Aco (trenerot na Mzt) i Marin (trenerot na Fersped) se soglasile da pozajmat nekoj igraci sto ke i bidat potrebni na Strumica vo dvomecot so Lokomotiv Rostov
Според мене, ова не е фер, спрема играчите кои се во Струмица. Сега ке дојде Мираковски да речеме и Богоев ке ја изгуби скоро пола минутажа или Соколов. И после како сакаш тој да ти го даде максимумот водомашното првентсво кога дошол во Струмица заради тие утакмици во Европа и на крај му го носат друг играч само за тие две утакмици. Жива глупост е ова, јас да сум играч во Струмица би бојкотирал. Ако не, па да ги собере сите, Перо Блажевски, Симиќ, Мираковски, Станковиќ, Димитровски, Гоцевски, Ѓуров, па нека игра репрезентација цела, а тие Грне, Богоев, што цела сезона лани се бореа за да стигнат до титулата и излез во Европа да бидат само мали фигури во тоа што заради кое, пред се, останаа во Струмица. Затоа организацијата во фудбалот е 100000 пати подобра. Регистрираш едни играчи и неможеш веке до полу сезона. И еднаш си играл за едни, немаш право за други, па да ти дозволи позајмица за една утакмица...смешно.
Ај што е тоа е, него што ке и на Струмица играч од Мзт. Ке го земе Мираковски од Работнички и ке ја пополни бековската линија а од кај нас може само Јане Петровски да го земе, зашто другото не вреди многу многу, ама што ке му го кога ке има 4 добри бека.