Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.908
Поени од реакции
726
Десен клик на фолдерот со играта и Add to archive:

Сега во долен лев агол имаш Split to volumes/bytes:

Штом сакаш на 2 ДВД-а пиши таму:

3584 Mb (7 гига поделени на два дела!):smir:

Не треба да пишеш 3584 или како и да туку одбери од стрелката само дека сакаш да ти подели на ДВД цд.Тоа само знае колку да го направи и ке ти ги подели на 2 WinRar фајлови после само режај ке си ги одпакуваш на компјутер и снимај.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Можам ли некако да ги најдам драјверите за мојот пц. (Ова го мислам некаде да ми пишува кои драјвери се инсталирани а не My Computer/C/Windows/Sistem32/Drivers..) Ме интересира кои верзии се ставени на графичката, плочата... и ако сакам да го форматирам пц-то дали некако можат да се задржат тие драјвери, за следниот пат да не треба пак да ги снимам од интернет?

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Имам проблем, незнам зошто никако неможам google да го ставам на homepage. Во my computer па потоа во контрол панел и во internet options покажува дека наместено ми е google да ми биде homepage ама повторно ми се отвара некоја друга страна.

Еве како што гледате се е како што треба овде, наместено за google да биде, а всушност се отвара друга страна.
Се обидував неколку пати и со бришење - unistall на операта па потоа пак ја инсталирав меѓутоа повторно исиот проблем.

Незнам стварно што е проблем, нека каже некој ако има некакво познавање во врска со ова. Фала поздрав.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам проблем, незнам зошто никако неможам google да го ставам на homepage. Во my computer па потоа во контрол панел и во internet options покажува дека наместено ми е google да ми биде homepage ама повторно ми се отвара некоја друга страна.

Еве како што гледате се е како што треба овде, наместено за google да биде, а всушност се отвара друга страна.
Се обидував неколку пати и со бришење - unistall на операта па потоа пак ја инсталирав меѓутоа повторно исиот проблем.

Незнам стварно што е проблем, нека каже некој ако има некакво познавање во врска со ова. Фала поздрав.

Ова ти што го правиш е за Internet Explorer!
За операта, оди во Preferences или каде и да беше, треба да се снајдеш.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Можам ли некако да ги најдам драјверите за мојот пц. (Ова го мислам некаде да ми пишува кои драјвери се инсталирани а не My Computer/C/Windows/Sistem32/Drivers..) Ме интересира кои верзии се ставени на графичката, плочата... и ако сакам да го форматирам пц-то дали некако можат да се задржат тие драјвери, за следниот пат да не треба пак да ги снимам од интернет?
Не можеш да ги задржиш истите. А за да видиш кои верзии се симни си Everest.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271

На Операта :

Tools - Preferences - Home page>...

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
инсталирав zone alarm pro, ама сега првата страна ми е на француски, и неможам да се снајдам, а другите страни ми се на англиски, па како може да сменам јазик на програмата? (значи инсталирана е програмата, ама кога ке се пушти на француски нешто ми пишува)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не можеш да ги задржиш истите. А за да видиш кои верзии се симни си Everest.
Можеш да си ги задржиш сегашните драјвери, со помош на Driver Grabber, многу мало и ептен едноставно програмче, само праиш екстракт кај сакаш, даваш двоклик и чекаш да ти ги подреди драјверите во фолдери на десктопот по име и по категорија.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Пробав да направам плејлиста преку Winamp, ја зачував, арно ама откога ќе ја пуштам песните не се пуштаат туку се вртат од прва до последна како да траат по 1 секунда. Чаре?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пробав да направам плејлиста преку Winamp, ја зачував, арно ама откога ќе ја пуштам песните не се пуштаат туку се вртат од прва до последна како да траат по 1 секунда. Чаре?
Да не си ги преместил песните одкога ја направи листата? Или да си им сменил име или било што?

Одкога ќе направиш листа, ништо не треба да менуваш на песните што се во листата.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Да не си ги преместил песните одкога ја направи листата? Или да си им сменил име или било што?

Одкога ќе направиш листа, ништо не треба да менуваш на песните што се во листата.
Јок. Песните си се истите.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Момци има ли некој искуство со овој Windows XP Black Twisted Rebirth Edition

Ајде ве молам некој коментар да не го симнувам бадијала ако не вреди..

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Како може да направам да не ми стигаат овие спам пораки на меил?? Дневно ми стигаат по 10 просечно. Отворив еднаш видов дека сеглупости, веројатно вируси и веќе не отварам само бришам, ама многу се иритирачки!!! Погледнете:

Едит: Со исклучок на онаа од inter.it за која знам дека не е спам:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom