секој филм здосадува ако го гледаш по 20 пати:smir:

R

Razorblade Kiss

Гостин
Па по природа сум неонка,па така тешко сфаќам што сака Холивуд некогаш да каже,абе не сум јас ремет,тие се сите обратни:)
Би го издвоила оној италијанскиот,Животот е убав,Crow,Егзорцизмот на Емили Роуз(единствен хорор што сум гледала,овде не се смета Rising hell:))The Godfather сите дела,21 грам.
И многу други,под влијание на филмови сум,што да правам:)

Член од
6 јануари 2006
Мислења
46
Поени од реакции
0
pa kum site delovi, brave heart , patriot i za na kraj gladiator ova ti se tipicno muski filmovi za punenje na ego ali site bi gi gleal po 100 pati

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ПРВ: The Matrix
ВТОР: SAW 1, SAW 2, SAW 3

Ја у филмови ценам многу добра приказна, уште подобра замисла и филмот да те држи во неизвесност се до самиот крај, а крајот да ти го смени цел филм т.е. си глеал едно, искочило нешто 16то на многу добар начин.
Тоа го видов во овие филмови.

Во THE MATRIX филмот ти го објаснува ЖИВОТОТ општо, зашто живееме, што ни е целта, што се магии, дежа ву.... СВЕ ШТО КЕ ВИ ТЕКНЕ, све е овјаснето во филмов, само од поинаков аспект....... за вакво нешто треба ДА СИ ЕПТЕН ПАМЕТЕН!!! Тоа ценам

Во SAW (сите делови а посебно првиот) прикажана е НЕНОРМАЛНО ДОБРА ПРИКАЗНА И ЗАМИСЛА, со непознати глумци (ова ми се свиѓа, а не стави го БРЕД ПИТ и филмот е закон...) Го гледаш филмов, и за цело време или врска немаш што се случува или си мислиш дека е некое холивудско срање, еден фатил сите ги убива и на крај умира и ХЕПИ ЕНД.... е баш у филмов е спротивното...........

Гледајте ги, ќе видите што ви зборам...

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
The Beach
Donnie Darko
V For Vendetta
Before Sunset
Sin City
Deja Vu

Има уште неколку, ама сите овие ме освоиле од првпат, и сите ги имам гледано по неколку пати. Посебно The Beach.. е тоа е живот. Инаку, кај еден филм најбитна ми е глумата која ја пружаат актерите, колку прават ситуацијата да изгледа реално, поблиска до мене. На второ место е приказната, па "таму негде" ефектите.

Гогото

MYSTIQUE
Член од
14 јуни 2006
Мислења
139
Поени од реакции
2
ТЕЛОХРАНИТЕЛ со Whiteny Houston and Kevin Costner ако некој случајно не го гледал....греота....

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
300 е ѕверски...

Од прва ме има... плус од песната на дедо му Саре што ќе земе невидена пара... комплет :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Brazil - so Robert de Niro!

Legendaren, kulten, izvonreden, pred svoeto vreme, duri i pred i nad naseto, ova vo koe ziveeme!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.723
Поени од реакции
13.451
od istoriski Braveheart i Gladiator
od akcioni Bad boys
od dolgometrazni animirani Hoodwinked i Lion king 1 i 3
od komedii Big mommas house

Гогото

MYSTIQUE
Член од
14 јуни 2006
Мислења
139
Поени од реакции
2
Saladin напиша:
od istoriski Braveheart i Gladiator
od akcioni Bad boys
od dolgometrazni animirani Hoodwinked i Lion king 1 i 3
od komedii Big mommas house

Дада го заборавив Bad Boys особено вториот дел многу ми се свиѓаше; го гледав во кино и се смеев ко ментален кога му улета x на Лоренс во водата хахахаха:tapp:

Браво за филмот

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
THE PRESTIGE
Само што го гледав, неверојатно добар филм!

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Бразил,
Фајт Клаб,
Честа на Прициеви,
Барфлај