Каде на факултет и како одлучивте што ќе студирате?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Ах,мојата приказна за студирањето е мноооогу долга.Најголема желба ми беше моден дизајн,ама во Мк немаше факултет,па се запишав во Германија,ме примија,ама не ми дадоа виза оти бил приватен факултет,па се префрлив на информатика,ама видов дека воопшто не ме влечи то и пошто во меѓувреме ептен добро го научив германскиот јазик,решив да си се запишам в Мк на германски.И така сега го студирам то, со 2 години закаснување.То е шо ќе прајш,не испаѓа секогаш како шо сакаме:toe::cry:

Сакав да одам на правен,после некоја година се премислив за на психологија... и на крајот испадна социјална работа и социјална политика на филозофски, некако ми идеше како спој од правен и психологија... па сега-засега не е лош изборот :)

Сакав да одам на правен,после некоја година се премислив за на психологија... и на крајот испадна социјална работа и социјална политика на филозофски, некако ми идеше како спој од правен и психологија... па сега-засега не е лош изборот :)

Не е? И ја сакам тамуу:pipi:

На каков факултет сакате да одите?

Па има некој на форумот уште се средно и не се на факултет па еве овде напишете на каков факултет сакате да одите?
Под тоа разбирам архитектура, информатика, Фармација и има многу секој нека си напише на каков факултет сака да оди:smir:

Јас сум средно и сеуште не знам каде ќе се запишам на факултет, ама по се изгледа ќе одам на машински, оти имам слушнато дека само тој од нашиве факултети се признава насекаде во светот!

Мислам дека веке има ваква тема

Prilep ekonosmki fakultet super si e fakultetot ne deka nema podobri ama i ovaj e dobar heheh:toe:

Ах,мојата приказна за студирањето е мноооогу долга.Најголема желба ми беше моден дизајн,ама во Мк немаше факултет,па се запишав во Германија,ме примија,ама не ми дадоа виза оти бил приватен факултет,па се префрлив на информатика,ама видов дека воопшто не ме влечи то и пошто во меѓувреме ептен добро го научив германскиот јазик,решив да си се запишам в Мк на германски.И така сега го студирам то, со 2 години закаснување.То е шо ќе прајш,не испаѓа секогаш како шо сакаме:toe::cry:

Те отепав да знајш!!!! :nesvest:

Како бе така?!
Ами кај беа тие од факултетот да му пратат барање в амбасада??

Многу голема прилика си испуштила бре паше,како така. :(

Јас..не знам уште. Уште со то се гњавам (со изборот на професијата), а наскоро и ќе треба да почнам да аплицирам и други глупости, прибидејќи не намеравам да останам овде.
Сеа се изнервирав, и реков дека ако не одлучам до наредниот септември, ќе студирам исто што и мајка ми. :nerv:

Те отепав да знајш!!!! :nesvest:

Како бе така?!
Ами кај беа тие од факултетот да му пратат барање в амбасада??

Многу голема прилика си испуштила бре паше,како така. :(

Јас..не знам уште. Уште со то се гњавам (со изборот на професијата), а наскоро и ќе треба да почнам да аплицирам и други глупости, прибидејќи не намеравам да останам овде.
Сеа се изнервирав, и реков дека ако не одлучам до наредниот септември, ќе студирам исто што и мајка ми. :nerv:

Уживај пак ти и другарми е на приоватен во германија па зеде виза , ама сигурно зависи од факултето, ама сега плус има олеснување за визи ова она. Инаку побрзо одлуци се за во странство мислам дека во декемви се пуштат документите така да уште една година :)

уште не сум одлучил, барем не е сигурно. Но сепак 90% ќе биде европски. Е сеа како одлучив, освен што ме тераат на тој факултет веќе 2 години по ред да се запишам и што мн професори ми се пријатели (воедно и газдата) од друга гледна точка мене факултетот ќе ми треба највеќе ради диплома - ако продолжам да го работам ова што го работам, и сеа зашто да се малтретирам по некои др факултети како инфо на електро што е нешто слично на мојата струка коа овдека барем поусовршено е тоа што го учиш и 100% не е толку досадно ко на електро :) (од искуство на туѓ грб)

Pa podnesif aplikacii pred 2 nedeli, i sea cekam odgovor, na 1vi April treba site da mi kazat. Odbraf fakulteti prven, ne odbraf struka. Aplicirav na najdobrite fakulteti u svetot, pa zdravje Boze da me primaat posle ke se mislam sto ke studiram. Se mislam inziner poso mi ode i me vleze matematikata epten, ali mi se motkaat i pravo, medicina, psihologija, takvi gluposti u glava. Na kraj osekjam ke maam zdrebka i taka ke odberam sto ke studiram.

Прва љубов ми се компјутерите, програмирање пред се, ама со време некако желбата ми омалакса, и ме заинтересира економија, ме фасцинира поточно. И посебно она што лежи меѓу компјутери и економија или е-бизнис. Има едно правило "Најдобар е затоа што го сака тоа" .. и само го следев правилото, поточно желбата.
Макар што сега не сум на е-бизнис, во иднина размислувам за постдипломски на тој смер.

Според мене нема некој што неможе да заврши било кој факултет, секој може се само работата е колку го сака тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom