Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
2 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
2
Десен клик Properties->Desktop->Customize Desktop...->Web тоа што се во веб некои линкови све тоа избриши нека ти остане само My Current Home Page
поззз

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Знае ли некој како да ги избришам овие плавите под иконите?
А бе дај кажи поубаво те молам :D
Вака треба:

1. Properties на My Computer
2. Оди на табот Advanced
3. Кликни го првото Settings, тоа најгоре
4. Штиклирај се што има таму
5. Кликни OK
6. Толку
7. Кажи фала :smir:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Некој да ми објасни како се прават клипови од Windows Movie Maker ... би сакал за кантер да си направам видео ама незнам како да го ставам демото ...
Ај некој да ми даде туторијал или нешто сл.
:Фала:

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
^

прво за да направиш клип треба да имаш извадени видеа од играта
-за да ги снимиш клиповите од играта ја би ти го препорачал Fraps
е после тоа е многу лесно имаш повеќе клипови (кој се по 400-500МБ бидејќи така снима фрапс :( ) кој треба само да ги соедниш во едно , да ставиш музика во позадина и да додадеш некои ефекти.

туториал за WMM не ти треба бидејќи треба само да ги соединиш веќе извадените видеа од играта а тоа се прави со drag&drop

прво направи го видеото вака па после ако сакаш нешто подобро со повеќе ефекти земи го Sony Vegas

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Оваа Fraps сум слегнувал многу пати да снимам, ама не бива да снима т.е незнам како !

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
^
епа одкога ќе го симнеш го пушташ и ќе видиш на кое копче ти е наместено да се снима (најчесто е Ф10 или Ф9) потоа намести си каде да го сејвува сниманиот клип

влези во играта и стисни Ф9 (или што и да си наместил :D)

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Здраво,
Имам проблем со звукот на лап топ после инталирањето на WINDOWS 7, има звук но грчи.
Лап топот е од ASUS X59SR серија, го инсталирав новиот windows 7, од официјалната страна на асус ги спуштив потребните драјвери и програми, како и тој за звук од Realtek. Во Control Panel > Sound, проверив дали е се во ред со сетинзите, изгледа ОК. Микрофонот е исклучен (ако тој можеби нешто има поврзано).
Претходно имав VISTA, и немав ваков проблем.

Ако некој би знаел да помогне околку ова, или има ASUS лап топ и му е познат проблемов и бил убаво да каже.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво,
Имам проблем со звукот на лап топ после инталирањето на WINDOWS 7, има звук но грчи.
Лап топот е од ASUS X59SR серија, го инсталирав новиот windows 7, од официјалната страна на асус ги спуштив потребните драјвери и програми, како и тој за звук од Realtek. Во Control Panel > Sound, проверив дали е се во ред со сетинзите, изгледа ОК. Микрофонот е исклучен (ако тој можеби нешто има поврзано).
Претходно имав VISTA, и немав ваков проблем.

Ако некој би знаел да помогне околку ова, или има ASUS лап топ и му е познат проблемов и бил убаво да каже.
А со драјверите од самиот Windows ти крчи ли така?

И тие од ASUS, баш за Windows 7 се или за Vista?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Користам Хром. Додека сум прикључен на фејсбук ми симнува само едно фајлче во вид на MPEG Layer 3 Audio File. Фајлот се вика pop.

http://static.ak.fbcdn.net/sound/pop.mp3
Досега ми има симнато 17 вакви фајлчиња. А нема нишо на фајлот 00,00,00 секунди. Празен е.

Шо е ова, и како да престане?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Користам Хром. Додека сум прикључен на фејсбук ми симнува само едно фајлче во вид на MPEG Layer 3 Audio File. Фајлот се вика pop.

http://static.ak.fbcdn.net/sound/pop.mp3
Досега ми има симнато 17 вакви фајлчиња. А нема нишо на фајлот 00,00,00 секунди. Празен е.

Шо е ова, и како да престане?
Да не користиш IDM случајно?

Како тоа САМО ти се симнува? Ти излегува прозорче, нешто, да те праша....?

Пообјасни малце.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Да не користиш IDM случајно?

Како тоа САМО ти се симнува? Ти излегува прозорче, нешто, да те праша....?

Пообјасни малце.
Незнам шо е тоа IDM.
Така додека сурфам и ке ми се симне наеднаш, доле ќе ми излезе во тоа download дека ми се симнало. :/

Едит: Не, не користам Internet Download Manager:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Незнам шо е тоа IDM.
Така додека сурфам и ке ми се симне наеднаш, доле ќе ми излезе во тоа download дека ми се симнало. :/

Едит: Не, не користам Internet Download Manager:
IDM = Internet Download Manager

Тој обично симнува такви работи од повеќе страни (пример, во позадина да има некој звук, од самиот сајт, програмчево ти дава опција да го спуштиш фајлот)

Да си наместиш ти прво да те прашува пред да симнеш нешто?
Ако користиш Firefox, оди во Tools - Options - Main, тука штиклирај го тоа Show the downloads window.... и штиклирај го доле тоа Always ask me where to save files

Види дали ќе се промени нешто.

Исто пробај и од други прелистувачи да одиш на сајтот.

И на крај, избриши cookies, cache....

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
А со драјверите од самиот Windows ти крчи ли така?

И тие од ASUS, баш за Windows 7 се или за Vista?
Грчи и звукот при пуштање музика, а и при стартување на windowsot.

Од официјалната страна одбрав да ми дава драјвери за WINDOWS 7, 64bit, еве како пишува на REALTEK драјверот:

Description Realtek Audio Driver
Realtek Audio Driver for Win7 32/64 bit

Kajgana Shop

На врв Bottom