Наши репрезентативци во странство

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Nasite reprezentativci Cekovski,Stefanov vo CSKA Sofia,Vrba vo Olimpijakos,Samargiski Fmp Zeleznik Dimitrovki Slask,Gecevski Zadar,Sokolov vo tim od Ukrajna,Kurtovic Panionios,Stak Olimpijakos ,Ilievski Vidivici i......
Ovie reprezentativci se gordosta nasa i po ova se glea deka ne sme tolku "antitalenti"vo kosarka tuku naprotiv deka ne bivato e to

Sum cul za niv.Inace dali znaes Radikal boy kade imaat igrano pred toa dali kaj nas u nekoj klubto e to

Pan4e Ke4ev igre vo amerika igrase za reprezentacijata za mladincite . Mos go znae nekoj igrase prvo za nemetali posle za polotrejd playmeker igrase.

Pa prasaj koj saka na 19 godini igrase prva za nemetali a potoa go vikna za polo trejd sega sto e STRUMICA 2005 .

Za mene najdobar e Vlatko Ilievski partal gi pravi na site italijanski ekipi4ki
FORZA BOLOGNA !!!!!!! :salut:

Македонските интернационалци во дресот на Лукоил Академик, Ѓорѓи Чековски и Ристе Стефанов ќе играат за тимот на Леденика на бугарскиот Ол Стар натпревар, закажан за во недела во софиската сала “Универсијада“. Тие ќе ја чекаат својата шанса од клупата за резервни играчи.

Тренерот на “студентите“, Марин Докузовски, ќе биде дел од стручниот штаб на Леденика, заедно со своите колеги Дарин Великов (Спартак) и Георги Младенов (Балкан).

Првата петорка на Леденика е сочинета од играчите на Лукоил Академик: Ламонт Џонс, Тодор Стојков, Донта Смит, Георги Давидов и Мате Скелин. Покрај Чековски и Стефанов, на клупата на Леденика ќе седат уште: Младенов (Лукоил Академик), Аврамов и Божиќ (Черно море), Димитров (Спартак) и Мортон (Балкан).

Димитар Мираковски ќе биде во стартната петорка на екипата на Акватек, Покрај Мираковски, во стартната петорка на Акватек се уште 4 негови соиграчи од ЦСКА: Јордан Бозов, Димитар Ангелов, Грег Дениелсон и Тревор Харви.

На клупата за резерви ќе седат играчите на Левски: С. Георгиев, З. Георгиев, Славејков, Врбанов и Престон, како и Тмужиќ од Јамбол и Груев од Рилски Спортист.
Тренери ќе бидат Иван Чолаков (Јамбол) и Љубомир Минчев (Левски).

гледам дека никој не пишал па еве јас да кажам, мислам дека е добро да пишуваме на темава и за ефектите и учинокот на играчите што играат надвор од македонија за да не отварам нова тема без потреба :) па еве:

Антиќ ја "уфрли" Црвена Звезда во финалето

Иако дојде до "баксузни" 13 поени, тоа не му попречи на Перо Антиќ да ја однесе екипата на Црвена Звезда во големото финале на НСЛ лигата во Србија.

Нашето репрезентативно крило беше голем фактор во триумфот на "црвено-белите" во вториот полуфинален натпревар од плеј-офот против Хемофарм (91:81).

Сите свои поени ги даде во последната четвртина. Серијата од неговите седум поени во финишот на средбата беше убиствена по противникот од Вршац, за конечни 2-0 во серијата и големо финале и вечното дерби против Партизан.

Иако не беше стартер, Антиќ беше крајно рационален. За 19 минути стигна до тие 13 поени (1/1 за три, 4/6 за два и 2/2 за еден поен). Додаде и шест скока и по една асистенција и загубена топка. Заедно со Гуровиќ, творец на големиот триумф кој ги остава во трката за она едно место во Евролигата.

За потсетување, Антиќ беше "меч-винер" на оној прв натпревар во Вршац, кога на еден помалку чуден начин поентираше во последната секунда од мечот.

Гечевски и Задар испуштија топка за титула

Каков "кикс", страшен "кикс" направија кошаркарите на Задар во големото финале на хрватската кошарка.

