Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
А колку пари оди чудово?

• Film format: 135 (35mm)
  • Picture size: 24mm x 36mm
  • Lens: Helios-44M-4 f2/58mm
  • Filter size: M52x0.75
  • Shutter: Focal plane
  • Shutter speeds: B, 1/30-1/500
  • Viewfinder SLR
  • Exposure meter Center-weighted TTL
    dual CdS metering with match LED (hi-lo indicator)
  • Size: WxHxD 136x97x39mm
  • Weight: 907g (with lens)
  • Battery: two LR6
  • PC X and M (sync at 1/30), accessory shoe
  • Self-timer
Zenit-12.jpg

А колку пари оди чудово?

• Film format: 135 (35mm)
  • Picture size: 24mm x 36mm
  • Lens: Helios-44M-4 f2/58mm
  • Filter size: M52x0.75
  • Shutter: Focal plane
  • Shutter speeds: B, 1/30-1/500
  • Viewfinder SLR
  • Exposure meter Center-weighted TTL
    dual CdS metering with match LED (hi-lo indicator)
  • Size: WxHxD 136x97x39mm
  • Weight: 907g (with lens)
  • Battery: two LR6
  • PC X and M (sync at 1/30), accessory shoe
  • Self-timer
Zenit-12.jpg
Го продаваш? Со што објектив?

Парамтерите што се напишани тие се. Продавање. Тоа не знам зависи од цената. Иначе е 23 години стар. Ниту еднаш не е употребуван. Има и блиц. За разлика од новите дигиталки мора рачно подесување на фокус итн.

Еднаш сакав да го употребам. Снимавме ротација на ѕвезди. Имав таков проект. Бидејки друг апарат тоа не го можеше, можеше само Зенит бидејки требаше да се монита на телескоп, ама за малер беше недела и немаше каде да купиме филм.

Имавме и Канон со нас но не пасираше. Само Зенитот можеше да се монтира.

Барам совет од поискусните форумџии-фотографи.
Веќе подолго време сакам посериозно да навлезам во фотографија и барам соодветен апарат за мене.Сакам нешто со што ке навлезам во проблематика,кое ке ми дава можност да си играм во мануелен мод,но не сакам нешто ептен професионално.Се што влегува во маргината од 350-450 евра е прифатливо.

Благодарам однапред на советите.

Барам совет од поискусните форумџии-фотографи.
Веќе подолго време сакам посериозно да навлезам во фотографија и барам соодветен апарат за мене.Сакам нешто со што ке навлезам во проблематика,кое ке ми дава можност да си играм во мануелен мод,но не сакам нешто ептен професионално.Се што влегува во маргината од 350-450 евра е прифатливо.

Благодарам однапред на советите.
Имаш на ново NIKON D40kit 407 евра.
А имаш и на форумов на старо некои апарати што стварно би ти вршеле и повеќе од нормално работа:)

Имаш на ново NIKON D40kit 407 евра.
А имаш и на форумов на старо некои апарати што стварно би ти вршеле и повеќе од нормално работа:)

Комшија,каде е застапништво на Никон во Скопјево?Извини што вака те потпрашувам ама навистина сум тотален n00b,само ентузијаст со мала заштеда и желба да ја опнам на апарат:wink:

Ке разгледам и на форум дали има нешто што би ми фатило око.

Шо ке кажете?

Мислење за SONY DSC H5!
7,1 Мега, 12 Х оптички зум 36-432 mm, LCD 3", ISO 80-1000,Carl Zeis lens, 2 X AA и многу други опции (мануелни).

Комшија,каде е застапништво на Никон во Скопјево?Извини што вака те потпрашувам ама навистина сум тотален n00b,само ентузијаст со мала заштеда и желба да ја опнам на апарат:wink:

Ке разгледам и на форум дали има нешто што би ми фатило око.
Овластени дистрибутери појма немам кој се. Иди во PixPlus, имаш никони и во германос мислам

Ajde vaka Canon S3 star pomalku od godina socuvan ko nov,bez niedna grebnatinka so 2 giga karticka za 200 eur
6 megapikseli,12 opticki zum,rotiracki LCD,Supermacro,Video clip i plus uste mnogu opcii
Pisete na nikola_velkovski@yahoo.com ili javete se na 070 244 253
canon-s3is.jpg

имам 10 000 (само:nesum:) на располагање да купам апарат, значи во тие пари треба да ми дојде и мемориската (забележав дека не даваат баш со секој апарат бесплатна). Ми треба дигитално апаратче што нема да зафака мн. место знаете ко за во женска ташна за излегување:pipi::vozbud: цениве ко што гледам почнуваат од 5 ипол илјади па до кај 20 за ваков тип апарати.
Намената ке му биде одмори викенди некоја фотка со другарките (што би рекле вие hi5 фотки:pos2: значи убави слики навечер а не некои кај што неможеш да познаеш што е што ко од мобилен) но бидејки последнава година се заразив со фотошоп ми требаат поквалитетни слики кои нема да бидат матни или цели со noise. Станав фанатик на портрети од девојки:pipi: па планирам со тоа да се занимавам и да си играм со програмчињава, што значи ке ми треба убава јасна слика. Тоа би била намената и цената. Разгледував низ градов почнав со самсунг па ме премислија профолжив со сони и откако имав прилика да користам 2 нови сони апарати другаркиве што земаа (ужас слики вадеа, ужас невиден и едниот и другиот а од 15- 20 илјади се дадени помалку од тоа јас што планирам) читав тука дека препорачувате Канон на скоро сите ама а470 е некако голем аи вотка го предомисливте за него. Ми кажаа дека олимпус биле најдобри за ваков тип на апарати. Па некој предлог/совет што да земам/неземам.. се осекам изгубено откако ја прочитав темава а мислев ке ми помогне да се решам:kesa::pipi: фала однапред:smir:

имам 10 000 (само:nesum:) на располагање да купам апарат, значи во тие пари треба да ми дојде и мемориската (забележав дека не даваат баш со секој апарат бесплатна). Ми треба дигитално апаратче што нема да зафака мн. место знаете ко за во женска ташна за излегување:pipi::vozbud: цениве ко што гледам почнуваат од 5 ипол илјади па до кај 20 за ваков тип апарати.
Намената ке му биде одмори викенди некоја фотка со другарките (што би рекле вие hi5 фотки:pos2: значи убави слики навечер а не некои кај што неможеш да познаеш што е што ко од мобилен) но бидејки последнава година се заразив со фотошоп ми требаат поквалитетни слики кои нема да бидат матни или цели со noise. Станав фанатик на портрети од девојки:pipi: па планирам со тоа да се занимавам и да си играм со програмчињава, што значи ке ми треба убава јасна слика. Тоа би била намената и цената. Разгледував низ градов почнав со самсунг па ме премислија профолжив со сони и откако имав прилика да користам 2 нови сони апарати другаркиве што земаа (ужас слики вадеа, ужас невиден и едниот и другиот а од 15- 20 илјади се дадени помалку од тоа јас што планирам) читав тука дека препорачувате Канон на скоро сите ама а470 е некако голем аи вотка го предомисливте за него. Ми кажаа дека олимпус биле најдобри за ваков тип на апарати. Па некој предлог/совет што да земам/неземам.. се осекам изгубено откако ја прочитав темава а мислев ке ми помогне да се решам:kesa::pipi: фала однапред:smir:

За толку пари нема баш некој избор на апарати а со карактеристики како шо бараш ти. Ама нешто мало а доволно квалитетно би било:
SAMSUNG DIGIMAX L210 нема врска шо е самсунг, од новата генерација е, и е со многу подобра оптика од претходните.
PANASONIC DMC-FS3 малку е полош за ноќна фотографија (при високо исо) ама е солиден за се друго.
За некоја иљадарка поќе е друг муабетот и има шо да се одбира. Ако присобериш пари кажвај па ќе даваме други предлози.:helou:

ne mozam da odlucam pomegu nekolku modeli. i toa : Kodak z812 is, Sony DSC - H10, Fuji S1000, Panasonic DMC FZ8, Canon Sx100 is.
Vasite mislenja ?

ne mozam da odlucam pomegu nekolku modeli. i toa : Kodak z812 is, Sony DSC - H10, Fuji S1000, Panasonic DMC FZ8, Canon Sx100 is.
Vasite mislenja ?

ја навивам за cannon...sony,panasonic..неееее,големо НЕ! cannon,lumix,nikon..тие марки се најбољи.

ја навивам за cannon...sony,panasonic..неееее,големо НЕ! cannon,lumix,nikon..тие марки се најбољи.
Што им фали на Сони апаратите? Јас имам Sony H3 и одличен е. Презадоволна сум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom