S
StormRage
Гостин
BTW... Шо Лупат овој блгаринов ваму горе??? Ми е мака да трошам време да читам... и така нишо не разбирам...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
BTW... Шо Лупат овој блгаринов ваму горе??? Ми е мака да трошам време да читам... и така нишо не разбирам...
Тапа е ... Нема ни една песна што ми се свиѓа..
ЕЕЕ казвам ја шо казвам туку шо к*р бараш ваму... ова е македонски форум шо значи ке зборвиме на македонски а ако сакаш да разбериш купи си речник
(мамицата твоја)
Zborot "sho" e rasprostranet vo Makedonija rechisi nasekade, vo mnogu dijalekti. Vo Zapadna Makedonija duri ima i kovanici so toj zbor -- a zborot nema vrska so rusko-ukrainski -- kako na primer "shoegode".
RageStorm: doagja da ti pokazhe deka znae da pee. ;-)
Vasile, dobro e shto se trudish da pokazhesh deka ima i druga strana na medaljata, no ako sme iskreni, nekako ne ve biva za muzika be prijatel. Aj da ostavime na strana shto jazikot vi e prechka, ama ritamot vi e shantriv, plus nekako nemate imaginacija, ...ili se lazham za poslednovo? Sepak lugjeto instinktivno chustvuvaat koga se raboti za umetnost.
...Но с'м учуден, че слагате всичко под обшт знаменател. Сред малкото народни песни в подборката имаше нјаколко пиринско-македонски, както и една добруджанска. Добруджанска песен и добруджанско хоро - баш от 'татарска' североизточна Б'лгарија. Какво? Никаква ли разлика не видјахте между македонеца Костадин Гугов, от една страна например, и добруджанката-'татаркса' Галина Дурмушлијска, от друга? Анад'мно, зашто негирате самобитнија македонски фолклор...