Помош, софтверски проблеми и совети

T

Tetro

Гостин
Имам некој проблем изгледа е само со мозилата, не ми отвара ништо. Интернет конекцијата ми е добра, уклучена сум на скајп, еве, сега инсталирав хром, на хромот ми отвара се', а на мозилата не мрда. И, кога отвара, често се случува кога листам надоле да се заглави на секунда-две (горе се покажува not responding) и после си продолжува, ама иритира зашто се' почесто се случува тоа. Ја преинсталирав, ама пак истото. До што може да е тоа? Компјутерот ми е добар, друго се' си работи како што треба, само ова е проблем и ме иритира ептен. Решење anyone? :)
ccleaner download, install, два клика, воала

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Имам проблем со драјвер за графичка карта за лаптоп Toshiba Satellite, Windows Vista 32bit, Intel processor Dual core 1.87GHz, 2 GB Ram.
Графичката е Intel Mobile 965 Chipset Family.

Значи проблемот е со драјверот за графичката картичка. Имено, го инсталирам драјверот (од оригиналното ЦД од лаптопот, а пробав и со понов од интернет) и во Device Manager ја прикажува графичката но со грешка (Code 12) што значи дека нема ресурси за нејзина работа.

Разгедував на интернет и откако го чекирав View->Show hidden devices излезе дека има уште копија на графичката.

Пробав да направам uninstall на едната, ја избриша но излегува new hardware found - video cotroller
пробав да направам uninstall на другата, пак не бидува (исто како претходното).
пробав со Disable на едната, па после и варијатна со другата, пак ништо.

Доколку некој знае што е проблемот, има некоја идеја, нека помага.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Луѓе ми треба малце помош не знам стварно што да праам што да инсталирам. Пред недела дена инсталирав виндоус 7 ама 64 битен и тек денес пробав игра да инсталирам ама имам проблем со DIRECTX, а со 32 битен виндоус ваков проблем немав. Добивам ерор d3dx9_43.dll е сеа пишува DIRECTX дека 11ка е, а на 32 битниот коа ми беше не приметив дали беше 10ка или 11ка. Проблемот е што никаков апдејт не успева зошто уште на иснталација на програмов ми дава ерор дека фали нешо. Инаку графичката ми е Ati mobility radeon HD 3470 сеа дали е компатибилна или не немам појма. Ај кој знае нека помага ве молам.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Имам проблем со драјвер за графичка карта за лаптоп Toshiba Satellite, Windows Vista 32bit, Intel processor Dual core 1.87GHz, 2 GB Ram.
Графичката е Intel Mobile 965 Chipset Family.

Значи проблемот е со драјверот за графичката картичка. Имено, го инсталирам драјверот (од оригиналното ЦД од лаптопот, а пробав и со понов од интернет) и во Device Manager ја прикажува графичката но со грешка (Code 12) што значи дека нема ресурси за нејзина работа.

Доколку некој знае што е проблемот, има некоја идеја, нека помага.
Прво пробај најгоре во Device Manager кај што стои името на компјутерот да кликниш десен клик па Scan for harware changes. И рестартирај го компјутерот. Можи ќе реши можи не ама јас сепак би одел со најнов управувачки софтвер.
Прво симни го овај, одинсталирај го стариот од Контролната табла, направи рестарт, инсталирај го новиов.

Луѓе ми треба малце помош не знам стварно што да праам што да инсталирам. Пред недела дена инсталирав виндоус 7 ама 64 битен и тек денес пробав игра да инсталирам ама имам проблем со DIRECTX, а со 32 битен виндоус ваков проблем немав. Добивам ерор d3dx9_43.dll е сеа пишува DIRECTX дека 11ка е, а на 32 битниот коа ми беше не приметив дали беше 10ка или 11ка. Проблемот е што никаков апдејт не успева зошто уште на иснталација на програмов ми дава ерор дека фали нешо. Инаку графичката ми е Ati mobility radeon HD 3470 сеа дали е компатибилна или не немам појма. Ај кој знае нека помага ве молам.
Земи го ова и пушти го http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyId=2DA43D38-DB71-4C1B-BC6A-9B6652CD92A3&displaylang=en

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
^ пробав но пак е исто.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
^ пробав но пак е исто.
На некои сајтови најдов дека наводно причина кај Vista била multiple displays модот. Ако имаш контролен софтвер за графичката каде (ако не ти е потребна) пробај да ја исклучиш опцијата за два дисплеја и види дали повторно се јавува двапати во device manager.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
^ пробав но пак е исто.
Епа вака. Побарав по интернетов и најдов нешто.
Прво направи system restore point, за секој случај.

После оди во Device Manager>System Devices, таму побарај го ATI PCI Express 3GIO Filter и одинсталирај го тоа со вклучено Delete the driver software for this device. Рестартирај. Windows потоа можи ќе побара да се рестарира уште еднаш или два пати. Нека си заврши работа.

Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138
Ај ако може некој нека помогне неможам никако да спуштам филм од нет.. Порано користев Биткомет за спуштање филмови од некој страни.. но од синока кога ке стегнам на некој филм да се спушта оди во биткометот и не реагира 0% е нон стоп и брзината на 0.. ја избришав програмата и ја симнав пак и не бива.. спуштив една друга слична и со таа не бива.. па ако знае некој до што може да е проблемот нека пиши.. позз

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај ако може некој нека помогне неможам никако да спуштам филм од нет.. Порано користев Биткомет за спуштање филмови од некој страни.. но од синока кога ке стегнам на некој филм да се спушта оди во биткометот и не реагира 0% е нон стоп и брзината на 0.. ја избришав програмата и ја симнав пак и не бива.. спуштив една друга слична и со таа не бива.. па ако знае некој до што може да е проблемот нека пиши.. позз
uTorrent и симнувај торенти од проверени сајтови (замунда)

Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138
uTorrent и симнувај торенти од проверени сајтови (замунда)
Го пробав и тој и пак несака.. а страните што ги користам сметам дека се солидни дека и пред тоа спуштав од нив.. нешто друго :Ѕ

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Го пробав и тој и пак несака.. а страните што ги користам сметам дека се солидни дека и пред тоа спуштав од нив.. нешто друго :Ѕ
Епа тогаш немаат сидери. Најди некој торент од замунда, ако и од таму не ти спушта, нешто ти е сјебано или ти е чепкано во рутерот или интернетот....

Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138
Епа тогаш немаат сидери. Најди некој торент од замунда, ако и од таму не ти спушта, нешто ти е сјебано или ти е чепкано во рутерот или интернетот....
Пробав и од замунда и пак неке :Ѕ од нетот или рутерот не верувам да е дека друго се супер си функционира.. а тоа дека е сјебано нешто ми е јасно само незнам што :Ѕ

Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138
А со BitTorrent проба?
да да пробав но не бива.. како да го спустам филмот обично како песна на пример ? или не може така ? дека така ми спушта ама торенти преку програма не.. :Ѕ

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дечки дајте ми програма што мери трафик на интернет колку е направен и за аплоад и за даунлоад ми треба хитно.. овие од он нет ми ебаа матер изглеа.. добро ме заклаа !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom