Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
При уклучување на лап топ излегува ова:
BOOTMGR is missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart

Да не знае некој што може да му биде?
Што си направил претходно?
Да не си се обидел да форматираш ама безуспешно?
Што Windows користиш?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
При уклучување на лап топ излегува ова:
BOOTMGR is missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart

Да не знае некој што може да му биде?
Читајте правила пред да барате помош. Пишете каков оперативен систем користите во твојот случај...
Е сега мислам дека користиш Виста. И според тоа влези во биос намести прв за покренување да биде двд-то од Виста и внеси го двд-то. Потоа кога ќе влезеш во сетап и одбери repair мислам дека има и startup repair дел и почекај потоа повторно во биос намести си да се покренува од хард дискот каде што ти е инсталиран оперативниот и види дали ќе се среди, значи имаш проблем со покренување од хард дискот...

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Што си направил претходно?
Да не си се обидел да форматираш ама безуспешно?
Што Windows користиш?
Вчера го користев се убаво и кога си легнував го исклучив и еве сега станувам не сака да се вклучи,не сум правел никаков формат ни ништо.
Windows 7 користам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вчера го користев се убаво и кога си легнував го исклучив и еве сега станувам не сака да се вклучи,не сум правел никаков формат ни ништо.
Windows 7 користам.
Земи цедето, бутирај со него и кога ќе ти даде опција INSTALL WINDOWS, доле лево има едно како линк, пишува REPAIR COMPUTER или нешто... Оди на тоа и нека ти поправи STARTUP.

Ќе се снајдеш.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Земи цедето, бутирај со него и кога ќе ти даде опција INSTALL WINDOWS, доле лево има едно како линк, пишува REPAIR COMPUTER или нешто... Оди на тоа и нека ти поправи STARTUP.

Ќе се снајдеш.
Лап топ имам 1 месец и неможам најдобро да се снајдам во BOOT кога ќе влезам во тоа и има едно Boot order:
Optical Disk Drive
Notebook Hard Drive
USB Floppy
USB CD-ROM
USB Hard Drive
Notebook Ethernet
SD Card

Од овие горе едно да не треба да се селектира?

Имам hp invent лап топ.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Лап топ имам 1 месец и неможам најдобро да се снајдам во BOOT кога ќе влезам во тоа и има едно Boot order:
Optical Disk Drive
Notebook Hard Drive
USB Floppy
USB CD-ROM
USB Hard Drive
Notebook Ethernet
SD Card

Имам hp invent лап топ.

Читајте правила пред да барате помош. Пишете каков оперативен систем користите во твојот случај...
Е сега мислам дека користиш Виста. И според тоа влези во биос намести прв за покренување да биде двд-то од Виста и внеси го двд-то. Потоа кога ќе влезеш во сетап и одбери repair мислам дека има и startup repair дел и почекај потоа повторно во биос намести си да се покренува од хард дискот каде што ти е инсталиран оперативниот и види дали ќе се среди, значи имаш проблем со покренување од хард дискот...

Веќе ти имаат објаснето.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Optical Disk Drive
Notebook Hard Drive
USB Floppy
USB CD-ROM
USB Hard Drive
Notebook Ethernet
SD Card

Имам hp invent лап топ.
Од овие го бираш првото (Optical Disk Drive).
Зачувуваш така и правиш рестарт (со Windows цедето внатре во компјутер)

И после ќе те праша ако сакаш да бутираш од цеде, стисни некое копче од тастатурата. Стисни било кое, и ќе те однесе кај што треба. Натаму ќе се снајдеш.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
И тоа е објаснето тука
Нема ништо од тоа што е прикажано таму,сосема различно е кај мене на лап топ.

Од овие го бираш првото (Optical Disk Drive).
Зачувуваш така и правиш рестарт (со Windows цедето внатре во компјутер)

И после ќе те праша ако сакаш да бутираш од цеде, стисни некое копче од тастатурата. Стисни било кое, и ќе те однесе кај што треба. Натаму ќе се снајдеш.
Ништо,го селектирам тоа прво после зачувам и сам се рестартира и ништо не ме праша,пак се појави истото.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Нема ништо од тоа што е прикажано таму,сосема различно е кај мене на лап топ.

Ништо,го селектирам тоа прво после зачувам и сам се рестартира и ништо не ме праша,пак се појави истото.
Биосот скоро на секој компјутер е различен, ама во суштина тоа е, тие се опциите.

Можеш ли некако (со мобилен, апарат, камера) да го сликаш менито од биосот?

Или на гугл побарај слика од твојот биос, од твојот модел на лаптоп, и стави ја тука. Нешто правиш погрешно.

А може и цедето не ти е бутабилно (што не верувам, ако е Windows 7)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Не мора да се мести во BIOS CD-Rom да биде прв ботабилен уред може и со рестарт и стискање на копчето F9 или F8 може да биде и F11 или па F12 зависи од матичната али во суштина се овие копчиња и ке те праша со што да биде прво избираш CD-rom и ENTER стискаш на било кое копче и почиња инсталацијата и тако далје и тако далје значи може и поедноставно одколку да влеваш во BIOS па да местиш па Save и слично

Kajgana Shop

На врв Bottom