Помош, софтверски проблеми и совети

B

Beck's

Гостин
На лаптопот не сака да ми апдејтира една програма(FullTilt), ми дава could not load updater, додека на десктоп компјутерот се си е во ред. Исклучив Firewall на лаптопот, ислкучив антивиурс, извршив како администратор и не сака и не сака. Инаку ист интернет имам и таму и таму, значи не е ни до интернетот. На десктоп пц користам ХП, а на лаптопот 7ка. Порано се апдејтираше и на лаптопот, од скоро не сака. Инаку, со Рево uninstaler, ја избришав комплетно пргорамата и пак ја инсталирав на ново и повторно не сака! Ени ајдиа?
probaj da gi staes u exeption(firewall) i FullTilt.exe i Updater.exe .

Член од
12 јануари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
Error:Flash part is not suppored Ovaa poraka mi izleguva koga ke pocnam da go flesuvam biosot,Ako znae nekoj neka pomogne.:D Fala odnapred

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
мало проблемче.

Кога шетам низ интернет и ми се појавува .pdf фаил, пример (календар, некој додатод билтен или били што) и треба јас да го земам, и кога ке го земам неможам да го отворам со ништо, ваљда ја немам вистинската програма или којзна што е, сум приметил пред да го форматирам компјутеров си отвараше све, а кога го форматирав ова ми кочи.
.pdf фаил, што може да е , која програма или проблем ?

T

Tetro

Гостин
Error:Flash part is not suppored Ovaa poraka mi izleguva koga ke pocnam da go flesuvam biosot,Ako znae nekoj neka pomogne.:D Fala odnapred
Како сакаш да го флешуваш биосот?
Флешување биос бара знаење, кое ако го немаш најдобро е да НЕ си играш

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
мало проблемче.

Кога шетам низ интернет и ми се појавува .pdf фаил, пример (календар, некој додатод билтен или били што) и треба јас да го земам, и кога ке го земам неможам да го отворам со ништо, ваљда ја немам вистинската програма или којзна што е, сум приметил пред да го форматирам компјутеров си отвараше све, а кога го форматирав ова ми кочи.
Adobe Reader :smir:

T

Tetro

Гостин
мало проблемче.

Acrobat Reader се вика програмата

Член од
12 јануари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
Како сакаш да го флешуваш биосот?
Флешување биос бара знаење, кое ако го немаш најдобро е да НЕ си играш
Ne e problem za flesuvane na bios jas go fvesuvav do sega dva pati ama sega najdov ponova verzija na bios i neznam zosto sega ovaa poraka mi izleguva.Toa prasuvam hehhe:D

T

Tetro

Гостин
Ne e problem za flesuvane na bios jas go fvesuvav do sega dva pati ama sega najdov ponova verzija na bios i neznam zosto sega ovaa poraka mi izleguva.Toa prasuvam hehhe:D
http://www.google.com/search?q=Flash+part+is+not+suppored&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a#hl=en&client=firefox-a&hs=YD0&rls=org.mozilla:en-US:official&q=+site:computing.net+Flash+part+is+not+supported&sa=X&ei=P4E4TaKjCqqqhAeXmqHBCg&ved=0CBwQrQIwAA&fp=241062ed1d424d73
Верувам дека на линкот ќе си најдеш доста за читање. И најдобро си е да бараш по модел на матична плоча или производител на биосот.
Одамна не сум правел апдејт на биосот, зошто го сметам за непотребно замарање. :)

Член од
12 јануари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
Да не си симнал верзија за друга матична?
Heheheh Drugar mojava maticna bese MSi MS-7267 VER:5.0 945GZM6 A jas preeska imav spusteno BIOS za ista vakva maticna ama VER:2.0 i biosot se flesuva i sega maticnava na CPU-Z mi ja davat kako VER:2.0 i zato izgleda sega ne mozam da stavam BIOS za VER:5.0?Hehehe dali sega ova mozi nekako da se popravi?A inace PC mi raboti sve.Hahahha Koj znae neka pomaga!!!!:D

--- надополнето ---

http://www.google.com/search?q=Flash+part+is+not+suppored&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a#hl=en&client=firefox-a&hs=YD0&rls=org.mozilla:en-US:official&q=+site:computing.net+Flash+part+is+not+supported&sa=X&ei=P4E4TaKjCqqqhAeXmqHBCg&ved=0CBwQrQIwAA&fp=241062ed1d424d73
Верувам дека на линкот ќе си најдеш доста за читање. И најдобро си е да бараш по модел на матична плоча или производител на биосот.
Одамна не сум правел апдејт на биосот, зошто го сметам за непотребно замарање. :)
HEheheh tocno taka nepotrebno zamarane e samo jas go flesuvav biosov za da napravam overclock na CPU i DDR2 zosto stariot bios nemase za overclock.:D

T

Tetro

Гостин
HEheheh tocno taka nepotrebno zamarane e samo jas go flesuvav biosov za da napravam overclock na CPU i DDR2 zosto stariot bios nemase za overclock.:D
Извинете модератори за непотребнава дискусија, ама морав.

:eek:ftopic: Не сме на вистинската тема, ако сака некој нека брише откако ќе прочита пријателот.

Зошто ти треба оверклок на процесор? За да се фалиш на другарчињата дека имаш појак компјутер без да даваш пари?
Со секое оверклокување на процесорот ти треба зголемено ладење, а процесорот работи многу побрзо (најчесто непотребно) и има поголеми шанси да откаже предвреме.

А што добиваш ако оверклокираш РАМ? Си пишал дека имаш DDR 2. Место да си експериментираш дома на стара конфигурација, најдобро е да ја продадеш и да си купиш нов компјутер.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879

:eek:ftopic: Не сме на вистинската тема, ако сака некој нека брише откако ќе прочита пријателот.

Зошто ти треба оверклок на процесор? За да се фалиш на другарчињата дека имаш појак компјутер без да даваш пари?
Со секое оверклокување на процесорот ти треба зголемено ладење, а процесорот работи многу побрзо (најчесто непотребно) и има поголеми шанси да откаже предвреме.

А што добиваш ако оверклокираш РАМ? Си пишал дека имаш DDR 2. Место да си експериментираш дома на стара конфигурација, најдобро е да ја продадеш и да си купиш нов компјутер.
Кога клокаш, процесорот, чипсетот и рамот се во заедничка врска. Подобар рам = поголем клок. Истото важи и за чипсетот. А ако има соодветно ладење и добро напојување, и ако знае како треба да се клока, не гледам зошто да не го клока процесорот. Некои луѓе коишто имаат соодветно ладење и напојување (и матична) процесорите ги клокаат уште истиот ден кога ќе ги купат, и ако помине тест на Prime95 на пример и го држат клокан едно 3-4 години. OC е посебно корисно кога некој дел во компјутерот прави мал ботлнек.
Е сега, за овој компјутер си во право, пошто гледам дека има стара матична, сигуно има некој Целерон или Пентиум и клокањето на истиот нема да донесе некое подобрување. Нов компјутер другарче. Не се мачи со апдејт на БИОС на таа плоча.

Член од
12 јануари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0

Epa drugar cela rabota e vo toa sto sakam da eksperimentiram a ne da dobijam jak PC!Pozz

Kajgana Shop

На врв Bottom