Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.333
Фала ви и на двајцата. Уште Касперски да пробам и следно е формат на партиција.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Фала ви и на двајцата. Уште Касперски да пробам и следно е формат на партиција.
Направи си System Restore и стај го на ден-два пред да го симнеш филмот, така би требало да се средат регистрите малку. Ако направиш restore, ОДМА после тоа скенирај со се што можеш да скенираш :)

И друг пат не симнувај ПОСБЕН КОДЕК само за некој филм/фајл. Или цел codec pack, или ништо.

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Zdravo

Sto e ova so mi izlegvit i kako da go sredam ako mozit nekoj da mi kazit! HELPPPPPPPPPPPP!!!!!!!!!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.333
Направи си System Restore и стај го на ден-два пред да го симнеш филмот, така би требало да се средат регистрите малку. Ако направиш restore, ОДМА после тоа скенирај со се што можеш да скенираш :)

И друг пат не симнувај ПОСБЕН КОДЕК само за некој филм/фајл. Или цел codec pack, или ништо.
Бидна Корун. Додека да се сетам да направам систем рестор (тоа и прво требаше ама ај, бидна), влегоа бубачки и во рестор точките, па му седнав (пошто излегоа и некои други тројанци) и одново формат. Барем накратко ќе уживам во брзото отворање на апликациите и windows-от :)

Член од
29 ноември 2008
Мислења
238
Поени од реакции
4
Ако може помош... Значи проблемов е на вин7, значи кога спуштам нешто што и да е брзинава на нетов се намалува на 5 кб ако сум со други пребарувачи освен со Интернет Експлорер. значи само со ИЕ иде брзо све спуштањето а со другите како што се сафари, хром оди многу споро. а инаку не ми е пројден лимитот и све е добро.Што може да биде само да е напраено на ИЕ да иде брзо или нешто друго. фала однапред.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Ако може помош... Значи проблемов е на вин7, значи кога спуштам нешто што и да е брзинава на нетов се намалува на 5 кб ако сум со други пребарувачи освен со Интернет Експлорер. значи само со ИЕ иде брзо све спуштањето а со другите како што се сафари, хром оди многу споро. а инаку не ми е пројден лимитот и све е добро.Што може да биде само да е напраено на ИЕ да иде брзо или нешто друго. фала однапред.
Исклучи фајрвол на анти вирусните и дефаулт на винот ... И пробај пак .
Макар да некои антивирусни програми не го исклучват стварно ко ке пробаш така да го исклучиш ... Сепак кажи каков фајрвол користиш .

Inspektorat

Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
pomos

Imam golem problem dali nekoj mozi da mi pomognit?
Izgleda mi vleze nekoj si virus i konekcijava za internet mi se izbrisa i sega nemozam da instaliram antivirus zs site baret update, preku safe mode kompjuterov ne mi se uklucvit mi vikat no signal, i system restore ko ke mu dam nemozit mi vikat! KAKO DA GO SREDAM SAMO DA NE E FORMAT POSO PRED 1 NEDELA GO FORMATIRAV:kesa:
Pozdrav i FALA MNOGU :helou:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Imam golem problem dali nekoj mozi da mi pomognit?
Izgleda mi vleze nekoj si virus i konekcijava za internet mi se izbrisa i sega nemozam da instaliram antivirus zs site baret update, preku safe mode kompjuterov ne mi se uklucvit mi vikat no signal, i system restore ko ke mu dam nemozit mi vikat! KAKO DA GO SREDAM SAMO DA NE E FORMAT POSO PRED 1 NEDELA GO FORMATIRAV:kesa:
Pozdrav i FALA MNOGU :helou:
Па чим си го форматирал пред една недела, значи немаш многу работи направено/инсталирано и најубаво ти е и сеа пак да го форматираш, за да не се мачиш.

И стај си некој асален антивируси и пази каде сурфаш, како сурфаш, што симнуваш....

Inspektorat

Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Па чим си го форматирал пред една недела, значи немаш многу работи направено/инсталирано и најубаво ти е и сеа пак да го форматираш, за да не се мачиш.

И стај си некој асален антивируси и пази каде сурфаш, како сурфаш, што симнуваш....
A brat nemozam da go sredam bez da go formatiram?zs mu snimiv mn raboti i nesakam da mi se izbriset!?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
A brat nemozam da go sredam bez da go formatiram?zs mu snimiv mn raboti i nesakam da mi se izbriset!?
Немаш антивирус.... немаш Safe mode....

Ако можеш, земи го хардот, стави го на друг РС како секундарден хард, и преку тој РС исчисти го од вируси, тројанци, спајвер.....

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Префрли се на друга партиција и форматирај таму каде што ти се наоѓа оперативниот систем. Но и во тој случај може вирусот да ти остане на другите партиции значи симни си антивирус и провери ги другите.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
238
Поени од реакции
4
Исклучи фајрвол на анти вирусните и дефаулт на винот ... И пробај пак .
Макар да некои антивирусни програми не го исклучват стварно ко ке пробаш така да го исклучиш ... Сепак кажи каков фајрвол користиш .
Исто е пак ама ова првпат ми се случува, и од касперски имам инаку фајрвал уклучен ама и порано ми било супер сеа нешто заебано е. дали е до вин7 нешто ама незнам сварно. иде све по стране топ значи а са спуштање иде по 30 кб/с и седи 1.3 мб да речемо спуштено и не иде ништо после седи у место. незнам што е сварно прв пат вака пробав и да исклучам фајрвал на касперски и пак исто. решение друго ?

Inspektorat

Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Немаш антивирус.... немаш Safe mode....

Ако можеш, земи го хардот, стави го на друг РС како секундарден хард, и преку тој РС исчисти го од вируси, тројанци, спајвер.....
Go imam trojan hunter sega go pustiv najde 6 trojanci i antimalware i toj najde i doctor spyware najde mn trojanci!dali mozam nekako da go vratam systemov so nekoj program ili nesto ako ne pak format i to e to!

Kajgana Shop

На врв Bottom