Прашај у маалскиот гранапДајте некој предлог за дигиталка до 100 евра максимум (И да има минимум 10 или 12 мегапиксели)
Зимај слободно. Топла препорака од мене.
Некој да чита малку наназад по темава?Некој да ми препорача дигитален фотоапарат до 10.000 денари !?
FujiFilm FinePix S1600
Sony Cyber-Shot DSC-H20
Кој е подобар од овие два и зашто?
Па што к%р е поскап сонито? Или затоа што му пишува SONY?Fujifilm-FinePix-S1600
предности спрема сонито:
мегапикселите иако не играт некоја улога
подобар квалитет на сликата Pixel density 43 MP/cm² за разлика од сонито 35 MP/cm²
повеќе зум и поширок агол
Подобро макро и подобар фокус на сонито нормално фокусно му е 90 цм што не е баш позитивно
минимална бленда 8 секунди а кај сонито е 30
повеќе опции за снимање
HDMI излез
на АА батери е шо е подобра опција за point and shoot
Послаб е во сонито :
помало исо има ама не ти менва секако нема да сликаш над 600 никогаш
послаб блиц
15990 Nikon coolpix l110 претходно г правевме муабет јас го земав супер е!!!Па што к%р е поскап сонито? Или затоа што му пишува SONY?
Инаку фала за инфо...
Препорака за најдобар апарат до кај 15 000 ден. ама да е на изглед како тој горе од Fujifilm (нешто како полупрофесионален) да не е како сонито како чкуртен апарат од 4000 ден.
Нормално дека името го плакаш ,а за тие пари мислам овој фучито е најдобар , го немав досега видено ама изненади во перформансиПа што к%р е поскап сонито? Или затоа што му пишува SONY?
Инаку фала за инфо...
Препорака за најдобар апарат до кај 15 000 ден. ама да е на изглед како тој горе од Fujifilm (нешто како полупрофесионален) да не е како сонито како чкуртен апарат од 4000 ден.
- од кога pixel density има врска со квалитет на слика. Изгледа овие апарати го шијат Никон Д3 1.4 MP/cm² во квалитет на слика.подобар квалитет на сликата Pixel density 43 MP/cm² за разлика од сонито 35 MP/cm²
- ова не е бленда него shutter speed, односно должина на експозиција на сликата, и тука сонито е подобро.минимална бленда 8 секунди а кај сонито е 30