Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
mi se javuva bluescreen na laptop hp 6720s . se javuva random i se isklucuv za 2 sec nemozam ni da procitam. go formatiravme skroz full format. i pak istoto. ili ako ne javi bluesreen zakocuva skroz maus nema i ne prima nikakvi kontroli. moram da go isklucam. i cesto crash-uvat programi. msn,chrome, nemozam da instaliram antivirus... ne znam so e ama premnogu! me nervira... pomosh?

mi se javuva bluescreen na laptop hp 6720s . se javuva random i se isklucuv za 2 sec nemozam ni da procitam. go formatiravme skroz full format. i pak istoto. ili ako ne javi bluesreen zakocuva skroz maus nema i ne prima nikakvi kontroli. moram da go isklucam. i cesto crash-uvat programi. msn,chrome, nemozam da instaliram antivirus... ne znam so e ama premnogu! me nervira... pomosh?
шо оперативен систем користиш?

а да пробаш со друго cd со друг windows 7....можеби е до него...

probav drugar so 3 razlichni. davase erori so instalacijata. na site .pa edvaj posle go formatiravme so xp cd. pa instaliravme win 7 i taman se izraduvav - dnk bluescreen pak. i programive se otepaa crashuvnje. :(((

Луѓе како можам да инсталирам МАК ОС Леопард на мојон процесор интел пентиум Д??

Pomos za Convert X to DVD

Прашање до сите,
Имам две прашања:
1. Дали знае некој како се става хрватски субтајтл во Convert X to DVD верзија 4? Кога ќе го одам на add subtitle го одбирам хрватскиот субтајтл, меѓутоа кога ке заврши конвертирањето преводот е без карактерите како што се ш, ќ, ѓ, ж.
2. Која големина на фонт да ја одберам и кој фонт да го одберам за преводот да биде во два реда и да не ги дели зборовите како на пример (во првиот ред има 2-3 букви од зборот а во вториот ред останатите).
Поздрав до сите
Леа

Прашање до сите,
Имам две прашања:
1. Дали знае некој како се става хрватски субтајтл во Convert X to DVD верзија 4? Кога ќе го одам на add subtitle го одбирам хрватскиот субтајтл, меѓутоа кога ке заврши конвертирањето преводот е без карактерите како што се ш, ќ, ѓ, ж.
2. Која големина на фонт да ја одберам и кој фонт да го одберам за преводот да биде во два реда и да не ги дели зборовите како на пример (во првиот ред има 2-3 букви од зборот а во вториот ред останатите).
Поздрав до сите
Леа
Code PAge:
01251 (ANSI - Cirillic) ako prevodot ti e na makedonski
01250 (ANSI - Central European) za latinicen prevod na srpski/hrvatski
Font Size: 22 e dovolen za normalen vid
Line wraping Style : No word wrapping ( za da ne ti gi deli zborovite mada ova retko se slulcuva zatoa sto vo programite vo koj sto se pisuva prevod ima limit koga se predolgi liniite, a mozes i so Subtitle Workshop da go sredis toa, za font 20,21,22 ne bi trebalo da gi deli vo povekje od 2 reda)

Win XP SP3 i Partition Magic 8

Дали Norton Partition Magic 8 работи со Win XP SP3 ?
Кај мене не сака да зголеми ниту да смали ниедна од партициите :S

probav drugar so 3 razlichni. davase erori so instalacijata. na site .pa edvaj posle go formatiravme so xp cd. pa instaliravme win 7 i taman se izraduvav - dnk bluescreen pak. i programive se otepaa crashuvnje. :(((

ne sum siguren dali e softverski problemov. ova e vednash posle format

Треба повеќе информации.
Прво дали имаш надоградувано хардверски делови во скоро време? Од кога прави вака?
Само на win 7 ти крашува си пробал си со XP?
Драјвери имаш ли инсталирано пример за графичка или ништо не си инсталирал до сега?

работи, ама кажи нешто повеќе за проблемот шо го имаш, ај

Сега сватив дека дисковите ми се преполни и изгледа затоа зафркава. :uvo:
Инаку, дискот ми е поделен на ц, д и е.
C - primary

Extended
D - logical
E - logical

Кога сакам да го променам Ц ми вели: This partition crosses the 1024 cylinder boundary and may not be bootable.
А бутабилен ми е Ц. На него имам Win XP.
Не сака на ниеден од дисковиве да му смени големина.

Сега сватив дека дисковите ми се преполни и изгледа затоа зафркава. :uvo:
Инаку, дискот ми е поделен на ц, д и е.
C - primary

Extended
D - logical
E - logical

Кога сакам да го променам Ц ми вели: This partition crosses the 1024 cylinder boundary and may not be bootable.
А бутабилен ми е Ц. На него имам Win XP.
Не сака на ниеден од дисковиве да му смени големина.

ај прочитај ТУКА и ТУКА

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom