- Член од
- 22 април 2005
- Мислења
- 2.492
- Поени од реакции
- 1.120
Од стално сум сакал да ги ругам спортските новинари кај нас. Неписмењаци. Па тоа Бошко легендата, син му негов.. од МТВ плејада новинари и новинарки во последно време, и да не ги набројувам веќе. Сакам тука постепено да им ги собираме гревовите
Јас едно време му водев записник на Игор Трпевски, еве две утакмици му имам запишано. Еве ги во целост..
Депортиво Ла Коруња – Реал Мадрид
(26.02.2005)
- Како стојат работите по се изгледа Луис Фиго ќе се пресели на
англискиот полуостров
- Онака, фудбалски, нашки кажано “исплива во празно“
- Која беше само идејата на Луке односно Виктор
- Не бадијала старите рекле “нападот е најдобра одбрана“ (?!?!)
- 35 година има Хуан Фран, во Јуни ке полни 37
- Како стојат работите Реал Мадрид ќе за јабележи својата.. четврти пораз
Забелешка. Игор има чудна навика секоја своја грешка да ја исправа со односно. Јас не сум некој лингвистичар опасен ама мислам дека кога ќе згрешиш нешто се вика „се извиниувам, тоа беше Виктор“ на пр. а не да се исправаш со „односно„
Реал Мадрид – Атлетик Билбао 0-2 (во исто време се игра Барселона – Мајорка)
Недела, 20 Фебруари 2005
- Во оваа минута се десија многу работи и во Мадрид и во Атлетик… односно Барселона..
- …Реал Мадрид и Атлетико (Атлетик-Атлетико исто му е)
- Овој пат има самодоверба во неговите нозе
- Ќе го почекаме крајот на натрпеварот (во 44та минута од прво полувреме на Барселона – Мајорка) …односно на полувремето..
- Сигурно не слуша радио, тоа е повеќе од сигурно (Луксембурго со бубачка во уво)
- Кој ли би бил сега на телефон на Флорентино Перез? Сигурно тоа не е претседателот на Барселона (Перез збори на мобилен)
- Ечеберија и носи предност на екипата на Реал Мадрид односно Атлетик
- Дејвид Бекам…. (тишина) …англичаните едноставно би рекеле „no coment” (лелелелелее...)
- Ако следиме нијанси кој е подобар, е сега колку подобар, мое мислење е дека Фиго е подобар, а има и жолт картон само да видиме за кого... (реченица на Игор)
- Ууууу.... тројна замена на Луксембурго, досега вакво нешто немам видено
- ...со оглед на грешката во првото полувреме, доколку не му ја земеме на душа (се мисли на главниот судија)
- ...ииии Декоо води со два спре... односно Барселона води со два спрема нула.
- Она што не му го важеа во 17тата минута сега мора да му го важат (му поништија гол па истиот фудбалер пак даде)
- Човекот си славеше сент Валентајн во Париз (Роналдо)
- ...вечерва навистина не се знае кој каде игра (анализа на Игор за играта на реал)
И на крај. Капата доле за Љубомир Николовски
Јас едно време му водев записник на Игор Трпевски, еве две утакмици му имам запишано. Еве ги во целост..
Депортиво Ла Коруња – Реал Мадрид
(26.02.2005)
- Како стојат работите по се изгледа Луис Фиго ќе се пресели на
англискиот полуостров
- Онака, фудбалски, нашки кажано “исплива во празно“
- Која беше само идејата на Луке односно Виктор
- Не бадијала старите рекле “нападот е најдобра одбрана“ (?!?!)
- 35 година има Хуан Фран, во Јуни ке полни 37
- Како стојат работите Реал Мадрид ќе за јабележи својата.. четврти пораз
Забелешка. Игор има чудна навика секоја своја грешка да ја исправа со односно. Јас не сум некој лингвистичар опасен ама мислам дека кога ќе згрешиш нешто се вика „се извиниувам, тоа беше Виктор“ на пр. а не да се исправаш со „односно„
Реал Мадрид – Атлетик Билбао 0-2 (во исто време се игра Барселона – Мајорка)
Недела, 20 Фебруари 2005
- Во оваа минута се десија многу работи и во Мадрид и во Атлетик… односно Барселона..
- …Реал Мадрид и Атлетико (Атлетик-Атлетико исто му е)
- Овој пат има самодоверба во неговите нозе
- Ќе го почекаме крајот на натрпеварот (во 44та минута од прво полувреме на Барселона – Мајорка) …односно на полувремето..
- Сигурно не слуша радио, тоа е повеќе од сигурно (Луксембурго со бубачка во уво)
- Кој ли би бил сега на телефон на Флорентино Перез? Сигурно тоа не е претседателот на Барселона (Перез збори на мобилен)
- Ечеберија и носи предност на екипата на Реал Мадрид односно Атлетик
- Дејвид Бекам…. (тишина) …англичаните едноставно би рекеле „no coment” (лелелелелее...)
- Ако следиме нијанси кој е подобар, е сега колку подобар, мое мислење е дека Фиго е подобар, а има и жолт картон само да видиме за кого... (реченица на Игор)
- Ууууу.... тројна замена на Луксембурго, досега вакво нешто немам видено
- ...со оглед на грешката во првото полувреме, доколку не му ја земеме на душа (се мисли на главниот судија)
- ...ииии Декоо води со два спре... односно Барселона води со два спрема нула.
- Она што не му го важеа во 17тата минута сега мора да му го важат (му поништија гол па истиот фудбалер пак даде)
- Човекот си славеше сент Валентајн во Париз (Роналдо)
- ...вечерва навистина не се знае кој каде игра (анализа на Игор за играта на реал)
И на крај. Капата доле за Љубомир Николовски