Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Едит:Го направив,немав македонски фонтови ама најдов сега и ги ставив
За во Офис не ти требаат тие фонтовите. Пишувај на македонски исто како што пишуваш овде. Така е најправилно.

Пишување со тие старите фонтови е... „илегално“.

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
исто е го ренинсталирав џабе,и анти вирусот се изгаси се шо ке отворам тоа излегува немозам маил да троверам незнам што е ова или даму мавнам формат?:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
исто е го ренинсталирав џабе,и анти вирусот се изгаси се шо ке отворам тоа излегува немозам маил да троверам незнам што е ова или даму мавнам формат?:toe:
А преку Firefox?

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Да излегува еве сеа мементално firefox користам.

све што ке отворам тоа излегува и авастот се изгаси незнам зошто?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да излегува еве сеа мементално firefox користам.

све што ке отворам тоа излегува и авастот се изгаси незнам зошто?
Од кога ти прави вака? Што си инсталирал/направил пред да ти се појави ова?

Оди до тоа C:\Documents and settings...... кај што ти вика дека е проблемот и избриши го тоа што ти јавува.

После направи си Disk Scan (пропертис на С па во Tools - Check Now - штиклирај ги тие две - ОК - рестарт на РС и чекај да се скенира)

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Од кога ти прави вака? Што си инсталирал/направил пред да ти се појави ова?

Оди до тоа C:\Documents and settings...... кај што ти вика дека е проблемот и избриши го тоа што ти јавува.

После направи си Disk Scan (пропертис на С па во Tools - Check Now - штиклирај ги тие две - ОК - рестарт на РС и чекај да се скенира)

Му направив Check Now и сеа не излегува ама многу време траба чекање додека се пушти пц незнам зошто е тоа така и не се пушта авастот и маилот?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Вака

кога одам лево десно со маусот (само лево десно - хоризонтални движења) маусот ми “лета“ нагоре...не онака да забега ко шо знае на кантер да ти направи и да избега во некој ќош, туку мааааалце по малце си иде нагоре....го движам само лево десно и по некои 20 stroke-а он е веќе пола екран погоре....као да иам mouse fix за кантер, а неам...незнам шо му е...
иам Verbatim Rapier V2

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Вака

кога одам лево десно со маусот (само лево десно - хоризонтални движења) маусот ми “лета“ нагоре...не онака да забега ко шо знае на кантер да ти направи и да избега во некој ќош, туку мааааалце по малце си иде нагоре....го движам само лево десно и по некои 20 stroke-а он е веќе пола екран погоре....као да иам mouse fix за кантер, а неам...незнам шо му е...
иам Verbatim Rapier V2

Има големи шанси да имаш контаминирани cookies.
Пуштај антивирус.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака

иам Verbatim Rapier V2

Ласерски е или оптички?
Кој маус? (марка, слика...)
Драјвери има посебни за него?
На каква подлога го користиш?
Зачисти го од доле од кај што е сензорот, да не има некое влакно, издувај го, помини го со чепкалка за уши и алкохол.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Има големи шанси да имаш контаминирани cookies.
Пуштај антивирус.
пуштав, нема ништо...
Ласерски е или оптички?
Кој маус? (марка, слика...)
Драјвери има посебни за него?
На каква подлога го користиш?
Зачисти го од доле од кај што е сензорот, да не има некое влакно, издувај го, помини го со чепкалка за уши и алкохол.
пишав марка
-Verbatim Rapier V2 laser mouse

-не му треба софтвер за да работи - има само софтвер за програмирање на копчињата и скриптите (како и да е инсталиран е го расчепкав нема ништо)
-на чаршав го “возам“ бел чаршав плетен на маста што ми е, едно боен, 100% памук :icon_lol: ама на се праи така, и на мауспад дури..
-Ќе пробам да го зачистам мада не верувам дека е до тоа..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
пуштав, нема ништо...

пишав марка
-Verbatim Rapier V2 laser mouse

-не му треба софтвер за да работи - има само софтвер за програмирање на копчињата и скриптите (како и да е инсталиран е го расчепкав нема ништо)
-на чаршав го “возам“ бел чаршав плетен на маста што ми е, едно боен, 100% памук :icon_lol: ама на се праи така, и на мауспад дури..
-Ќе пробам да го зачистам мада не верувам дека е до тоа..
Јас овие мауси ги знам како тапа.

Сеедно, си го пробал на друг РС?
Или па во друг USB port?
Да промениш DPI, пак ти прави исто?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Јас овие мауси ги знам како тапа.

Сеедно, си го пробал на друг РС?
Или па во друг USB port?
Да промениш DPI, пак ти прави исто?
Сеа баш пробував тоа...
друг port - same
мењав DPI - same...
го подзачистив троа (ко мачката со опашката пошо треба да го расклапам иначе за да дојдам до леќата) - same...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сеа баш пробував тоа...
друг port - same
мењав DPI - same...
го подзачистив троа (ко мачката со опашката пошо треба да го расклапам иначе за да дојдам до леќата) - same...
Имаш гаранција?

Препорака за доброто на вашите мауси:

Купете си ваков мауспа од A4Tech. Јас земав ваков, и се препороди и маусот и јас троа :vozbud: (да не речам, еротика е)

44 х 35 цм ~ 300 ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom