- Член од
- 21 август 2008
- Мислења
- 6.500
- Поени од реакции
- 1.321
pa NIHILISTA e moe ime na forumov."Asya" e zhensko ime.
pa NIHILISTA e moe ime na forumov."Asya" e zhensko ime.
moze da bide i ime."Nihilista" ne e ime, tuku ideoloshko opredeluvanje.
Ako sakash, i "tikva" mozhe da bide ime!moze da bide i ime.
"Nihil" na latinski znachi "nishto", i ako tolku sakash, neka ti bide ime. Samo ne znam dali chovek pri zdrav razum, bi se imenuval taka?isto ne go menuva faktot deka e ime!
zdrav razum, pa hegel rekol tamu kade sto ima filozofija nema zdrav razum."Nihil" na latinski znachi "nishto", i ako tolku sakash, neka ti bide ime. Samo ne znam dali chovek pri zdrav razum, bi se imenuval taka?
Kakva, bre, filoZofija? Zarem mislish deka tvoeto brborenje e nekakva filosofija? I ne e filoZofija, a filoSofija! Prvo, nauchi pravilno da gi izgovarash i pishuvash terminite.zdrav razum, pa hegel rekol tamu kade sto ima filozofija ema zdrav razum.
e ne tvoeto e, pa togas vikaj musika za muzika.Kakva, bre, filoZofija? Zarem mislish deka tvoeto brborenje e nekakva filosofija? I ne e filoZofija, a filoSofija! Prvo, nauchi pravilno da gi izgovarash i pishuvash terminite.
"Sofija" ne e "Zofija"! A tvoeto filoZofiranje mozhe da se definira samo kako - "drn, drn, jarinja"!e ne tvoeto e, pa togas vikaj musika za muzika.
glupavite ke mi se smeat no mudrite ke me svatat."Sofija" ne e "Zofija"! A tvoeto filoZofiranje mozhe da se definira samo kako - "drn, drn, jarinja"!