Помош, софтверски проблеми и совети

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ти викам, пробувај со вакви глупи комбинации... и пробај направи го тоа што ти го пиша stolee, стави ги филмот и преводот во ист фолдер, крсти ги со име од еден збор.

И стави 3-4 преводи со различна екстензија (srt / sub / txt) и ПРОБУВАЈ :)
Утре и ке известам...фала ви :smir:

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Знае ли некој како да го оправам Пс-во.Не е нешто ептен заебано али кога го палам Windows-от мора да чекам минуте-две пред да се одмрзне.Додека не се појави Mesengerot доле десно,не можеш ништо да пуштиш.Не е до mesengerot зошто исто прави и пред да инсталирам MSN.Уствари исто прави и после нов формат.Можно ли е да е нешто до драјверите?Мислам дека откако ќе ги ставам драјверите почнува со лагот на палење.Инаку од Cd ги ставам драјверите.Имал некој до сега ваков проблем или ако знае некој како да го оправам почна на живци да ми иде да го чекам 5 мин за да пуштам нешто.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Знае ли некој како да го оправам Пс-во.Не е нешто ептен заебано али кога го палам Windows-от мора да чекам минуте-две пред да се одмрзне.Додека не се појави Mesengerot доле десно,не можеш ништо да пуштиш.Не е до mesengerot зошто исто прави и пред да инсталирам MSN.Уствари исто прави и после нов формат.Можно ли е да е нешто до драјверите?Мислам дека откако ќе ги ставам драјверите почнува со лагот на палење.Инаку од Cd ги ставам драјверите.Имал некој до сега ваков проблем или ако знае некој како да го оправам почна на живци да ми иде да го чекам 5 мин за да пуштам нешто.
Ќе го дефрагментираш со Disk Defragmenter, ќе го исчистиш со Disk CleanUp, ќе средиш регистри со CCleaner. Нема да го трупаш со разни глупости комјутерот, ќе го провериш хард дискот од Bad Sectors. ќе ставиш антивирус по мерка на конфигурацијата, ќе средиш StartUp т.е. ќе ги исклучиш тие работи што не ти требаат за да не се приклучуваат на старт и со тоа имаш побрз старт на Оперативниот систем.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
На исклучен РС само пробај извади го мрежниот кабел од компјутерот, одштекај го (претпоставувам тоа ти е интернетот) и уклучи го РС.
Види дали ќе се уклучи најнормално :)

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Не нема разлика.Дури и сега формат да му направам и да ги ставам сите драјвери исто ќе прави.Се сумљам дека ми е нешто со графичката (драјверот ваљда).Мислам дека само Виндовс ако има без драјвери нема Фреез на старт.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Мислиш од цд то на графичката или било кој хардвер?
Па не треба така. најверојатно тие драјвери се ооод 2008 повеќе или помалку.
Симни најнови дравјери од интернет за графичката, mainboard итн.
После како што кажа Riki исклучи непотребни работи од startup т.е исклучи се освен антивирус.
И да најважно да не имаш лоши сектори. И дали свети црвеното светло цело време кога кочи пц то? Ако свети цело време најверојатно имаш лоши сектори и ќе треба да средиш со HDD Regenerator преку бутабилно цд.

Член од
10 јануари 2010
Мислења
136
Поени од реакции
25
Само на јутуб нема глас или општо во било која веб страна?
1.Гледај слуачајно да не ти е на Mute во Youtube
2.Симни понова верзија на флеш. Ако пак нејќе пробај со друг веб прелистувач.
3.Ако слуачјно имаш Windows 7 гледај таму во Sound Mixer да не си намалил/а гласот на веб прелистувачот.
фала мн:)

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
А знајш дека ова го неам пробано, ејјј само ова го не неам пробано...утре ќе видам и ке известам.....:vozbud:
Што бидна ги прифаќа сега преводите? :)

Исто и кај другар правеше вака, па со таа финтата погоре што ти ја кажав односно исто име на преводот и на филмот ќе го вчитува преводот, но ако во името има интерпукциски знаци тогаш нема да го вчита. :)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Што бидна ги прифаќа сега преводите? :)

Исто и кај другар правеше вака, па со таа финтата погоре што ти ја кажав односно исто име на преводот и на филмот ќе го вчитува преводот, но ако во името има интерпукциски знаци тогаш нема да го вчита. :)
Она од Корун не може, не дава резултати, со ова програмава може, ги залепив преводите, Фала ви многу на сите кои укажавте помош :smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Она од Корун не може, не дава резултати, со ова програмава може, ги залепив преводите, Фала ви многу на сите кои укажавте помош :smir:
Тоа е многу пешки, уствари го лепиш преводот во филмот т.е. преводот станува дел од филмот...

А по нормална постапка што не ти чита.... не знам што да ти кажам, плеерот ти е ..... :)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Тоа е многу пешки, уствари го лепиш преводот во филмот т.е. преводот станува дел од филмот...

А по нормална постапка што не ти чита.... не знам што да ти кажам, плеерот ти е ..... :)
Знам, среќен е што не го фрлив, преку глава ми дојде, ама како и да е, се среди.

Фала :smir:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Иам проблем, и итно мора да го решам. Во пдф документ ми треба да избришам некои работи за да напишам мои. Таман ќе ги селектирам, и да ги избришам, не се брише, а порано сум ги бришел. Ај некој набрзина....

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.060
Ве молам за што побрз одговор :)
Ставам усб фулл 16 гб со музика која ја неам у компјутер и за да ја префрлам неможам да правам со усб-то ама баш ништо се појавува кликам на него и ми вика You need to format H....И само ми се пушта што е проблемот?

Kajgana Shop

На врв Bottom