Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726
Сакам да го форматирам компјутеров ама кога ке ставам цд ХР во компјутерот го чита и пишува тоа прес ени ки то бут фром цд и кога ке стиснам ништо не се случува се пали компјутерот најнормално а во Биос наместено е.Чаре некое и ако може побрзо ?????

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сакам да го форматирам компјутеров ама кога ке ставам цд ХР во компјутерот го чита и пишува тоа прес ени ки то бут фром цд и кога ке стиснам ништо не се случува се пали компјутерот најнормално а во Биос наместено е.Чаре некое и ако може побрзо ?????
Пробај друго CD

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Проблем со Винампо и Шоуткасто на Виндовс 7
Никако да ги запамти параметрите, пример за радио кајгана адреса, пасворд кодек и се шо треба да се внеси трајат додека е отворен винампот. Кога ќе го исклучам при следно пуштање треба пак наново да се внесуваат сите податоци.
Винампо е нов спуштен од страната

Чаре?

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Како да го исклучам звучниот сигнал што го дава на секое кликање Internet Explorer 8 ?

ViktorRedDEvil

Red Army
Член од
10 октомври 2009
Мислења
383
Поени од реакции
8
Neznam dali e ova za ovaa tema ama aj ke prasam
Daj te nekoja programa za pravenje miksovi na pesni da ne e mnogu profezijonalna ama kvalitetna da e . pozzz

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дечки, имам еден проблем.

Сабајлево го форматирав ПЦто, се си беше океј пред тоа, инсталирам 7, завршува се ок со инсталирање, и да се стартува за прв пат, не сака, ми се рестартираше ПЦто цело време пред да почне да се лоадира 7.
Пробав и со ХП, иста прича, само што не се рестартира, тука ми дава can't read drive, error, така некако.

Знае некој каде грешам? Или па што е сјебано на машината?

D

DartWader

Гостин

Сабајлево го форматирав ПЦто, се си беше океј пред тоа, инсталирам 7, завршува се ок со инсталирање, и да се стартува за прв пат, не сака, ми се рестартираше ПЦто цело време пред да почне да се лоадира 7.
Пробав и со ХП, иста прича, само што не се рестартира, тука ми дава can't read drive, error, така некако.

Кога го форматираше со ХП , беше quick или full формат ? Пробај со full формат или да инсталираш некој Линукс. Најверојатно имаш проблем со партицијата

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кога го форматираше со ХП , беше quick или full формат ? Пробај со full формат или да инсталираш некој Линукс. Најверојатно имаш проблем со партицијата
Фул формат секогаш правам. Ја избришав прво партицијата, креирав нова и на неа ставив да се инсталира. Се одеше како што треба, само на крајот вакви проблеми ми правеше :mad:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Фул формат секогаш правам. Ја избришав прво партицијата, креирав нова и на неа ставив да се инсталира. Се одеше како што треба, само на крајот вакви проблеми ми правеше :mad:
Ти кочи на лоад на оперативниот?
Ако е така, кажи ми првпат инсталираш 7. претходно на ХР беше цело време?
Биос верзијата од кога е? Можеби треба да се направи update бидејќи често корисници имаат проблеми кога преминувале од ХР на Виста поради стара биос верзија.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ти кочи на лоад на оперативниот?
Ако е така, кажи ми првпат инсталираш 7. претходно на ХР беше цело време?
Биос верзијата од кога е? Можеби треба да се направи update бидејќи често корисници имаат проблеми кога преминувале од ХР на Виста поради стара биос верзија.
Сега проблемот е и под ХР (can't read drive, error,).....најверојатно има некои изместувања во подесувањето на биосот.....за прва помош нека проба да ги лоадира фабричките подесувања на биосот LOAD DEFAULT SETTINGS па да проба пак да го покрене сега веќе повторно инсталираниот вин хр...

T

Tetro

Гостин

како шо те разбрав јас, ти имаш проблем со хардот, кој не ти го препознава како SATA?
1.- избришани му се драјверите, кои можеш да ги ставиш само преку флопи-драјв..
2.- може да се бутира хардот како Ata Raid, малце поспоро, но незабележително. Тоа можеш да го најдеш во биосот (зависи од верзијата на биосот, до таму би одел)

* Ако е ова проблемот, а не ти е познато што значат поините Sata, Ata Raid и Bios, запри тука и побарај помош од стручно лице

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Како да го средам Weather од Gadgets ... да ми наоѓа локација и да ми покажува време ... сега ми вели Server not available in your region.

T

Tetro

Гостин
Како да го средам Weather од Gadgets ... да ми наоѓа локација и да ми покажува време ... сега ми вели Server not available in your region.
и кај мене не сака. :toe:
затоа користам адд-он од мозила
1-ClickWeather 1.1.9.1, побарај го него, доста е добро, и кажува какво ќе биде утре времето. со здравје да си го користиш. :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom