Reinstall FirefoxКога отварам некои страници на нет ми се појавува firefox.exe eror send and don't send ако знае некој нека објасни дали ќе може да се реши проблемот ((
во setup.exe :SВо кој фајл го покажува тоа?
Вико пробај изгаси Касперски како процес, инсталирај играта и пак си уклучи Касперски. Пис оф кејк:smir:во setup.exe :S
А како да го изгасим??Вико пробај изгаси Касперски како процес, инсталирај играта и пак си уклучи Касперски. Пис оф кејк:smir:
Не сам сигурен за Касперски зашто не користим, а на АВГ може со десен клик на Tray иконата и Exit. Види дали е исто на касперски, ако не некој поупатен у него нека каже како...А како да го изгасим??
Фала брат не ми се веруе дека успеаНе сам сигурен за Касперски зашто не користим, а на АВГ може со десен клик на Tray иконата и Exit. Види дали е исто на касперски, ако не некој поупатен у него нека каже како...
Ништо брат, изволте и другпут. Затој смо тука на форумот:smir:Фала брат не ми се веруе дека успеа
фала,ќе пробам за ова што го викаш,ќе инсталирам понов firefox,ама тоа pipelining јас го чепкав,се' како што кажа горниот член...не се подуправи,само помалку замрзнува во task menager-от...Сеа да ги враќам во нормала подесувањата шо ги направив,или само нов фајрфокс,па тој ќе си биде по Default???Двајцата лажете и по скратена и по продолжена постапка.
-------------------------------------------------------
Не бриши со рево (ќе ти отиде цел профил кој ја софржи историјата и екстензиите), ниту пак не менувај во about:config
Прво инсталирај најнов фајрфокс, 3.5.3 (тоа ти штого кажуваш се јавување кај 3.5.0)
Од Windows исчисти temp и temporary internet files со CCLeaner или со вградената алатка од windows, Cleanup Disk (Start>Accesories>System Tools>Cleanup Disk)
Ако не работи вака, преинсталирај, а ако и така не работи со рево. Пред да ја одинсталираш со рево, за да ги спасиш обележувачите оди на Обелечувачи>Организирај ги обележувачите>Увоз и резерва. За да ја спасиш и историјата и екстензии ти треба посебен програм, MozBackup
Повторувам, последниот обид да биди со рево. Никогаш дирекно да не се оди со рево. Ако дојде до тоа, искористи го MozBackup.
Оваа постапка е за забрување на сурфањето, а не за тоа што го пиша Уплаф.
Инаку вака повеќе ќе успориш отколку да забрзаш. Ако вклучиш pipelining се забрзува малку ама само малку суфањето. Е сега бројката maxrequest покажува колку конекции максимано да се направат ако Pipelining е вклучен. Оптимално е 4 (што е и основна бредност) а фајрфокс макс поддржува 8, без разлика што ќе ставиш таму. Инаку, на 5 - 10 Mbit/s интернет 4 е во ред, 10-15 Мbit/s, 5 или 6, а со 15+ Мбит/с се става 7 или 8.
И ако вклучиш pipelining, се троши повеќе (некој процент повеќе) интернет сообраќај при сурфање. Затоа pipelining e исклучено по default.
Не мора да враќаш, кога ќе инсталираш нов фајрфокс ќе си биде се како што било:smir:фала,ќе пробам за ова што го викаш,ќе инсталирам понов firefox,ама тоа pipelining јас го чепкав,се' како што кажа горниот член...не се подуправи,само помалку замрзнува во task menager-от...Сеа да ги враќам во нормала подесувањата шо ги направив,или само нов фајрфокс,па тој ќе си биде по Default???
Ако само инсталираш нов фајфокс (над стариот) се ќе се зачува. Или ако направиш обична одинсталација. Тие поставките се зачувуваат во профилот, а тој не се бриши со нов фајфокс (сигурно не би сакал после ставање на нова верзија да изгубиш се)фала,ќе пробам за ова што го викаш,ќе инсталирам понов firefox,ама тоа pipelining јас го чепкав,се' како што кажа горниот член...не се подуправи,само помалку замрзнува во task menager-от...Сеа да ги враќам во нормала подесувањата шо ги направив,или само нов фајрфокс,па тој ќе си биде по Default???