Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Download limit is reached. Next download will be available within 2 min.

Дупи нешо.
Ај ако сакаш симни го фајлов и рехостирај го на rapidshare/megaupload или нешо такво?
Фала :)

Same here ! Next download in 23 min!
Ајде пробај ти по 2 минути,види дали ќе спушта!
Ако нејќе ќе бараме друго чаре!

Океј го среди компјутеров (реинстал на виндоусот, лета сеа).
Си инсталирав се од ново, свежо, убаво, осим драјверот за звучна.
Иам ABIT ip35p матична (онборд звучна) и за среќа има на официјалната страна линк со драјвери.
За несреќа, линкот не им работи,
Ми требаат REALTEK high definition driver R1.90 верзија, ама на официјалната па REALTEK страна, од овој драјвер, ни трага ни глас.
Пробав инсталирав понова верзија, јок, нејке.
Чаре?

На реалтек сајтот има два драјвери за звучни, за AC97 и за HD audio. И двата се универзални, ти треба вториов.
Инаку на официјалниот сајт работи US линкот, ама подобро симни си од реалтек сајтов оти е понов. Овај од официјалниов е од 2008ма.

На реалтек сајтот има два драјвери за звучни, за AC97 и за HD audio. И двата се универзални, ти треба вториов.
Инаку на официјалниот сајт работи US линкот, ама подобро симни си од реалтек сајтов оти е понов. Овај од официјалниов е од 2008ма.
Епа ми треба мене HD Audio, и симнав понова верзија - и пак немав звук.
У Sound ми викаше дека неам sound device

Епа ми треба мене HD Audio, и симнав понова верзија - и пак немав звук.
У Sound ми викаше дека неам sound device

А добро шо оперативен систем имаш, 98ка? :/
На Vista и 7 нема дури ни потреба од додатни драјвери за звук.

Тогаш овај овде, US mirror.

А добро шо оперативен систем имаш, 98ка? :/
На Vista и 7 нема дури ни потреба од додатни драјвери за звук.

Тогаш овај овде, US mirror.
XP sp3
2600 билд, од септември 2010та

иначе линкот шо ми го дае не работи, не го проба прво? :)
ни еден mirror site не работи, осим коа ќе кликнеш дирекнто на плавото иконче
ама тој мирор е или од пиздусиматерину или бааги тиње, пошо чекам веќе 40 мин и седи на мегабајт ипол

XP sp3
2600 билд, од септември 2010та

иначе линкот шо ми го дае не работи, не го проба прво? :)
ни еден mirror site не работи, осим коа ќе кликнеш дирекнто на плавото иконче
ама тој мирор е или од пиздусиматерину или бааги тиње, пошо чекам веќе 40 мин и седи на мегабајт ипол

Абе батали XP, ОС од 2002. Инаку овај работи ftp://ftp-usa.abit.com.tw/pub/download/driver2/realtek_audio/hd/r190.zip
Ако ти закочил наново пушти го.

Пошто сканирав со 2 различни антивируса (есет локално, битдифендер преку мрежа). Иам икспе сп3, и нишо посебно неам инсталирано деновиве (јесда скоро секој ден по некое програмче симињам, знаејки дека е тиња, и имав навика одма да го бришам со рево, али ме смрзе у последниве месец дена и толку му требаше).
Иначе беше релативно побрз се додека не почнам да пробувам да го убрзувам. Од тјунап, до цклинер, и триста чуда. Сеа е дури и поспор. -.-
Нишо, плаче за формат копиљов. Иам уше еден хард, ќе испопрефрлам се таму и нов виндоус ќе му стаам (или убунту).

--- надополнето ---

Океј го среди компјутеров (реинстал на виндоусот, лета сеа).
Си инсталирав се од ново, свежо, убаво, осим драјверот за звучна.
Иам ABIT ip35p матична (онборд звучна) и за среќа има на официјалната страна линк со драјвери.
За несреќа, линкот не им работи,
Ми требаат REALTEK high definition driver R1.90 верзија, ама на официјалната па REALTEK страна, од овој драјвер, ни трага ни глас.
Пробав инсталирав понова верзија, јок, нејке.
Чаре?

Во иднина скенирај со овие 3 програми.

Hitman Pro, Malwarebytes & Emsisoft Anti Malware.

Обавезно абдјет пред скенирање, кога ќе го инсталираш Emsisoft ќе ја избереш последната опција, т.е. само скенер (free)

Друго, ако сакаш да имаш звук кажи ми го точниот модел на матична. И да, убаво ти вика Bibil, батали XP.

Во иднина скенирај со овие 3 програми.

Hitman Pro, Malwarebytes & Emsisoft Anti Malware.

Обавезно абдјет пред скенирање, кога ќе го инсталираш Emsisoft ќе ја избереш последната опција, т.е. само скенер (free)

Друго, ако сакаш да имаш звук кажи ми го точниот модел на матична. И да, убаво ти вика Bibil, батали XP.
Не можам да стаам седмица на 2 гига рам.
Само антивирус пуштен - 950 мега ми зима.
Ај ќе пробам ова програмиве.
А матичната ми е ABIT ip35p

Не можам да стаам седмица на 2 гига рам.
Само антивирус пуштен - 950 мега ми зима.
Ај ќе пробам ова програмиве.
А матичната ми е ABIT ip35p

ЛОЛ! Нод зима 950мб рам? нема теорија, друго со 2гб рам можеш и тек како да ставиш Виндоус, ама 32 битен, без проблем. како процесор имаш?

ЛОЛ! Нод зима 950мб рам? нема теорија, друго со 2гб рам можеш и тек како да ставиш Виндоус, ама 32 битен, без проблем. како процесор имаш?
Не не :D не нодот да зима 950 мега рам, windows + nod = вкупно 950 мега рам (на стагнација, без ништо пуштено (океј само со task menager за да видам колку рам иам зафатено :)))
иам q8200 и автоматски ми се става 64 битна седмица
ако стаам 32 битна боље ќе е? и зашо никад не ми дава седмицата да бирам?

Не не :D не нодот да зима 950 мега рам, windows + nod = вкупно 950 мега рам (на стагнација, без ништо пуштено (океј само со task menager за да видам колку рам иам зафатено :)))
иам q8200 и автоматски ми се става 64 битна седмица
ако стаам 32 битна боље ќе е? и зашо никад не ми дава седмицата да бирам?

Ако имаш под 4 гига рам и ако ВРСКА НЕМАШ зашто би стаил 64 битна верзија, стави си 32 битна.
Со 2 гига супер ќе си работи. Нормално, ако ставиш барем уште 1GB ќе работи одлично :)

Ако имаш под 4 гига рам и ако ВРСКА НЕМАШ зашто би стаил 64 битна верзија, стави си 32 битна.
Со 2 гига супер ќе си работи. Нормално, ако ставиш барем уште 1GB ќе работи одлично :)
Сеа ископав гига рам плочка по дома, сеа иам 3 гига :icon_cool

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom