Родителско право на шамар?

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Со шамарот ништо неможе да се реши, тој не може да е решение на ниту еден проблем.Џабе е удирање кога нема добивка од тоа некаква.Се се постигнува со разговор а шамарот не оправдува нисту една цел.

М

Мрак

Гостин
Мора да имаме контрола над децата и во одредени сиуации да покажеме авторитет,но треба и да внимаваме на кој начин.Шамар како шамар ќе го боли детето психички,па за нареден пат малку ќе се подзамисли пред да направи некоја глупост.Само јас не сум ни за тоа,ако успееш со зборови или на поинаков начин да го искараш детето за некоја постапка можеш да бидеш задоволен,а не кога детето не прави нешто затоа што се плаши од тебе.Поубаво е кога не прави нешто бидејќи се срами да те разочара,поради зборовите кои подоцна ќе го болат отколку шамарот.Не треба деца да се тепаат,никое суштество живо не треба да се тепа.Не сме животни,се може а смирен начин да се реши.

А

Аниии

Гостин
Понекогаш е потребно тоа пошо некои деца не се разбираат само од збор. Во денешно време децата се премногу разгалени и потребно е да се воспостави ред. Но треба да се има и граница.

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
пред се ... треба прво да се проба со разговор ... затоа што со разговор се решава се... но доколку детето не слуша што му се збори ... и доколку мора да се применат некои поинакви мерки ... тогаш оправдувам ... инаку не баш :smir:

К

*Каталонец*

Гостин
Со шамарот ништо неможе да се реши, тој не може да е решение на ниту еден проблем.Џабе е удирање кога нема добивка од тоа некаква.Се се постигнува со разговор а шамарот не оправдува нисту една цел.
Точно така :)

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Мислам дека прво треба да се проба со убаво,а ако не оди тогаш ќе дојде тоа што верувам дека на ниеден родител не му е сеедно да го направи.
Некои деца само така се разбираат,џабе се разни муабети и казни.
Би оправдала шамар,ама во екстремно лоши случаеви кога детето несака да се смири и кога тера инает на повозрасните.:pipi:

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
И јас не се сложувам ама муабетов треба да го правиме кога ќе имаме деца:helou:

Член од
29 април 2009
Мислења
44
Поени од реакции
0
Така си е бе ilija.И јас дури немав деца се чудев кога ќе видев некои накострешени мајки како викаат по децата и ги ќофтаат и се прашував како можат онака со децана?Ама сега и јас си имам дечиња и јасно ми е дека на дете што се дрецкат од земја не можит со збор да му се објаснит.Си сакат малце ќотече ама по газето

S

StormRage

Гостин
јас сум против ова пошо многу шамарење имам јадено... не кријам... знам како е и дури за ништо да јајш шамар... сепак уште мислам дека на мое дете нема рака да кренам пошо поминав многу во плачење и сл. работи знам како е некој ко ќе ме удреше се помалку го сакав и сеуште е така и мислам дека некој ден ако ме удрат нема да можам да се воздржам па или ја или тој шо ме удрил ќе завршит вболница...

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Точно, до никаде не води шамарот како воспитна мерка.Но, до сите деца, тинејџери, не допира разговорот и гледат само шо побрзо да заврши, да ги проголтат досадите што ги стварат родителите и да продолжат по свое.Поради размазеноста на некои од децата денес родителите понекогаш го употребуваат шамарот и со тоа здобиваат страхопочит кај детето со што ќе се размисли двапати дали ќе сака да си ја повтори грешката.Кај некои тоа не пали ама родителите шо имаат убаво напрцени деца(по нивна заслуга) пробуваат и со разговор, шамар, покачување на тон.....Ако е вистински изгубена контролата над детето уште порано тогаш шамарот ќе е за родителот.

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Мислам дека прво треба да се проба со убаво,а ако не оди тогаш ќе дојде тоа што верувам дека на ниеден родител не му е сеедно да го направи.
Некои деца само така се разбираат,џабе се разни муабети и казни.
Би оправдала шамар,ама во екстремно лоши случаеви кога детето несака да се смири и кога тера инает на повозрасните.:pipi:
Потполно се сложувам со тебе. :pipi:

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Треба да се има за право, како не, се слушате ли шо лафите? Ќе го трпам јас како ми се гали на 15 години и секоја година ја повторува истата грешка? Едноставно ако нема разбирање со разговор единствено што преостанува е ќотекот... :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom