Која раса на кучиња ви е омилена?

• Креатор на темата Креатор на темата ZIKS
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сакам големи и моќни кучиња,најчесто тоа се кучиња од 2 FCI група:

1) Доберман
2) Ротвајлер
3) Кане Корсо
4) Бразилска фила
5) Тоса ину
6) Бул мастив
7) Англиски мастив
8) Германска дога
9) Аргентинска дога
10) Бордоска дога
11) Неаполски мастив

И уште многу други вакви моќни кучиња.

Инаку бидејќи живеам во стан чувам мала раса на куче,Пудла.

Бернандинец а инаку чувам шарпланинец...многу се слични.:)

Кане Корсо. Имам женка на која не и се купирани ушите и опашката. Еве ја:

IMG_0350.jpg

Јапонска Акита.
Осим шо е НАЈБОЉЕ, + не е дифолт раса што ја има пола Македонија.
Досадни се веќе се едни исти раси.
akita_inu.jpg

Јас би сакал ваква кучка... не знам што раса е...

1255202956_sexy-bitch.jpg

Јапонска Акита.
Осим шо е НАЈБОЉЕ, + не е дифолт раса што ја има пола Македонија.
Досадни се веќе се едни исти раси.
akita_inu.jpg

Пред тоа не ни знаевте воопшто дека постои,ете што прави добра ''реклама''

Затоа и питовите го имаат тој статус кај нас ради рекламата од сељачиштава низ Македонија!

Пред тоа не ни знаевте воопшто дека постои,ете што прави добра ''реклама''

Затоа и питовите го имаат тој статус кај нас ради рекламата од сељачиштава низ Македонија!
пред кое?
не те скапирав

пред кое?
не те скапирав

Сум збор,мислев пред филмов Хачи.

--------------------------------------------

Инаку да се разбереме јас немам нишо против тие кучиња,ги обожавам сите раси,ама рекламата си го прави своето.Акита ретко кој го знаеше пред да го запознае Хачи.Ретривер го има у секој ебан амерички филм како е семејно куче,како е најдобро за деца и слично.

Никој не спомнува за тоа дека пит булот има таква репутација само ради луѓето со мали куриња,сите кога ќе видат пит бегаат како од чума.На питот му се укочувала вилицата е исто како што постои Дедо Мраз.

Доберман за сите е страшен и опасен,а не знаат дека уствари тој е едно од кучињата што има најголема толеранција кон мали деца,а истото важи и за Кане Корсо.

Исфрустиран сум од тоа дека неуки луѓе серат дека овие кучиња се лоши.Сум слушал коментари ''Не сине тоа е лошо куче''.Ејјј еве хаска она е мирна дојди гали ја неа.

Незнаат дека агресивноста кон луѓе највеќе ја има кај баш тие милите кучиња отколку кај лошите

Пит бул,доберман,стафорд ако нападнат човек веднаш го има по весници,телевизии....А не знаат дека баш овие кучиња имаат најголема толеранција за луѓе.

Ќе кажам и тука!ПИТ БУЛ Е АГРЕСИВЕН НА ДРУГИ ЖИВОТНИ,НЕ НА ЛУЃЕ!НА ПИТ БУЛ НЕ МУ СЕ УКОЧУВА ВИЛИЦА,ПИТОТ ЕДНОСТАВНО НЕСАКА ДА ПУШТИ :)

Запазете го клипов!

Ме интересира дали знае некој добро легло на дого аргентино...се мислам помеѓу таа раса и кане корсо (за нив имам пријатели не е проблем легло)...а да имав услови и двете ќе ги земев ама ништо : )
A муабетот над мојот е 1000% точен, питовите се едни од најискулираните кучиња кон човек...освен ако нели не ги чувате за борби и слични срања, па да го пукне флеш и да скине рака некому...глупости. Ако си ок кон кучето нема причина да те касне, на страна бабските муабети и категоризирање на кучињата на добри и лоши, сосема непотребно е, сите животни се срцки, луѓето се кретени!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom