Помош, софтверски проблеми и совети

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
od onie standart za microsoft itn , da oddelni se prevodot i filmot
за мови мејкерот незнам, пробај тоа што кажаа во претходниот пост...
за филмот, пак не кажа во кој програм го гледаш? во BS player се мести со ctrl+left arrow/right arrow

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Знам дека е забрането пиратерија, кракови и слично, но морам да си ја кажам маката. Не можам да најдам клуч, лиценца (било што, има повеќе опции) за Maya 8.5...Ако некој има случајно нека прати на ПП :smir:

V

Viktor g

Гостин
1. Деинсталирај Movie Maker. Старт - Контрол Панел - Add remove programs - add\remove windows components.
Стави ХП ЦД и инсталирај од ново или спушти од нет и инсталирај.

2. со цтрл + стрелките се мести преводот!:helou:
fino ama kako samo me seta so со цтрл + стрелките се мести преводот daj poise instrukcii

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
fino ama kako samo me seta so со цтрл + стрелките се мести преводот daj poise instrukcii
Не ти требаат повеќе инструкции. Пушташ филм, ставаш превод и со цтрл + лево го поместуваш преводот наназад(ако ти брза), со цтрл + десно на напред(ако ти касни).

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Кај се наоѓа Device Manager на ХП?
Ако може и слика,зашто не ми е на англиски јазик.

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Откога го преформатила компјутерот, на другарка ми стално и паѓа Windows-от , а компјутерот се рестартира. Дали е можно нешто да се среди или мора да се преинсталира пак?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Откога го преформатила компјутерот, на другарка ми стално и паѓа Windows-от , а компјутерот се рестартира. Дали е можно нешто да се среди или мора да се преинсталира пак?
Два-три збора, не гледам на гравчиња требаат повеќе информации. Што оперативен систем, конфигурација на компјутер, плав екран, инсталирани програми, драјвери, додавање на нови хардверски делови се што можеш да кажеш go ahead.

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Два-три збора, не гледам на гравчиња требаат повеќе информации. Што оперативен систем, конфигурација на компјутер, плав екран, инсталирани програми, драјвери, додавање на нови хардверски делови се што можеш да кажеш go ahead.
Intel Pentium dual CPU, 1.8 GHz, 2GB RAM. Знам дека има Windows xp sp2, дека ги инсталирала сите можни драјвери од оригинални цд-а, дека нема додавано нови хардверски делови.
Ми се жали не можела филм да си пушти, тогаш секогаш и паѓал Windows.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Intel Pentium dual CPU, 1.8 GHz, 2GB RAM. Знам дека има Windows xp sp2, дека ги инсталирала сите можни драјвери од оригинални цд-а, дека нема додавано нови хардверски делови.
Ми се жали не можела филм да си пушти, тогаш секогаш и паѓал Windows.
1.За да ја запише грешката да не и се рестартира нека следи постапкава
my computer/properties/advanced/startup & recovery нека отштиклира automatically restart
2. Возможно е да мма проблем стари драјвери ако инсталирала од цд-а сигурно и се постари односно од моментот кога првпат ги купила деловите. Според тоа најубаво да провери со нови драјвери (за графичка и се останато), нормално ако има врска до Интернет. Линкови: Nvidia или ATI
3. Проблем со слабо напојување или прегревање на графичката... Прво нека провери со вториот дел односно со нови драјвери.

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
1.За да ја запише грешката да не и се рестартира нека следи постапкава
my computer/properties/advanced/startup & recovery нека отштиклира automatically restart
2. Возможно е да мма проблем стари драјвери ако инсталирала од цд-а сигурно и се постари односно од моментот кога првпат ги купила деловите. Според тоа најубаво да провери со нови драјвери (за графичка и се останато), нормално ако има врска до Интернет. Линкови: Nvidia или ATI
3. Проблем со слабо напојување или прегревање на графичката... Прво нека провери со вториот дел односно со нови драјвери.
Работата се среди со инсталирање на нови драјвери. Сега за сега било ок.

Член од
13 февруари 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
zdravo na site imam edno prasanje-instal,irav na mojot pc kaspersy internet security 2010 probna versija 30 dena .potoa najdoiv krak za antivirusit megutoa ne mozaev da go stavav trebese da go reinstaliram antivirusot i taka napraviv samo sto pc mi go raspoznava anti virusot i mi vika deak antivirusot bili veke ednas instaliran probav da go vratam i kompjutero nazad denta pred da go instaliram anti virusot megutoa pak istata rabota.daj te mi nekoaj ideja.ili kazete ako iam nekoja programa sto moze komplet da mi gi ostrani folderite vo registarot od antivirusot.vi blagodaram odnapred

T

Tetro

Гостин
zdravo na site imam edno prasanje-instal,irav na mojot pc kaspersy internet security 2010 probna versija 30 dena .potoa najdoiv krak za antivirusit megutoa ne mozaev da go stavav trebese da go reinstaliram antivirusot i taka napraviv samo sto pc mi go raspoznava anti virusot i mi vika deak antivirusot bili veke ednas instaliran probav da go vratam i kompjutero nazad denta pred da go instaliram anti virusot megutoa pak istata rabota.daj te mi nekoaj ideja.ili kazete ako iam nekoja programa sto moze komplet da mi gi ostrani folderite vo registarot od antivirusot.vi blagodaram odnapred
пробај со advanced uninstaller, 96% е ефикасен за вакви работи

Kajgana Shop

На врв Bottom