Помош, софтверски проблеми и совети

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
A be druze ova go imam probano nego mu e ostetem i386 fajlot a toa e butabilen toa nema vrska so programite

B

BELIEVE ME

Гостин
Aко може да ми помогнете да си оправа оперативниот систем пошто ми досаѓа ова windows genuine.
Ако може да го направа валиден
фала однапред

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Aко може да ми помогнете да си оправа оперативниот систем пошто ми досаѓа ова windows genuine.
Ако може да го направа валиден
фала однапред
Имаш на пп

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Druze veke mu prativ pp mu kazav kako da go sredi

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Само со едно преинсталирање од почеток на ОС и тоа со формат на пратицијата каде што ти е сега Вистата мислам дека ќе средиш работа. Ако се избришани потребните датотеки за boot на системот тешко дека ќе средиш работа само со Repair, поради тоа што програмите што тие се инсталирани можи да не работат, поради тоа што со Repair ја бришиш /копираш само Windows папката.
Не е точно. Boot-от си работи супер, вистата се подига, али ми фали очигледно некој системски фајл што ме спречува да се логирам. Ми пишуваше и кој е, али тоа беше пред одмор кога ми ја јавуваше таа пораката. Сега не ми дава никаква порака за да видам што била работата.

A be druze ova go imam probano nego mu e ostetem i386 fajlot a toa e butabilen toa nema vrska so programite
На мене се однесува постов? Како да ги средам системските фајлови?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
преинсталирај си ја наново Vistata

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Зашто да би било каша попара ? :/

3-4 опции се и ако барам малку се разбира од компјутери ќе се снајде 100% :toe:
Зависи што подразбираш под "барем малку да се разбира од компјутери" :) Мене не ми беше муабетот за правење дуал бут, ако ти мислиш на тоа, него буквално обид за ставање на win7 инсталација на иста партиција со Win XP. Јас инаку си работам со дуал бут Vista x64 ultimate и Windows 7 RC1 7127 x64 без проблем :smir:

D

drle

Гостин
Фала за одговорот. Друг некој има паметно решение?
Верувај ми најпаметно е да преинсталираш одново Вистата, не за друго туку ќе заштедиш време и нерви, чим некој системски фајл вади грешка. Твое е да пробаш на друг начин ама на крајот самиот ќе дојдиш до заклучок дека тоа што ти го кажуваме овде е најбезболно.:toe:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Верувај ми најпаметно е да преинсталираш одново Вистата, не за друго туку ќе заштедиш време и нерви, чим некој системски фајл вади грешка. Твое е да пробаш на друг начин ама на крајот самиот ќе дојдиш до заклучок дека тоа што ти го кажуваме овде е најбезболно.:toe:
Премногу важни работи имам, така да реинсталацја е најпоследна опција. И за секој проблем има решение, само треба да се најде висиското решение. Форматот не е секогаш решение.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Премногу важни работи имам, така да реинсталацја е најпоследна опција. И за секој проблем има решение, само треба да се најде висиското решение. Форматот не е секогаш решение.
брат ако вика треба да реинсталираш ... не значи ФОРМАТ...
ако сакаш форматираш хард диск и инсталираш виста.. ако не директно фураш виста и сите документи од предхондниот оперативен систем ти ги става у еден посебен фолдер called Old Windows :toe:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ако имаш добро искуство напрај си Windows XP за на USB поткрени го после преку USB-то И сите податоци ке си ги зачуваш на цд

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
брат ако вика треба да реинсталираш ... не значи ФОРМАТ...
ако сакаш форматираш хард диск и инсталираш виста.. ако не директно фураш виста и сите документи од предхондниот оперативен систем ти ги става у еден посебен фолдер called Old Windows :toe:
Ама кога ќе Реинсталирам, нема да можам да си влезам во мозилата и да ги видам пасвордите, така? Или? Најубаво ќе е само апдејт да направам, во понова виста со сп2, само не ми е јасно зашто ми е бледа таа опција и не ми дава да апдејтувам. Ми дава само да направам Clean Install и да си изберам париција.:(

Ако имаш добро искуство напрај си Windows XP за на USB поткрени го после преку USB-то И сите податоци ке си ги зачуваш на цд
Знам тоа да го направам, али така нема да можам да ги извадам Bookmarks од мозила, некои разговори од скајпот, снимени пасворди во мозилата... и ред други работи ќе ми отидат.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Знам тоа да го направам, али така нема да можам да ги извадам Bookmarks од мозила, некои разговори од скајпот, снимени пасворди во мозилата... и ред други работи ќе ми отидат.
За bookmarks од Мозила оди во Bookmarks - Organize Bookmarks и горе во делот Import and Backup (Или на Македонски соодветно)

За Skype имаш финта провери тука

----------
Mr.InF3ction и Dark HaCkeR не одете офф топик следен пат добивате картони.

Kajgana Shop

На врв Bottom