Во четвртиот дуел од финалната серија и водство од 2-1, победата им ја носеше титулата на Здраните и нашиот Тодор Гечевски. Имаа контрола во три четвртини од натпреварот. Ја загубија во последната. Имаа и баксузни 13. секунди да погодат за победа, кога Цибона поведе со 90:89.

Но збунето делуваа задрани во тој последен напад. Еден од трагичарите беше токму Гечевски, кој не се снајде во една таква "ситуација".

Ја загубија топката кошаркарите на Задар, го разочараа "Јазине", кое беше подготвено да прослави титула.

Сега ќе се игра "мајсторка", но предност е сега на страната на Цибона, која ќе биде во улога на домаќин.

Дека заморот си го прави своето врз Гечевски, доказ беше и овој натпревар. Одигра нашиот репрезентативец речиси 36 минути. Период во кој дојде до бројката од 7 реализации (1/5 за три, 1/2 за два и 2/3 за еден поен), но и 8 скока, 6 асистенции и 3 загубени топки.

Арис до нова предност

Арис поведе со 2-1 во дуелите со Паниониос во "малото финале" на грчкиот плеј-оф.

На Мајк Вилкинсон и соиграчите, сега им треба уште една победа па и во следната сезона да играат во Евролигата.

Во третиот натпревар Арис беше подобар од Паниониос совладувајќи го со 65:57.

Вилкинсон, кој има и македонски пасош, одигра 28 минути и притоа реализираше само 6 поени (0/2 за три и 3/6 за два поени), плус три скока, две загубени и една освоена топка.

www.sport.com.mk

za mene najdobriot makedonec koj dosega igral super vo stranstvo nekad e pece naumovski a sega vrba stefanovski

sasence19 напиша:
za mene najdobriot makedonec koj dosega igral super vo stranstvo nekad e pece naumovski a sega vrba stefanovski

Vrbica Stefanov veke ne e toj od porano...Sega moze da kazam deka najdobar , i sto e vo najdobra forma e Vlatko Ilievski, samo uste za reprezentacija sega da igra :)

Да за најдобар играч кој играл во странство е ПЕЦЕ НАУМОВСКИ!!!ЗВЕР!!!

А сега од овие насиве единствено нешто што играат во странсто се ВЛАТКО ИЛИЕВСКИ и ДИМИТАР МИРАКОВСКИ!!!!!!

TaZZ(BoomBoy) напиша:
Да за најдобар играч кој играл во странство е ПЕЦЕ НАУМОВСКИ!!!ЗВЕР!!!

А сега од овие насиве единствено нешто што играат во странсто се ВЛАТКО ИЛИЕВСКИ и ДИМИТАР МИРАКОВСКИ!!!!!!
И Врбица:smir:

Лукоил - ЦСКА 96:61

Ристе Стефанов 8 поени
Перо Антиќ 28 поени, 12 скокови

“Банкарите“ тешко против Авелино

Екипата на Монтепаски, во чии редови настапува македонскиот репрезентативен бек Владо Илиевски, го совлада Ер Авелино со 83:77 во меч од 2. коло во Првата италијанска кошаркарска лига. Илиевски за 11 минути на теренот имаше ефект од 5 поени и 2 скока. Прво име кај “банкарите“ беше Терел МекИнтајр со 27 поени.

Армани Џинс, воден од Заре Марковски, загуби на гости на Салоника во Риети со 79:92. Душан Вукчевиќ и Рис Гејнс, со 13 поени, беа најефикасни кај “миланезите“.
Монтепаски има максимални 4 бода и го дели 1. место со Канту и УПИМ Болоња. Армани Џинс има 3 и го дели 4. место со уште 10 екипи.

Фуриозен старт на Химки

Екипата на Химки московски регион, во чии редови настапува македонскиот репрезентативец Мајк Вилкинсон високо го победи Сибиртелеком Локомотив на гости во Новосибирск со 121:66.

Вилкинсон за 16 минути игра имаше скор од 5 поени и 5 скокови.

www.basketball.org.mk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom