Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
и кај мене не сака. :toe:
затоа користам адд-он од мозила
1-ClickWeather 1.1.9.1, побарај го него, доста е добро, и кажува какво ќе биде утре времето. со здравје да си го користиш. :helou:
Дали збориме за исто другар мене јас користам Windows 7 .. и Weather што го има во Gadgets ме зеза....

T

Tetro

Гостин
Дали збориме за исто другар мене јас користам Windows 7 .. и Weather што го има во Gadgets ме зеза....
со усул да си го користиш, и јас имам Windows 7, затоа ти велам, еве ти и скрин-шот, тоа е аддон-че за мозилла пребарувач

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Како да го средам Weather од Gadgets ... да ми наоѓа локација и да ми покажува време ... сега ми вели Server not available in your region.
Јас го користам My Weather и сум презадоволен.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ти кочи на лоад на оперативниот?
Ако е така, кажи ми првпат инсталираш 7. претходно на ХР беше цело време?
Биос верзијата од кога е? Можеби треба да се направи update бидејќи често корисници имаат проблеми кога преминувале од ХР на Виста поради стара биос верзија.
Сега проблемот е и под ХР (can't read drive, error,).....најверојатно има некои изместувања во подесувањето на биосот.....за прва помош нека проба да ги лоадира фабричките подесувања на биосот LOAD DEFAULT SETTINGS па да проба пак да го покрене сега веќе повторно инсталираниот вин хр...
како шо те разбрав јас, ти имаш проблем со хардот, кој не ти го препознава како SATA?
1.- избришани му се драјверите, кои можеш да ги ставиш само преку флопи-драјв..
2.- може да се бутира хардот како Ata Raid, малце поспоро, но незабележително. Тоа можеш да го најдеш во биосот (зависи од верзијата на биосот, до таму би одел)

* Ако е ова проблемот, а не ти е познато што значат поините Sata, Ata Raid и Bios, запри тука и побарај помош од стручно лице
Junkie, имав 7, формат само правев пак со 7 и таман да се лоадира Виндоусот за прв пат, почна да се рестартира цело време.
Се` ова е пробано дечки, ништо не оправа работа. Одам по нов диск попладнево, фала ви што се потрудивте да помогнете :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Junkie, имав 7, формат само правев пак со 7 и таман да се лоадира Виндоусот за прв пат, почна да се рестартира цело време.
Се` ова е пробано дечки, ништо не оправа работа. Одам по нов диск попладнево, фала ви што се потрудивте да помогнете :)
Пробај зачисти си го куќиштето внатре и таман извади ги рам плочките и хард дисковите, исчисти се, па врати ги назад. После пробај пак убав формат, значи бришеш партиции, па си правиш нови, па ги форматираш, па инсталираш.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
Како требаше да се подесат микрофон/звучници опциите за се што слушам на компјутерот(пр. на радио во Винамп) преку Sound Recorder да ми го снима во компјутер?

Знам го имаше некаде на темава претходно, ама неможам да се сетам...

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Незнам дали е за тука прашањето али ќе пробаме...

Вообичаено гледав филмови на компјутер и преводите на македонски ги даваше супер, па си реков ајде да ги гледам на телевизоров демек поголем нешо...и со усб на двд-то се убаво само македонскиот превод со хереоглифи ми излага :(

Србско/хрватскиот и англискиот секако се ок, али македонскиот...хелп?

T

Tetro

Гостин
Незнам дали е за тука прашањето али ќе пробаме...

Вообичаено гледав филмови на компјутер и преводите на македонски ги даваше супер, па си реков ајде да ги гледам на телевизоров демек поголем нешо...и со усб на двд-то се убаво само македонскиот превод со хереоглифи ми излага :(

Србско/хрватскиот и англискиот секако се ок, али македонскиот...хелп?
немаш кодеци :pos2:

KTBFFH

Schutzstaffel SS
Член од
19 август 2009
Мислења
137
Поени од реакции
269
Не сака да се пушти мозилата,само покажува црн екран и одма се гаси :salut:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Наједонставно пробај со reinstall. Со тоа што пред да reinstall-ираш оди во Task Manager, десен клик Taskbar, селектирај Task Manager и во Processes исклучи firefox.exe.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
782
Поени од реакции
387
Расипан виндоус и кирилични фајлови

Кај другарка ми виндоусот не се подига нити во сејф мод пошто е полн со вируси.
Пробав со хиренс цд да ги префрлам документите на Д: (за да го форматирам Ц: и да преинсталирам виндоус) и успеав ама кириличните фајлови и фолдери не ми ги префрла (а многу и биле важни).
Имате некој совет?
Инаку, размислував да инсталирам Виндоус на Д: и да ги спасам податоците ама не верувам дека и тој ќе се подига.:toe:

KTBFFH

Schutzstaffel SS
Член од
19 август 2009
Мислења
137
Поени од реакции
269
Наједонставно пробај со reinstall. Со тоа што пред да reinstall-ираш оди во Task Manager, десен клик Taskbar, селектирај Task Manager и во Processes исклучи firefox.exe.
Ке се избришат bookmarks ако направам uninstal ?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ке се избришат bookmarks ако направам uninstal ?
Ќе одиш во Bookmarks - Organize Bookmarks - Import and Backup па во Export HTML и ќе ги зачуваш пред да реинсталираш и после на истиот начин само преку Import HTML ќе ги импортираш откако ќе реинсталираш.

KTBFFH

Schutzstaffel SS
Член од
19 август 2009
Мислења
137
Поени од реакции
269
Има начин да ги зачувам без да отварам мозила,зашто не сака да се пушти ?

Kajgana Shop

На врв Bottom