Како го разбирате светот?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
jas go rabiram svetoto kako forum :pos2:

WhiteWeedy

Young salamander
Член од
9 февруари 2006
Мислења
30
Поени од реакции
0
Go Razbiram svetot kako ploca so ja noset tri kitoj,
Ogromna javna Kukja

Resitelnite praet seks,
A onie drugite?
Zabluda stvaret politicarite,
Budalite mu se potcinvet!
Istorijata e nasa
Rodnata zemja e tatko i majka,
A sosedite se kurvi,
Makedonija - Lulka na svetskata civilizacija!

Sekoj den
Veruvaj vo sebe
Eden den ke svatis
Toa e isplatliva investicija.
Orginalen e svetot kako sto e orginalna sekoja edinka.
Toj pretstavuva obicna ploca, na grbot na tri golemi kita.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Знаеш како? Како натпревар. Со оглед на тоа дека реално сме статистика, а од човечка гледна точка како зрно песок во Сахара и од космичка како мал универзум сам за себе... не ни преостанува ништо друго да решиме, дали ќе вегетираме, или ќе се натпреваруваме. Одбери нешто. Играј Фудбал, биди политичар желен за власт, уметник или магионичар. Ама што и да си, направи се да бидеш најдобар...... :duel:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Nemam potreba da go razbiam, jas ziveam vo nego. Jas se obiduvam da ja razberam Silata, vo nea eden mal del e i svetot, ako ja razberam Silata, svetot ke bide jasen. Dotogas ziveam vo nego.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
kako go rabiram svetov? Kako eden ciklus na zemanje i vrakanje. Roden si - dadeno ti e. Umriras - go vrakas nazad.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
short1 напиша:
kako go rabiram svetov? Kako eden ciklus na zemanje i vrakanje. Roden si - dadeno ti e. Umriras - go vrakas nazad.
Па зошто не се убиеш веднаш тогаш? Или имаш потпишано договор на 80 години без шанса за прекршување од твоја страна, а давателот не сноси никаква одговорност при ненадејно раскинување порано од предвиденото? Не ми се допаѓа таквото размислување, родени сме за да умреме... ај да испоцркаме одма, да не се мачиме... :toe:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Читај потпис...

Член од
28 март 2007
Мислења
81
Поени од реакции
6
Светот и се околу светот....Јас и се околу мене.За да го сватиме светот и она што е во него треба прво да се сватиме самите ние ...затоа што скоро се што се случува со нас е одраз на она што сме.
Односно треба да бидеме свесни и да ги гледаме и прифакаме работите ,лугето,природата и се она што не опкружува.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Викторгг напиша:
Па зошто не се убиеш веднаш тогаш? Или имаш потпишано договор на 80 години без шанса за прекршување од твоја страна, а давателот не сноси никаква одговорност при ненадејно раскинување порано од предвиденото? Не ми се допаѓа таквото размислување, родени сме за да умреме... ај да испоцркаме одма, да не се мачиме... :toe:
Ja ne pobivam deka sme rodeni za da umreme. Sve sto e zivo umira. Ciklus???? A sto se desava izmegu raganjeto i umiranjeto e druga rabota.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.794
Поени од реакции
32
Jas go razbiram svetot kako pole za kulturen natprevar megu narodite :pos:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
short1 напиша:
Ja ne pobivam deka sme rodeni za da umreme. Sve sto e zivo umira. Ciklus???? A sto se desava izmegu raganjeto i umiranjeto e druga rabota.
Епа тоа е темата... измеѓу нашето раѓање и смртта живееме во светот. Како го разбираш ти светот... :) :smir:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Како голем Театар, каде сите се трудат најдобро да го покажат својот талент, некои подобри во тоа, некои полоши...

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Постојано барање на својата среќа, преминување низ безброј препреки. Успеваме во тоа што сме го замислиле. Но тоа не ни е доволно и сакаме уште.. и уште.. и паѓаме.. пак стануваме и продолжуваме понатаму !

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Го разбирам како реалност која треба да се прифати и која е многу потешко да ја измениш отколку да ја прифатиш,ама моментот кога си ја прифатил таа реалност сваќаш дека си ги изгубил надежите...

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
како фудбалска топка во Еден момент ја имаш покрај себе и си моќен
Во следниот момент таа е далеку од тебе и ја губиш мокта што си ја поседувал :salut::helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom