Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
shoutCAST Помош

Значи вака. Пробувам да се конектирам на Кајгана Радио, со Nicecast (на Mac OS X). Но не е тоа проблемот, програмот работи.

Проблемот е рутерот. Викаат треба port forward, му направив на 8013 (тој порт е кајгана радио). Т.е од 8000 до 8100. И пак нејќе да се конектира.

Има некој некое решение или нешто?
Инаку користам Thomson TG782 од T-Home.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Значи вака. Пробувам да се конектирам на Кајгана Радио, со Nicecast (на Mac OS X). Но не е тоа проблемот, програмот работи.

Проблемот е рутерот. Викаат треба port forward, му направив на 8013 (тој порт е кајгана радио). Т.е од 8000 до 8100. И пак нејќе да се конектира.

Да не се отвораат посебни теми за секое прашање. Има генерална тема.
Споено.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445

Си ги испомешал работите. Nicecast ти е програм за кревање послужувач (сервер) на музика од Shoutcast тип.

За да слушаш радио, користи iTunes (на OSX), или Winamp (на Win).

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Си ги испомешал работите. Nicecast ти е програм за кревање послужувач (сервер) на музика од Shoutcast тип.

За да слушаш радио, користи iTunes (на OSX), или Winamp (на Win).
Знам што е. Не сум објаснил добро. Да се конектирам на серверот да пуштам музика :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Знам што е. Не сум објаснил добро. Да се конектирам на серверот да пуштам музика :)
А така. Епа оди овде http://www.shoutcast.com/download и гледај кај „Broadcasting through a third-party server or stream hosting solution...“ и малце подолу има а OS X.

А иначе ако е потребно да се отвара порта изгледа имаш софтверски огнен ѕид (вграден во ОСот) кој не и остава на апликацијата да ја отвори портата. Дозволи ја апликацијата или портата на ѕидот.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
А така. Епа оди овде http://www.shoutcast.com/download и гледај кај „Broadcasting through a third-party server or stream hosting solution...“ и малце подолу има а OS X.

А иначе ако е потребно да се отвара порта изгледа имаш софтверски огнен ѕид (вграден во ОСот) кој не и остава на апликацијата да ја отвори портата. Дозволи ја апликацијата или портата на ѕидот.
Mac OS X нема пуштен Firewall. Не е пуштен по дефаулт, сум го оставил така. Не ми треба. Ни на рутерот не е пуштен.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Mac OS X нема пуштен Firewall. Не е пуштен по дефаулт, сум го оставил така. Не ми треба. Ни на рутерот не е пуштен.
Ти само мислиш дека не ти треба.
Туку кажи сеа ти проработи или не, како, што? Со кое програмче. Ако некој го бара сличното можи ќе го прочита ова.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Ти само мислиш дека не ти треба.
Туку кажи сеа ти проработи или не, како, што? Со кое програмче. Ако некој го бара сличното можи ќе го прочита ова.
Ќе пишам де ако работи, али не го направив. Отварам и порти, и свашта...
Инаку не мислам, знам дека не ми треба firewall ;)

V

Viktor g

Гостин
сеа вака имам проблем со вуиндос муви макер јавува некоја грешка и се затвара го преинсталирав ама бадијала пак ми го праи истото:toe: ова второво нема баш врска со темава ама ако знае некој нека пише преводот ми оди побрзо од сликата на филмот па ако има некое програмче за усогласување пишете

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
сеа вака имам проблем со вуиндос муви макер јавува некоја грешка и се затвара го преинсталирав ама бадијала пак ми го праи истото:toe: ова второво нема баш врска со темава ама ако знае некој нека пише преводот ми оди побрзо од сликата на филмот па ако има некое програмче за усогласување пишете
1вото - кажи го името на еророт
2рото - во кој програм гледаш филмови? одделно ли се преводот и филмот?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
1. Деинсталирај Movie Maker. Старт - Контрол Панел - Add remove programs - add\remove windows components.
Стави ХП ЦД и инсталирај од ново или спушти од нет и инсталирај.

2. со цтрл + стрелките се мести преводот!:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom